حجت الاسلام عباس رمضان علی زاده در گفت و گو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان با اشاره به فراز "اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا خَليفَةَ اللّهِ وَناصِرَ حَقِّه" در زیارت آل یاسین، گفت: در این فراز دو مقام خلافت و ناصریت برای امام عصر(ع) مطرح شده است.
وی با بیان اینکه خلیفه در لغت به معنای نایب، جانشین و سلطان اعظم است، خاطرنشان کرد: از جهت شرعی خلیفه به امامی می گویند که فوق او امامی نیست و به اندازه ای عظمت دارد که ملک داوودی و سلیمانی در مقابل او کوچک است.
حجت الاسلام رمضان علی زاده با بیان اینکه واژه خلیفه سه بار در قرآن برای حضرت آدم، حضرت داوود و حضرت هارون آمده است، اظهارداشت: آیه 30 سوره بقره به خلیفه الهی حضرت آدم اشاره می کند، خداوند متعال در این آیه می فرماید: یاد بیاور زمانی که خدا به ملائکه گفت برای روی زمین خلیفه قرار می دهم و در جواب فرشتگان که گفتند ما خود تو را عبادت می کنیم، فرمود: من چیزهایی می دانم که شما نمی دانید.
این پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه تعیین خلیفه جعل خداوندی می خواهد و از دانش بشری و فرشتگان بالاتر است، تصریح کرد: آیه 26 سوره ص به مقام خلیفه الهی حضرت داوود اشاره دارد، خداوند متعال در این آیه می فرماید: ای داوود ما تو را برای زمین خلیفه قرار دادیم. همچنین خدای متعال در آیه 42 سوره اعراف به تعیین هارون از سوی حضرت موسی می پردازد و زمانی که حضرت موسی به کوه طور می رود جانشین و خلیفه برای خود تعیین می کند.
وی با مطرح کردن دو سوال در این زمینه گفت: نخستین سوال اینکه آیا حضرت موسی(ع) برای یک ماه غیبت برای خود خلیفه تعیین می کند. اما پیامبر(ص) که در زمان فوت خود که برای همیشه می خواهد از دنیا برود، نباید خلیفه تعیین کند و اینکه آیا حضرت موسی(ع) با رایزنی بزرگان و همه پرسی و انتخابات خلیفه تعیین کرد یا با صراحت و راهنمایی خدای خود که نشانگر این است که انتخاب خلیفه باید از طرف خدای متعال باشد.
حجت الاسلام رمضان علی زاده با بیان اینکه مساله خلافت ائمه معصوم که خلیفه پیامبر(ص) و خدای متعال اختصاص به شیعه ندارد، ادامه داد: 13 مدرک اهل سنت به این مساله اشاره دارد که پیامبر(ص) فرمود: خلفای من 12 نفر از قریش به تعداد نقبای بنی اسراییل هستند که نخستین آنها برادرم و آخرین آنها پسرم هستند و در ادامه فرمودند: برادرم امام علی(ع) و پسرم مهدی آل محمد(ع).
این پژوهشگر مهدوی با اشاره به آیه 5 سوره قصص و بیان حکومت مستضعفین در زمین افزود: شان نزول این آیه برای مستضعفین بنی اسراییل است ولی از کلمه "نرید" که فعل مضارع استمراری است می توان فهمید که این فعل دال بر استمرار یک سنت الهی است و اینکه هر زمانی مستضعفین هستند، باید ناجی و منجی باشد.
وی گفت: امام صادق(ع) در تفسیر برهان در مورد این آیه فرمود: این آیه درباره صاحب الامر در آخرالزمان است که جباران را نابود می کند و مشرق و مغرب را مالک می شود. این در حالی است که امام خود یک مستضعف است. البته تمام ائمه در مرحله اول خود مستضعف هستند و در مرحله دوم پیروانشان مستضعف هستند.
حجت الاسلام رمضان علی زاده با بیان اینکه مستضعف با ضعیف فرق دارد، گفت: ائمه مستضعف هستند، برای اینکه مستکبران روزگار آنها را به استضعاف کشیدند و نگذاشتند حکومت کنند. در این راستا پیامبر(ص) در کتب اهل سنت، فرمودند: مهدی ما وقتی ظهور کند بر بالای سر او تکه ابری است و منادی ندا می دهد این مهدی است که خلیفه الله است و از او تبعیت کنید.
این پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه امام زمان(ع) مظهرالله هستند، خاطرنشان کرد: هر کدام از فرشتگان مظهر اسمی از اسمای الهی هستند. با این توضیح که جبرئیل مظهر علیم است و عزرائیل مظهر ممیت خداست ولی این فرشتگان با این عظمت محدود هستند ولی باید گفت که اسم الله اسم جامع است برای حضرت احدیت و آن اسمی که جامع جمیع اسما جلیل است الله است.
وی تصریح کرد: مظهرالله انسان کامل است تا اینکه خدای متعال در او تجلی کند و واسطه فیض برای موجودات شود. بنابراین از امتیازات شیعه است که همیشه خلیفه الله او موجود است و او فقط انسان کامل است که محمد و آل محمد است.
حجت الاسلام رمضان علی زاده با اشاره به عبارت ناصر حقه، گفت: امام زمان(ع) ناصر حق و یاری کننده حق است. البته همه ائمه و انبیا ناصر حق هستند ولی فعلیت تامه این مقام اختصاص به امام زمان(ع) دارد. به طوری که در طول تاریخ انبیا و اولیا حق خدا ادا نشده و ادای حق خدا در کمال خود در زمان ظهور اتفاق می افتد.
این پژوهشگر مهدوی اظهارداشت: امام سجاد(ع) در رساله الحقوق خود می فرمایند: حق خدای بزرگ بر تو بنده این است که او را عبادت کنی و به او شرک نورزید که این همان مقام توحید است و کسی است که اطاعت و عبادت خدا کند و شرک جلی و خفی نداشته باشد. این در حالی است که در هیچ زمانی حق خدا ادا نشده بود.
وی با بیان اینکه در عصر امام زمان(ع) به طور کامل حق خدا ادا می شود چون عبادت خالصانه صورت می گیرد، ادامه داد: سند این حرف در آیه 56 سوره نور آمده است. با این معنی که بشریت آنچنان عبادتی برای من می کنند که اصلا شائبه شرک در آن راه ندارد.
حجت الاسلام رمضان علی زاده با بیان اینکه امام زمان(ع) هم ناصر است و هم منصور. گفت: امام زمان(ع) منصور است یعنی اینکه خدا هم ناصر امام است و این رابطه دو طرفه است. به این معنی که هم امام ناصر است و هم خدا ناصر امام و خدا هم او را یاری می کند. مانند 4000 هزار فرشته ای که از زمان واقعه کربلا در آن سرزمین منتظرند تا امام زمان(ع) را در عصر ظهور یاری کنند و سرتیم این فرشتگان منصور نام دارد.
پایان پیام/
نظر شما