به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومي جشنواره مصرف كالاهاي فرهنگي با الگوي ايراني – اسلامي، محمد اعلمی با اشاره به این که فرهنگ نادرستی در کشور مبني بر بیکیفیت بودن كالاهاي ايراني وجود دارد،که درست نیست، گفت: نگاه كارشناسانهاي نسبت عرضه و تقاضا در بازار کالاهای فرهنگی وجود ندارد.
عروسكساز شهر موشها با بيان اينكه متاسفانه الگوي مصرفگرايي در مردم ايران بد جا افتاده است، گفت: دليل عمده آن به خانوادههاي ايراني باز ميگردد زيرا توان اقتصادي زيادي ندارند بنابراين به سمت كالاهاي ارزان ميروند كه اغلب اين كالاها هم چيني هستند.
وي درباره برگزاري جشنوارهها و نمايشگاههاي كالاهاي فرهنگي نيز گفت: برگزاري اين نوع جشنوارهها قطعا تاثير مستقيم دارد زيرا سرمايهگذاراني داريم كه ميخواهند در اين حوزه توليداتي داشته باشند و جشنوارهها و نمايشگاهها به آنها ايده ميدهد تا كارشان را تبديل به يك كالاي قابل استفاده كنند.
اعلمي ادامه داد: اين نوع جشنوارهها منبعی الهام دهنده به طراحان و سرمايهگذاران است و به نوعي خوراك خوبي براي طراحان و سرمايهگذاران اين حوزه محسوب ميشود.
وي در ادامه افزود: كالاهاي فرهنگي ايراني در شروع هميشه از كيفيت خوبي برخوردارند، اما وقتي شناخته و تبديل به يك برند ميشوند كيفيت خود را از دست ميدهند و اينكه كيفيت خوب را ادامه دهند برايشان مهم نيست.
عروسكساز شخصیت «سنجد» در ادامه خاطرنشان كرد: در خارج از كشور ابتدا كاركتر و شخصيتها را بين كودكان جا مياندازند و بعد آن را وارد بازار ميكنند و به همين دليل هم از نظر اقتصادي سود ميكنند اما در كشور ما بدون نگاه كارشناسانه اقدام به توليد عروسك ميكنند.
اعلمي همچنين گفت: البته در سالهاي اخير توليدكنندگان برخي برنامههاي عروسكي همچون خانم مرضيه برومند اقداماتي انجام دادند تا عروسكها با كيفيت خوبی وارد بازار شوند كه فروش خوبي هم داشت و دليلش هم همانطور كه اشاره شد نگاه درست و كارشناسي شده بود.
وي ادامه داد: بدون ترديد اگر كالاي ايراني كيفيت داشته باشد، همواره از آن استقبال ميشود و قيمت هم براي مصرفكننده ايراني مناسب و به صرفه خواهد بود.
اين استاد دانشگاه درباره پايين بودن كيفيت كالاهاي فرهنگي نيز گفت: نگاه منفعتطلبانه و صددرصد تجاري و كوتاه مدت توليدكنندگان موجب پايين آمدن كيفيت كالاها ميشود.
اعلمي يادآور شد: اگر خود مسئولان صدا و سيما از يك كالاي فرهنگي حمايت كنند و اينكه انحصار توليد كالاي فرهنگي در اختيار توليدكنندهها باشد، قطعا وضعيت اين حوزه بهتر خواهد بود و بايد توجه داشته باشند كه موتور محركه اين امر توسط حمايت مادي صورت ميگيرد.
اعلمي خاطرنشان كرد: اگر بخواهيم مقايسهاي بين كودكان نسل امروز و قبلتر داشته باشيم متوجه ميشويم كه كودكان قديم اسباببازي خود را تا آخرين لحظهاي كه بتوانند از آن استفاده كنند نگاه ميداشتند اما كودكان امروز در اتاقشان آنقدر تنوع اسباب بازي زياد است كه نميدانند از كدام يك استفاده كنند.
جشنواره مصرف کالاهای فرهنگی با الگوی ایرانی اسلامی شهریورماه 94 در تهران برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما