به گزارش خبرگزاری شبستان از شهرکرد و به نقل از روابط عمومی سپاه چهارمحال و بختیاری، حجت الاسلام محمدعلی نکونام، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهرکرد در همایش نقش مهندسین کشاورزی در تحقق اقتصاد مقاومتی و امنیت غذایی که در مجتمع لاله شهرکرد برگزار شد، به ضرورت جهاد در امر مهندسی کشاورزی تأکید کرد و گفت: جهادی عمل کردن لزوماً به معنی سرعت عمل نیست، بلکه در جهاد، تدبیر و مدیریت عالمانه، اقدام با برنامه، دقت و نظارت نهفته است و عمل مطابق با برنامه ریزی دقیق و نظارت باید همراه باشد.
وی افزود: ما می توانیم از خود کشاورزان الگو بگیریم و از آنها نظرخواهی کنیم، کشاورزان بهترین الگو برای برنامه ریزی در بخش کشاورزی هستند که خروجی آن یک کشاورزی پویا می شود.
امام جمعه شهرکرد تصریح کرد: نکته دوم این است که هرجایی، یک باورمندی خوبی در کشاورزان عمل گرفته باید تقویت شود و آن باور تولیدی را در جامعه زنده کنیم.
حجت الاسلام نکونام با اشاره به آیات شریفه قرآن کریم در سوره مبارکه واقعه،خواست و مشیت خداوند در رشد دانه زیر خاک را یادآور شد و گفت: کشاورزی از نظر روایات اسلامی یک امر ریشه ای است و نگاه مهندسین کشاورزی ما به کشاورزی باید نگاه پایدار باشد.
وی بابیان حدیث شریف امام صادق (علیه السلام) که کارهای مفید را نوشتن کتاب، حفر قنات و چاه، جاری کردن آب و غرس نهال عنوان فرموده، تصریح کرد: در نظام اسلامی باید به کشاورزی بهعنوان یک اصل نگاه کرد و باید در این زمینه برنامه ریزان، فرهنگ کشاورزی را مورد توجه ویژه قرار دهند تا کشاورزی بهعنوان یک فرهنگ تبدیل شود.
این مقام مسئول اقتصاد مقاومتی را یادآور شد و بخش کشاورزی را مهم ترین عرصه اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: اگر کشاورزی در کشور رونق یابد و ما امنیت غذایی پیدا کنیم، دشمن در بسیاری از مسائل ناامید می شود و شکست خواهد خورد.
نماینده ولی فقیه در استان با تقدیر از اینکه بسیج به کمک دولت آمده، اظهار داشت: اگر می خواهیم کشاورزی نهادینه شود، باید برویم به سمت بخشهایی که هزینه کمتر و تولید بیشتر دارد تا بتوانیم کشاورزی پایداری داشته باشیم.
وی فراهم کردن زمینه عرضه محصولات کشاورزی را مایه امیدواری کشاورزان و دلبستگی آنان به کشاورزی دانست و گفت: اگر کشاورز ببیند برای محصولش ارزش قائل هستند و خریدار خوب وجود دارد، بسیار حائز اهمیت است.
امامجمعه شهرکرد در پایان با اشاره به آستانه حلول ماه مبارک رمضان، خواستار آمادگی بیشتر آحاد مردم متدین برای ورود به این ضیافت بزرگ الهی و بهره مندی از فیوضات این ماه بزرگ شد.
سرهنگ پاسدار عبدالمحمد سعیدی، معاون اجرایی سپاه حضرت قمر بنی هاشم (علیه السلام) چهارمحال و بختیاری، هم در این همایش، به اهمیت اقتصاد مقاومتی بهعنوان بهترین راه برای مقابله با تحریم ها اشاره کرد و گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی مردمی کردن اقتصاد و اصلاح الگوی مصرف از طریق توسعه فرهنگ کار و تلاش و توجه به مصرف داخلی که مورد تأکید مقام معظم رهبری نیز می باشد.
وی با اشاره به تاریخچه تشکیل بسیج مهندسین کشاورزی در استان از سال ۹۱، افزود: اجرای طرح همگام با کشاورز و همراهی مهندسین بسیجی با کشاورزان و ارائه مشاوره به آنها در زمینه های تخصصی، کمک بسیار زیادی به تحقق اقتصاد مقاومتی می کند.
معاون اجرایی سپاه حضرت قمر بنی هاشم (علیه السلام) چهارمحال و بختیاری ادامه داد: احداث حوضچه های آب دو منظوره و پرورش ماهی، پرورش طیور، ایجاد کارگاه های پرورش قارچ و زنبور عسل، پرورش مرغ بومی، شتر مرغ، دام سبک و سنگین و ... از عرصه های اقتصاد مقاومتی به شمار می روند که آشنایی کشاورزان با این عرصه ها به تولید بیشتر در بخش کشاورزی می انجامد.
سرهنگ سعیدی، هم افزایی بسیج و جامعه هدف کشاورزی از طریق آموزش و مشاوره را از رسالت های بسیج مهندسین کشاورزی در استان برشمرد.
پایان پیام/
نظر شما