به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری استاندار اصفهان دیروز میزبان میهمانان همایش بین المللی بزرگداشت علامه اقبال لاهوری بود. این مراسم با حضور میهمانان این همایش از جمله افتخار عارف حسین رئیس موسسه فرهنگی اكو، زاهد منبر عامر استاد اردوی دانشگاه های پاكستان، اقبال صلاح الدین نوه علامه لاهوری، تیمور افضل خان استاد دانشگاه پاكستان، محمد سرور رجایی ادیب از كشور افغانستان، كمال شفیعی شاعر و نویسنده ایرانی و دیگر میهمانان این همایش برگزار شد.
افتخار عارف حسین رئیس موسسه فرهنگی اكو، در دیدار با استاندار استان اصفهان ضمن تشكر از میزبانی رسول زرگرپور (استاندار اصفهان) از میهمانان بینالمللی علامه اقبال لاهوری گفت: اگرچه در گذشته اصفهان چهاربار دارالسلطنه ایران بوده است، اما از نظر من هنوز هم از نظر تمدن و فرهنگ این شهر پایتخت ایران اسلامی است.
وی با بیان اینكه تمدن و فرهنگ كشورهای هند و پاكستان پیوندهای قدیمی و عمیقی با اصفهان داشتهاند، افزود: این پیوند قدیمی بیش از هزار سال قدمت دارد. من هر وقت بناهای تاریخی اصفهان را میبینم حس عجیبی در من ایجاد میشود و همیشه فكر میكنم این ساختمانها ساخته دست بشری نیست، گویا یك نیروی فوق بشری این بناها را ساخته است.
عارف حسین اظهار كرد: ارتباط شاعران اصفهانی و هندوستانی در طول تاریخ امری غیرقابل انكار است تا جایی كه پیوند این شاعران سبك اصفهانی یا همان سبك ملی را ایجاد كرد.
رئیس موسسه فرهنگی اكو با اشاره به عشق و علاقه مردم ایران به فرهنگ و هنر اظهار كرد: باید راهكارهایی برای ایجاد پیوند عمیقتر بین هندوستان و اهالی فرهنگ اصفهان و كشورهای شبه قاره ایجاد شود. هم جناب آقای مؤمنی شریف رئیس حوزه هنری و آقای قزوه رئیس مركز آفرینش های ادبی حوزه هنری و هم خود ما در موسسه فرهنگی اكو معتقدیم كه زبان فارسی یك سرمایه مشترك بین كشورهای اسلامی است و باید تلاش كنیم ضمن حفظ و صیانت از این زبان، ادبیات فارسی را تقویت نماییم.
عارف حسین ادامه داد: استعمار میخواهد با ایجاد جدایی و اختلاف نگذارد ما با هم متعهد باشیم اما ما میتوانیم با محوریت زبان فارسی همدلی و اتحاد خود را حفظ كنیم این شیوه راه مبارزه خوبی با استعمار غرب بر علیه شرق است.
رئیس موسسه فرهنگی اكو تاكید كرد: زبان فارسی میراث مشترك ایران و كشورهای منطقه از جمله هندوستان، پاكستان، افغانستان و تاجیكستان است كه ما نمونه چنین میراثی را در تاریخ نداریم. با همدلی ما بر این محور فرهنگ و تمدن كنونی اسلامی زنده و پاینده است و همچنین ادامه خواهد داشت.
به گفته افتخار عارف حسین، ما باید به سرمایههای فرهنگی و علمیمان افتخار كنیم و آن را در برابر غرب و اروپا مطرح كنیم. ما از نظر ادبیات قانون، فلسفه و علوم گوناگون چیزهایی زیادی را به دنیا عرض كردهایم كه میتواند باعث افتخار نسلهای بعدی ما باشد.
وی اظهار كرد: ما به بهانه علامه اقبال لاهوری گرد هم جمع شدهایم؛ كسی كه سعی میكرد مسلمانان دنیا خصوصاً مسلمانان هندوستان و پاكستان را از زیر سیطره استعمار خارج كند. امروز هم وضعیت ما شبیه وضعیت زمان علامه اقبال است و استعمار همچنان فعالیت دارد و ما نمونه این فعالیت را در كشورهای یمن، سوریه و ... میبینیم. بر كسی پوشیده نیست كه اوضاع این كشورها ناشی از سیاستهای غربی و استعمار و استكبار غرب است.
رئیس موسسه فرهنگی اكو در پایان با تاكید بر ضرورت بازگشت به اندیشههای غرب ستیزانه علامه اقبال لاهوری پیشنهاد داد: امروز ضرورت بازخوانی راهكارهای علامه اقبال به شدت احساس میشود و ما میتوانیم همین امروز هم از پیشنهادهای او به جهان اسلام استفاده كنیم.
در پایان دیدار میهمانان همایش بینالمللی علامه اقبال لاهوری با استاندار اصفهان، دو شاعر از پاكستان و دو شاعر از استان اصفهان به شعرخوانی پرداختند.
زاهد منبر عامر شاعر و استاد ادبیات اردوی از كشور پاكستان و سید احمد شهریار از پاكستان شعرهایشان را در این جلسه خواندند و علی فردوسی و سید مجید موسوی از شاعران جوان اصفهان هم به شعرخوانی پرداختند.
پایان پیام/