خبرگزاری شبستان// مرد وزن و پیر و جوان در نقاط مختلف شهری روستایی در این دهه در مساجد حضور یافته و به غارروبی و نظافت مساجد و آماده کردن این مکان های مذهبی برای پذیرایی از نمازگذاران و روزه داران آماده کردند.
آمادگی برای میهمانی رمضان، ماهی که در راه است و مساجد برای ميزبانی مهمانان در روزها و شب هايی این ماه با فضیلت آماده می شود ماهی که به مانندش در تمام سال وجود ندارد.
يکی از نشانه های جامعه فرهنگی و فرهنگ مداری رعايت نظافت و بهداشت و چگونگی پذيرش و نهادينه شدن اين مهم در تمامی سطوح جامعه بوده و این امر هر سال دهه آخر ماه شعبان در مساجد قابل مشاهده است.
هرسال بر اساس سنت حسنه ای در دهه آخر ماه شعبان و در آستانه حلول ماه مبارک رمضان غبارروبی مساجد اجرا شده و طی مراسم هایی به صورت نمادین یا واقعی تعداد زیادی از مساجد توسط نمازگزان غبارروبی می شوند.
همه در تلاش هستند، در اين روزهای پايانی شعبان که آن را دهه تکريم و بهداشت مساجد هم ناميدند متفاوت با ديگر روزهای سال دعوت ميزبان را اجابت کنند، از خانه تکانی دل گرفته تا غبار روبی مساجد.
غبارروبی مساجد در ماه رمضان با هدف ايجاد جذابيت بيشتر برای برگزاری نماز، جلسات قرآنی، دعا و...در اين اماکن مقدس انجام می شود.
در فرهنگ و تمدن اسلامی، آموزه ها و تاکيد فراوانی نسبت به اين امور شده و در قالب روايات و احاديث فراوان در بخش اسلامی و تمدن ايرانی در آثار هنری و معماری، حاکی از رعايت زيبايی و بهداشت اجتماعی و فردی بوده و ورود اسلام به ايران بر ميزان غنا و توجه به اين امر مهم افزوده است.
مساجد همواره مورد توجه پیامبر اکرم (ص) و مسلمانان بوده و تاکید بر حفظ پاکیزگی در همه جوامع اسلامی به ویژه مهمترین پایگاه توحیدی از دیگر ویژگی های دین اسلام بوده و متاسفانه در زمان کنونی این مساله کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
توجه به نظافت سرویس های بهداشتی
یک جوان اراکی به روشن کردن مناسب فضای مساجد و تامین نور کافی اشاره کرد و افزود: بهداشت سرویس ها و وضوخانه ها اولین و مهمترین مساله ای مورد تاکید است.
رسول امینی ادامه داد: در دستورات اسلامی توصیه شده افراد قبل از ورود به مسجد، خود را پاکیزه کرده و وضو بگیرند، اما در هر حال وضوخانه و سرویس بهداشتی مناسب و زیبا باید در هر مسجدی وجود داشته باشد.
وی نظافت دائمی و مرتب سرویس های بهداشتی و وجود مواد شوینده و صابون مایع را از نکات مهم در این مکان ها دانست و اضافه کرد: تهویه مناسب یکی از نکات مهمی است که گاهی از آن غفلت می شود.
این جوان اراکی نظافت همیشگی و شستشوی منظم فرشها، استفاده از مواد ضدعفونی و خشبوکننده های مناسب برای شستشوی فضاهای مختلف مساجد و وجود جاکفشی و محل نگهداری مناسب کفش ها یا کیسههای نایلون برای قرار دادن کفش نمازگزاران را از مواردی دانست که در مساجد باید به آنها توجه شود.
وی با بیان اینکه متولیان و خادمان مساجد باید افرادی آراسته و پاکیزه و خوش اخلاق و رفتار بوده تا انجام نظافت توسط آنها مورد اقبال و همراهی نمازگزاران واقع شود، تصریح کرد: در طول سال بهداشت مساجد و پاکیزگی بخشهای مختلف این پایگاه های معنوی و انسان ساز باید مورد توجه بوده و این اماکن همواره از فضایی پاکیزه، شایسته و دلچسب برای حضور نمازگزاران به ویژه نوجوانان و جوانان برخوردار باشد.
بهداشت مساجد زمینه جذب جوانان
یک شهروند اراکی با بیان اینکه جوانان امروز به زیبایی خود و مکانی که در آن زندگی میکنند اهمیت میدهند، گفت: باید محیطی که در آن عبادت میکنند نیز از هر مکانی تمیزتر و جذاب تر باشد.
محمدعلی نیازی با اشاره به اینکه متولیان امور مساجد باید فعالیت های مربوط به مسجد را طوری برنامهریزی کنند که مساجد آمادگی بیشتری برای پذیرایی از این قشر داشته باشند، افزود: جوانان آینده سازان جامعه و الگوی نسل های بعد هستند.
وی با بیان اینکه هیچ آیینی به اندازه دین اسلام به تمیزی و زیبایی مساجد تاکید نکرده است، اضافه کرد: در صدر اسلام، پیامبر اکرم (ص) بیشترین تاکید بر این مساله را داشته و همواره سفارش بر تمیزی و معطر کردن خانه خدا بوده است
.
غبار روبی و عطرافشانی مساجد استقبال از ماه میهمانی خدا است
معاون فرهنگی و پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی نیز ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن ماه ضیافت الهی گفت: مردم مومن و متدین استان مرکزی همزمان با مسلمانان جهان با غبار روبی مساجد به استقبال ماه مهمانی خدا می روند.
حجت الاسلام داود چمانی با اشاره به اینکه از بیستم ماه مبارک شعبان تا آخر ماه به عنوان دهه بهداشت و نکوداشت مساجد نامگذاری شده است، بیان کرد: دهه نکوداشت و تکریم مساجد کاری نمادین است که در این دهه افراد با حضور در خانه خدا به نظافت این مکان مقدس می پردازند.
این مقام مسئول در رابطه با اهمیت و جایگاه ویژه مساجد گفت: مساجد محل رسیدگی به امور مسلمین، تجلی ارزش های اسلامی، اخلاقی، الهی و مکانی برای رشد فرهنگی، باروهای دینی، عقاید و اخلاق مردم است.
حجت الاسلام چمانی با بیان اینکه در روایات و دستورات اسلامی فراوانی در رابطه با بهداشت و تکریم مساجد صحبت شده است، ادامه داد: این عمل در طول سال انجام می شود اما این دهه فرصتی برای غبار روبی دل و جان است که با نظافت و تکریم مساجد محقق می شود.
معاون فرهنگی و پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی با اشاره به اینکه این دهه فضای خاصی را در جامعه حاکم می کند و مساجد را از لحاظ مختلف برای حضور روزه داران آماده می کند، ادامه داد: ماه رمضان فرصت مناسبی برای ترویج و تبیین هر چه بیشتر مسایل دینی و اخلاقی است چرا که در این ماه شاهد حضور گسترده تر جوانان و نوجوانان در مسجد هستیم.
غبار روبی و عطر افشانی بیش از یک هزار و 800 مسجد استان مرکزی
کارشناس امور فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی نیز ضمن تقدیر از حضور گسترده مردم مومن و متدین استان مرکزی در غبارروبی و عطر افشانی مساجد در این دهه بیان کرد: بالغ بر یک هزار و 800 مسجد استان مرکزی در این دهه غبار روبی و عطر افشانی می شود.
وی با اشاره به اینکه این غبار روبی و عطر افشانی های در دهه آخر ماه شعبان انجام می شود، بیان کرد: کار غبار روبی و عطر افشانی برخی مساجد به اتمام رسیده و برخی دیگر نیز در همین روزهای پایانی درحال انجام است و تا 27 خرداد نیز ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه افراد جامعه با غبار روبی و عطر افشانی مساجد بیان می کنند که مسجد خانه اول ماست، اضافه کرد: حضور در مساجد فواید فراوانی را برای انسان دارد که می توان از این طریق مسیر را به سوی سعادت و کمال هموار کند.
پایان پیام/
نظر شما