به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین نشست هم اندیشی نخبگان، فرهیختگان و پیشکسوتان قران و عترت کشور که به همت این معاونت برگزار شد، گفت: برگزاری چنین نشستی با رویکرد تبیین برنامه و نقشه راه معاونت قرآن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این ظرفیت را دارد تا اکنون که در آستانه تدوین برنامه ششم توسعه هستیم برنامه های قرآنی و حوزه دینی را تدوین کنیم.
وی افزود: یکی از اعتقادات ما بر همین است که باید در حوزه هم اندیشی و تضارب آرا در حوزه های قرآنی کار کنیم و از نظریات اندیشمندان استفاده کنیم لذا بخش عمده راه فعالیت های قرآنی را صاحب نظران و اندیشمندان این حوزه تدوین می کنند.
وی افزود: امیدواریم پس از پایان برگزاری نشست چند روزه مباحث مطروحه در قالب کتابی چاپ و در اختیار عموم مردم قرار بگیرد.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: اگر به دنبال تحولی در حوزه قرآن و عترت هستیم باید از جمع های کارشناسی ارایه طریق کنیم و در این راستا سندی تنظیم شود لذا به صحبت، نقد و روشن کردن راه توسط کارشناسان نیازمندیم.
وی با اشاره به برخی فعالیت های معاونت قرآن و عترت ارشاد گفت: طی چند سال اخیر کارهای خوبی انجام شده که یکی از این اقدامات برگزاری نشست هم اندیشی نخبگان قرآنی است که به احتمال قوی این نشست منتج خواهد شد که ظرفیت ها و وظایف دولت را در راستای اعتلای فرهنگ قرآنی بهتر بشناسیم و از آن استفاده کنیم.
وی افزود: اکنون در راستای توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی سه کمیته اصلی به همت وزارت ارشاد، وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش فعالیت می کنند و این سه رکن وظیفه توسعه فرهنگ قرآنی را بر عهده دارند. در همین راستا وزارت ارشاد به موضوع تبلیغ و ترویج حوزه قرآن پرداخته و در این راستا تولیدات فاخر قرآنی با رویکردهای هنری و قابلیت نشر در رسانه ها انجام داده است. همچنین ده ها تیم در حال ساخت است و هم اکنون نیز در حال تدوین مجموعه قصه های قرآنی در قالب داستان های رایانه ای هستیم و همچنین چندین فیلم کوتاه و بلند در همین موضوعات ساخته شده است.
وی افزود: آمادگی خوبی در وزارت ارشاد و به تبع آن دولت وجود دارد تا در حوزه های قرآنی کار ویژه ای انجام شود.
حجت الاسلام حشمتی تصریح کرد: از دیگر اقدامات این معاونت بحث راه اندازی انجمن خادمان قرآنی است که اساسنامه آن در حال تدوین است. همچنین هم اکنون در حال راه اندازی 30 نمایشگاه قرآن در استان های کشور و نیز افتتاح بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن طی هفته آینده در باغ موزه دفاع مقدس خواهیم بود.
بنا بر این گزارش، دکتر مجید معارف، رییس دانشکده علوم معارف دانشگاه تهران در این نشست گفت: در سایه قرآن کریم و تعالیم اهل بیت (ع) انقلاب اسلامی ایران واقع شد که در همین راستا رسالت اجتماعی قرآنی شکوفاتر شد و قرآن بعد اجتماعی خود را بیشتر عرضه کرد و رشته های علوم قرآنی در جای جای ایران رونق و توسعه یافت.
وی افزود: قرآنی که در جمهوری اسلامی ایران بعد اجتماعی و سیاسی خود را پیدا کرد با آسیب ها و چالش هایی مواجه است. برخی به دنبال حکومتی کردن قرآن هستند و قصد دارند آن را از بدنه مردم جدا کنند.
وی تصریح کرد: یکی از آسیب های مهم در این حوزه این است که سبقه مردمی قرآن تسهیل شود و باید در قرآن در بین توده های مردم مستحکم بماند.
وی افزود: یکی دیگر از چالش های کنونی بحث وارد کردن شبهات مختلف به آیات قرآن است از این منظر نقدها و شبهات بسیاری از ناحیه روشنفکران اعلام می شود که هجمه آنها کم نیست و می تواند اندیشه و اعتقادات جوانان را سست کند.
دکتر معارف عنوان کرد: در همین راستا همکاری نهادهایی که رسالت اولشان ترویجی است می تواند در خنثی کردن این مسایل مثمرثمر باشد.
وی تصریح کرد: اگر حمایت همه جانبه دستگاه ها و مسئولان باشد می توانیم در حوزه قرآن مسئله شناسی کنیم و نیازهای تحقیقی و پژوهشی را با کانال ریزی به سمت دانشگاه ها هدایت و از توان دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری استفاده کنیم.
پایان پیام/
نظر شما