رمضان ۲۰۱۵: بحث داغ روزه داری در روزهای بی پایان «شمال اروپا»

خبرگزاری شبستان: ماه مباک رمضان نزدیک می شود و مسلمانان انگلیس خود را برای چهار هفته روزه داری آماده می کنند؛این در حالی است که بار دیگر بحث های تغییر ساعت های زمانی که مسلمانان در مناطق شمالی بریتانیا باید برای روزه گرفتن رعایت کنند بار دیگر داغ شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، ماه مباک رمضان نزدیک می شود و مسلمانان انگلیس خود را برای چهار هفته روزه داری آماده می کنند؛این در حالی است که بار دیگر بحث های تغییر ساعت های زمانی که مسلمانان در مناطق شمالی بریتانیا باید برای روزه گرفتن رعایت کنند بار دیگر داغ شده است.

دکتر اسامه حسن،محقق اسلامی از گروه ضد افراط گرایی «کوییلیام» در این باره می گوید:برای مسلمانان انگلیس منطقی تر است که از زمان بندی شهر مکه برای روزه داری استفاده کنند.

از آنجا که فاصله طلوع و غروب خورشید در بخش های شمالی انگلیس بسیار طولانی تر از این مدت زمان در کشورهای خاورمیانه ای است بنابراین کارشناسان توصیه می کنند،مسلمانان این مناطق ساعت های روزه داری در مکه را دنبال کنند.

در مکه فاصله افطار تا سحر 12 تا 13 ساعت و در بخش های جنوبی انگلیس حدود 16 ساعت یا بیشتر است.

دکتر حسن می گوید:قانون اسلامی بر محور تعادل است و کاهش ساعت های روزه داری بر این اساس کاملا منطقی به نظر می رسد.

این اقدام به ویژه برای مسلمانان «آبردین» انگلیس که در 500 مایلی شمال لندن قرار دارد،لازم است زیرا ساعت روزه داری در این شهر در طول ماه مبارک رمضان حدود 18 ساعت است.

همچنین در بخش های دیگر اروپای شمالی مانند شمال سوئد،خورشید تنها برای چند ساعت در طول روز غروب می کند.

در کرونا که شهری در شمالی ترین نقطه سوئد است،خورشید در این ماه اصلا غروب نکرده است و تا قبل از آگوست نیز چنین اتفاقی نخواهد افتاد.

به طور کلی مسلمانانی که در قسمت های شمالی سوئد زندگی می کنند با چالش روزه گرفتن در روزهای طولانی تابستان مواجه هستند.

اما در مکان هایی مانند کرونا،خورشید در ماه های ژوئن و جولای هرگز غروب نمی کند و به همین خاطر مسلمانان به دنبال راه جایگزینی برای روزه داری هستند.

در نتیجه،شورای اروپایی تحقیق و فتوا دستور العمل های تازه ای را برای روزه داری در کرونا صادر کرده است.

بر این اساس قرار است روزه داران در کرونا بر اساس اوقات طلوع و غروب خورشید در استکهلم روزه بگیرند.

امام محمد خلفی از موسسه اسلامی سوئد در این باره می گوید:وقتی تعداد مسلمانانی که در سوئد زندگی می کردند زیاد نبود مسئله روزه داری خیلی حاد نبود اما در طول چند سال گذشته این موضوع تبدیل به یک مشکل شده است.

وی در گفتگو با خبرگزاری فرانسه گفت:مردم می توانند سعی کنند برای 19 ساعت روزه بگیرند اما شاید نتوانند از عهده آن بر آیند،بنابراین آنها می توانند روزه خود را آغاز کنند و هر زمان که دایگر نتوانستند روی پای خود بیاستند می توانند روزه شان را بشکنند.

سال گذشته کمیته فتوای الازهر مصر فتوایی صادر کرد که به مسلمانان در کشورهای شمالی و اسکاندیناوی اجازه می دهد تا بر اساس زمان طلوع و غروب خورشید در مکه روزه بگیرند.

علمای مصری اعلام کردند اگر زمان روزه داری بیش از 18 ساعت شود مسلمانان می توانند بر اساس زمان مکه و مدینه یا نزدیک ترین کشور مسلمان نشین روزه بگیرند.

باه همه این ها حتی با وجود ساعت های طولانی روزه داری،اکرثیت مسلمانان انگلیس اعلام کرده اند که روزه های خود را هر چقدر هم سخت باشد،کامل میگیرند.

پایان پیام/

کد خبر 465554

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha