به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حسن رحیمپور ازغدی، شامگاه دیروز(25 خرداد) در سلسله نشست های بزم اندیشه که با موضوع 'روشنفکری دینی و دکتر علی شریعتی' در موسسه جوانان آستان قدس رضوی برگزار شد، اظهار داشت: سخنان و فعالیت های دکتر شریعتی باعث هدایت جوانان و به صحنه آوردن جوانان در راستای تحکیم نظام اسلامی شد.
وی با تاکید بر لزوم بررسی ابعاد مختلف فقهی، کلامی، اخلاقی و فلسفی دکتر شریعتی، گفت: اگرچه این ابعاد از قابلیت بسیاری جهت تحقیق و بررسی برخوردار هستند، اما در شرایط استراتژیک فعلی نباید به نقد آن بیش از حد متمرکز شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: علی رغم اینکه گروههای مختلفی سعی میکردند تا میان قلم و آثار وی شکافی را ایجاد کنند، اما باید اذعان داشت که بسیاری از جوانان گرویده به انقلاب اسلامی حاصل قلم دکتر شریعتی هستند.
ازغدی با بیان اینکه افراد بدبین به دنبال نشان دادن شکاف ظاهری و باطنی قلم شریعتی هستند، تصریح کرد: در این میان واقع بینان ضمن پذیرش نقاط قوت و ضعف تفکر علی شریعتی، توانستند با اندیشههای وی در مقابل مکاتب غرب و شرق به مکتب اسلامی افتخار کنند.
وی خاطرنشان کرد: دکتر شریعتی با ایجاد منزلت برای مسلمانان، جبهه مقاومتی در برابر اندیشههای انحرافی بوجود آورد تا مسلمانان بتوانند در برابر اندیشههای لیبرالها، سکولارها، متحجرها و دموکراتها از اندیشه و جایگاه ویژهای برخوردار باشند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ظهور روشنفکران دینی افراطی در دهههای پس از انقلاب، اظهار داشت: بیداری اسلامی حرکتی بود که در زمانهای ابتدایی پیروزی در برابر تفکر روشنفکران دینی افراطی ورود پیدا کرد تا این روشنفکری افراطی را از بین ببرد و مکتب تشیع را نجات دهد.
ازغدی ادامه داد: نوگرایان دینی به دنبال این هستند که اسلام را از متن زندگی مردم ایران به حاشیه بازگردانده و تاثیر احکام فقهی بر تجدید بنای اجتماعی را از بین ببرند.
وی با بیان اینکه عدم آشنایی دکتر شریعتی با معارف اسلامی نتوانست مانع خدمت او به اسلام و جریان تشیع شود، گفت: وی با تفکر و ایدئولوژی اسلام و تشیع به مقابله با جبهههای مختلف انحرافات میپرداخت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تاثیرات مثبت دکتر شریعتی بر شهید چمران، افزود: بر اساس تحلیلهای شریعتی، جوامع شیعه همواره در برابر ظلم و بیعدالتی به مبارزه برمیخواستند و روحانیون شیعه نیز همواره درگیر مبارزه با ظلم بودهاند.
ازغدی خاطرنشان کرد: روشنفکری دینی که در دهه های 40 و 50 توسط افرادی همچون دکتر شریعتی و شهید مطهری مطرح می شد، با روشنفکری دینی در دهه های 70 و 80 تفاوت بسیاری دارد، چرا که محور اصلی روشنفکری دهه ۷۰ و ۸۰ در راستای خارج کردن دین و مذهب از میدان و به حاشیه راندن اسلام برنامه ریزی شده است.
پایان پیام/
نظر شما