به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجت الاسلام یدالله وحدانی نیا امروز (۲۶ خرداد) در جلسه پیشگیری و مقابله با هنجارشکنی و روزه خواری در ملاء عام و اماکن عمومی در ماه مبارک رمضان که در سالن دادگستری استان برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به برکات و فضائلی که در ماه مبارک رمضان وجود دارد، نگاه شارع به روزه صرفا به عنوان عملی عبادی و شخصی که فرد دست از خوردن و آشامیدن بردارد، نبوده بلکه ماه رمضان آثار و برکاتی برای عموم مردم و جامعه دارد.
وی با تاکید بر حفظ حرمت ماه مبارک رمضان افزود: در قانون مجازات اسلامی، عده ای خدشه و ابهام دارند که جرمی تحت عنوان روزه خواری در هیچ جای قانون مجازات وجود ندارد اما اگر از نقطه نظر فقهی به بیانات ائمه اطهار(علیهم السلام) نگاه کنیم، امام صادق (علیه السلام) می فرمایند کسی که تعمدا در ماه مبارک رمضان روزه خواری کند، از ایمان خارج شده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری دادگستری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه از نظر شرعی، روزه خواری جزو جرائمی که حد معین داشته باشد، نیست، تصریح کرد: با توجه به تکلیفی که ضابطین برای برخورد با روزه خواری در ملاء عام دارند، این تکلیف بر قوه قضاییه است که نشست هایی در این راستا برگزار کند تا وظایف دستگاهها مشخص شده و برخی از مطالب برای مردم نیز یادآوری شود.
حجت الاسلام وحدانی نیا با تاکید بر اینکه مردم خراسان جنوبی، مردمی متدین و پایبند به اعتقادات هستند، گفت: رنگ و بومی کشور مالزی که تعداد مسلمانان آنها کمتر از کشور ایران است در ماه مبارک رمضان بسیار عوض می شود بنابراین این مهم در کشور ایران که تعداد مسلمانان آن بیشتر از کشور مالزی است، باید بیشتر در ماه رمضان احساس شود.
وی افزود: طرح پیشگیری و مقابله با افراد روزه خوار در ملاء عام و اماکن عمومی از 28 خرداد در خراسان جنوبی آغاز و تا 26 تیرماه ادامه می یابد.
وی میادین و خیابان های شلوغ و پرتردد، اماکن تجاری و تفریحی و سیاحتی، پارکها، ادارات و اماکن عمومی را از جمله مکان های اجرای این طرح ذکر کرد و گفت: تامین امنیت مذهبی شهروندان و ایجاد رضایت، پیشگیری از وقوع جرم و ناهنجاری ها، اجرای فریضه الهی امر به معروف و نهی از منکر، تعامل و هماهنگی بین دستگاهها، استفاده از ظرفیت دستگاههای دولتی، اجرای قانون نسبت به حرمت شکنان در ماه مبارک رمضان از مهمترین اهداف این طرح است.
معاون دادگستری خراسان جنوبی اضافه کرد: نتیجه اینگونه جلسات در قالب صورتجلسه به ادارات اعلام می شود و خروجی این جلسات نیز باید منجر به نگه داشتن حرمت ماه مبارک رمضان شود.
وی خاطرنشان کرد: در همین راستا اداره اماکن باید فضاها و رستوران هایی را برای مسافران و افرادی که معذوریت دارند، در نظر بگیرد تا این افراد به صورت علنی اقدام به روزه خواری نکنند.
حجت الاسلام وحدانی نیا یادآور شد: بر اساس ماده 638 قانون مجازات اسلامی، هرکسی که علنا در انظار و اماکن عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی کند، علاوه بر کیفر عمل، به حبس از 10 روز تا 2 ماه یا 74 ضربه شلاق محکوم می شود.
وی با اشاره به اینکه عموما محاکم، حبس را تبدیل به جزای نقدی می کنند، گفت: مردم در ماه مبارک رمضان در صورت مشاهده فردی که در انظار عمومی اقدام به روزه خواری می کند، می توانند با پلیس 110 تماس بگیرند تا مورد رسیدگی قرار گیرد.
پایان پیام/
نظر شما