طراحی دانشنامه ۲۰ جلدی کشاورزی و محیط زیست از دیدگاه اسلام

خبرگزاری شبستان: عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه گفت: تعالیم دینی اسلام در حوزه مسائل کشاورزی و منابع طبیعی، نکات ارزشمندی ارائه کرده است که امروز دانشنامه کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست از دیدگاه اسلام در ۲۰ جلد برای آن طراحی شده است که تا کنون ۲ جلد از این دانشنامه تألیف شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین یعقوبعلی برجی عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه، عصر امروز (26 خرداد) در همایش روز بسیج مهندسین کشاورزی که در سالن همایش فرهنگسرای جوان برگزار شد، عنوان کرد: در مجموعه تعالیم دینی اسلام، سه نوع جهاد اصغر، کبیر و جهاد اکبر وجود دارد که جهاد اکبر همان جهاد با نفس است و موفقیت در جهاد صغیر و جهاد کبیر منوط به موفقیت در جهاد اکبر است.

 

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه اظهار داشت: اگر انسانی خودساخته نباشد، نمی تواند در عرصه جهاد صغیر و کبیر موفق باشد و فرهنگ جهاد به این معناست که انسان در هر سه عرصه جهاد حضور داشته باشد.

 

حجت الاسلام و المسلمین برجی بیان داشت: در استان قم، گروهی از پژوهشگران به مدت 15 سال در حوزه فرهنگ جهادی و مسائل کشاورزی و محیط زیست از دیدگاه اسلام فعالیت می کنند که بر همین اساس نشریه فرهنگ جهاد خروجی آن است.

 

وی تصریح کرد: تعالیم دینی اسلام در حوزه مسائل کشاورزی و منابع طبیعی، نکات ارزشمندی ارائه کرده است که امروز دانشنامه کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست از دیدگاه اسلام در 20 جلد برای آن طراحی شده است که تا کنون 2 جلد از این دانشنامه تألیف شده است.

 

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه افزود: جلد دوم دانشنامه کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست از دیدگاه اسلام روز گذشته (25 خرداد) طی مراسمی در تهران رونمایی شد.

 

حجت الاسلام و المسلمین برجی گفت: بحث آب یکی از مسائلی است که امروز از اهمیت بالایی برخوردار است و از نظر معارف دینی به صورت دقیق مورد بررسی قرار گرفته است.

 

وی یادآور شد: در تمدن اسلامی و در طول تاریخ علاوه بر آیات قرآن کریم و احادیث و روایات، دانشمندان اسلامی بسیاری در مورد مسائل مربوط به آب، تحقیقات انجام دادند که متأسفانه تحقیقات آنان کمتر در دانشگاه های کشاورزی مورد بررسی قرار می گیرد.

 

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه تصریح کرد: بحث مالکیت آب یکی از چالش های مهم امروز است که در آموزه های اسلامی به طور کامل به آن پرداخته شده است.

 

حجت الاسلام و المسلمین برجی با اشاره به آیات و روایات اسلامی در خصوص آب، عنوان کرد: آنچه که از آیات قرآن کریم برداشت می شود، این است که ما باید بهره وری بهینه از آب در کشاورزی داشته باشیم.

 

وی اظهار داشت: در تمدن ما روش های مختلفی در جمع آوری و ذخیره سازی آب باران، روش های استخراج آب های زیرزمینی، شیوه های ابتکاری در انتقال آب از منطقه ای به منطقه دیگر و ... وجود داشته است که از فناوری های مسلمانان در قرون گذشته بوده است، به طوری که آبیاری قطره‌ای، برگرفته از روش ابتکاری دانشمندان اسلامی از جمله ابن عوام در قرن ششم است.

 

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه بیان کرد: در بیش از 10 کتاب فقهی شیعه، بحث آب مطرح است و یکی از بحث ها در رابطه با مالکیت آب است که امروز یکی از معضلات کشور ماست که باید به آن پرداخته شود.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 466013

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha