پذیرش دانشجویان مستقیما از طریق دانشگاه

خبرگزاری شبستان: معاون آموزشی وزارت علوم گفت: پذیرش دانشجوی دکتری از سال آینده بر اساس سیاست های جدید صورت می گیرد که مستقیما توسط دانشگاه پذیرش خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، مجتبی شریعتی نیاسری، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست خبری پیش از ظهر خود اظهار کرد: سیاست های جدیدی در پذیرش دانشجوی دکتری اتخاذ شده است و آیین نامه پذیرش دانشجوی دکتری را ابلاغ کرده ایم.

 

وی افزود: بر اساس این آیین نامه پذیرش دانشجوی دکتری مستقیما توسط دانشگاه ها صورت می گیرد و یک امتحان عمومی توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار می شود.

 

شریعتی نیاسری تصریح کرد: سپس رشته پذیرش به دانشگاه های مجری دوره دکتری واگذار می شود و از این به بعد پذیرش دانشجوی دکتری بر اساس این آیین نامه است.

 

وی ادامه داد: طبق این آیین نامه رتبه فرد به دانشگاه ها ارسال می شود و بر اساس رتبه اعلام شده یک کف مشخص اعلام می کند و بر اساس آنچه که دانشگاه اعلام کرده متقاضیان می دانند به کدام دانشگاه ها می توانند مراجعه کنند و بعد دانشگاه ها در تشخیص در پذیرش این دانشجو اقدام کند.

 

وی افزود: اقتدار داشنگاه های مجری دکتری بر اساس این آیین نامه ارزشگذاری شده است و همچنین برای آزمون سازمان سنجش نیز اعتبار زمانی پیش بینی خواهد شد که به احتمال قوی آزمون سنجش دو سال اعتبار خواهد داشت.

 

وی ادامه داد: آیین نامه جدید پذیرش دانشجو در مقطع دکتری هماهنگ با استانداردهای جهانی است و یک نظام پاسخگویی در سازمان سنجش و دانشگاه های مجری پیش بینی شده است و وزارت علوم نیز نظارت کامل بر اجرای مفاد آیین نامه دارد. همچنین شیوه نامه ای در این خصوص تدوین شده است که همه ریزه کاری های انجام کار را پیش بینی کرده و ظرف 2 ماه آینده ابلاغ می شود.

 

معاون آموزش وزارت علوم با اشاره به توقف پذیرش در پردیس های بین المللی به روش گذشته اظهار کرد: به دلیل اینکه طی ارزیابی ها پذیرش دانشجو در این پردیس ها با اهداف مورد نظر محقق نشده است، متوقف شد و تا زمانی که سازوکارهای جدید ارایه شود این پردیس ها به اهداف قبل بازگردند.

 

وی ادامه داد: فلسفه ایجاد پردیس های بین المللی، جلوگیری از مهاجرت دانشجویان به خارج کشور و همچنین ترغیب دانشجویان ایرانی خارج کشور بود که به این اهداف نرسیدیم.

 

وی با بیان اینکه یکی از برنامه های ما گشودن عرصه فعالیت های دانشگاه ها در حوزه بین الملل است، تصریح کرد: آیین نامه ای در این خصوص تنظیم شده است و از دانشگاه های واجد شرایط می توانند مستقیما دانشجوی خارجی، دانشجو و استاد خارجی پذیرش کرده و حتی تسهیلات نیز برای این دانشگاه ها در نظر گرفته ایم.

 

شریعتی نیاسر با اشاره به بازنگری برنامه های آموزشی اظهار کرد: بیش از 2 هزار برنامه آموزشی در کشور داریم که 585 مورد از برنامه ها قدمتی بالای 10 سال دارند و برخی نیز تا 35 سال قدمت دارند و قرار است در یک برنامه ریزی فشرده بازنگری شوند که امیدواریم تا پایان شهریور 94 این اقدام صورت گیرد.

 

وی افزود: 210 مورد در رشته های مذکور مربوط به علوم انسانی است که بازنگری آن به شورای تحول و ارتقای علوم انسانی مربوط است.

 

معاون آموزشی وزیر علوم ادامه داد: 375 مورد از نیز مربوط به سایر رشته ها است که برنامه ریزی های لازم صورت گرفته تا بازنگری آن به دانشگاه ها واگذار شود و دانشگاه ها تا آخر شهریور 94 ملزم به بازنگری برنامه های آموزشی هستند.

 

شریعتی نیاسر بیان کرد: طی بخشنامه ای ابلاغ کرده ایم که 10 دانشگاه گروه یک مجاز هستند برنامه های قدیمی درسی را بازنگری و سایر دانشگاه نیز موظف هستند به اختیار خود از یکی از این 10 دانشگاه اقتباس کنند.

 

وی با اشاره به ساماندهی موسسات آموزشی عالی نیز گفت: در حال حاضر 143 موسسه دولتی داریم که بالغ بر 60 مورد آن عمری کمتر از 15 سال دارند این دسته از موسسات استانداردهای قابل قبول ندارند و طرح ساماندهی این موسسات را در دستور کار داریم و گزارشی تهیه کردیم که چگونه بتوانیم به این موسسات کمک کنیم تا به سطح دانشگاه های قابل قبول ارتقا یابند.

 

معاون آموزشی وزیر علوم با اشاره به مجوزهای رشته های دانشگاه آزاد گفت: تعداد 2200 پرونده رشته محل دانشگاه آزاد بررسی شد که 800 مورد از پرونده ها در مقطع دکتری و ارشد بودند که دارای صلاحیت و واجد مجوز تشخیص داده شدند و مابقی آن دارای نقد بودند که برای رفع نقد به دانشگاه آزاد ارایه شدند.

 

وی با اشاره به کمیته برنامه ریزی وزارت علوم بیان کرد: ماموریت های این کمیته بازتعریف شده است، پیش از این کمیته ها در خصوص بازنگری برنامه های درسی فعالیت می کردند که این کفایت نمی کرد بر همین اساس نزدیک به 80 کمیته تخصصی در رشته و گروه های مختلف تعریف کردیم که هر کمیته 10 نفر از اساتید فرهیخته که حداقل مرتبه علمی آنها دانشیاری است، اوج بوده و فعالیت می کنند و نزدیک به 350 حکم برای 350 استاد کشور صادر کرده ایم و همچنین تعداد 150 نفر از اساتید دانشگاه ها نیز در حوزه علوم انسانی فعال هستند، در مجموع 500 نفر در این کمیته برنامه ریزی مشغول هستند.

 

وی با بیان اینکه گسترش سیاست تفویض اختیار به دانشگاه ها را در دستور کار داریم، بیان کرد: زمان بندی ترم دانشگاه ها را بر عهده دانشگاه ها گذاشتیم تا دانشگاه ها بر اساس شرایط اقلیمی و با رعایت ضوابط لازم از مهرماه امسال زمان بندی ترم خود را انجام دهند.

 

وی تاکید کرد: امسال در تمام زیرنظام های آموزش عالی غیر از دانشگاه آزاد 10 درصد افزایش خواهیم داشت. همچنین به دانشگاه ها بخشنامه ای ابلاغ کردیم که متناسب با هیئت علمی ظرفیت دانشگاه خود را تعیین کنند.

 

وی ادامه داد: ظرفیت دانشگاه آزاد در مقطع کارشناسی ارشد 20 نفر و دکتری 7 نفر در هر رشته محل برای سال تحصیلی 94-95 ابلاغ شده است.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 465988

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha