به گزارش خبرنگار شبستان، محمود گلزاری، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش امروز در مراسم رونمایی از سامانه ملی همسان گزینی با اشاره به ضرورت تشکیل این سامانه گفت: می بایست از 20 سال پیش ضرورت راه اندازی این سایت تشخیص داده می شد. این سایت با همکاری همکاران ما در معاونت جوانان وزارت ورزش و مؤسسه تبیان راه اندازی شده است.
وی اظهار کرد:سایت همسانگزینی بر اساس 8 محور اساسی کار خود را آغاز میکند که ایجاد بانک اختصاصی برای هر یک از معرفان به طور جداگانه با حفظ حریم خصوصی و امنیت اطلاعات از جمله این ارکان است.
کلزاری خاطر نشان کرد:: موضوعی که از ابتدا بر روی آن تاکید شد این بود که در این روش با کمک روشهای اسلامی - ایرانی مطابق قبول خانوادهها برای پیدا کردن همسر مناسب برای جوانان کمک کنیم که از زمان طرح این بحث با همکاری موسسه تبیان تاکید شد مراکز مشاوره رسمی و جدی نیز باید وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه مسئله ازدواج و خانواده برای همه جوامع به ویژه برای کشورهای اسلامی بسیار مهم است، اظهار کرد: در میان همه این جوامع برای کشور ما بسیار مهمتر است؛ ما خانواده را مقدس می دانیم، بنابراین باید همه کارهایی که فرد و اجتماع انجام می دهند برای رشد و تعالی ازدواج با محور یت خانواده باشد.
معاون ساماندهی امور جوانان تصریح کرد: موضوع ازدواج و خانواده در دین و قانون اساسی ما از جمله موضوعات مهم و اصلی می باشد ولی به دلایلی مورد غفلت قرار گرفته است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: تاکنون در مورد خانواده صحبت ها و نصیحت های موعظه ای و انتشار کتاب زیادی گفته و چاپ شده است اما در مورد آن کار علمی انجام نشده است.
گلزاری با بیان اینکه ما باید موضوع خانواده را جدی بگیریم، تصریح کرد: در قانون اساسی خانواده را واحد اجتماع می دانند، بنابراین انجام هیچ کاری در کشور نباید باعث شود که از محور خانواده دور شویم.
وی خاطرنشان کرد: شبکه های مجازی، موسیقی، فعالیت اجتماعی ، تحصیل و فعالیت زنان در جامعه باید با محوریت خانواده انجام شود، از این رو فعالیت های بیرونی نباید باعث تزلزل بنیان خانواده شود و فعالیت زنان در عرصه اجتماع باید با محوریت ازدواج صورت بگیرد.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری توجه ویژه ای به نظام خانواده دارند، بنابراین انتظار داریم دیگر مسئولان نیز همانند ایشان نسبت به خانواده حساسیت زیادی نشان دهند.
وی ادامه داد: در حوزه خانواده و بحران های آن اساتید دانشگاهی و پژوهشگران اقدامات زیادی انجام داده اند.
گلزاری با اشاره به هشت مسئله جدی در حوزه خانواده خاطرنشان کرد: وجود این مسایل ذهنی نیست و زمانی که در شورای فرهنگ عمومی این هشت مسئله را مطرح کردیم گفتند این مشکلات هشت گانه به قدری مهم است که کل جلسات شورای فرهنگ عمومی باید در سال 94 مختص به این موضوع باشد و پیگیری های لازم جهت رفع آن صورت بگیرد.
معاون ساماندهی امور جوانان با بیان اینکه 11 میلیون و 40 هزار جوان زیر 35 سال مجرد در کشور داریم، افزود: میانگین سن ازدواج در همه شهرهای کشور افزایش یافته است به گونه ای که سن ازدواج در مردان به بالای 30 سال و در زنان به بالای 27 سال رسیده است.
وی با بیان اینکه حساسیت مقام معظم رهبری در خصوص سیاست های افزایش جمعیت جز با ازدواج امکان پذیر نیست، اظهار کرد: طبق بررسی های صورت گرفته مسئله معیشت به ویژه اشتغال از عوامل مهم تاخیر ازدواج در مردان بود که دولت باید برنامه ریزی های لازم را در این راستا داشته باشد.
وی با بیان اینکه مسایل فرهنگی و اجتماعی مانند ترس از مشکلات ازدواج و بی اعتمادی به طرف مقابل از دیگر مسایل جدی در امر ازدواج است، تصریح کرد: مسئله دیگر همسریابی دختران است چون روش جدیدی برای همسریابی برای دختران وجود ندارد دوم اینکه موقعیت های تحصیلی باعث غفلت دختران از ازدواج شده است.
معاون ساماندهی امور جوانان مشاوره های قبل از ازدواج و آموزش های بعد از ازدواج را از دیگر مسایل موجود در ازدواج برشمرد و گفت: مشکل دیگر وجود آداب و رسوم در کشور است که بسیار دست و پاگیر در امر ازدواج می باشند و همچنین نارسایی های قانونی و حقوقی و مدیریت بعد از طلاق نیز جزء مسایل موجود در ازدواج جوانان هستند.
وی ادامه داد: سالانه 20 هزار طلاق در کشور رخ می دهد که 60 درصد آنها زنان زیر 30 سال می باشند بنابراین می طلبد که دولت راه حل های موثری در راستای رفع این مشکل بیندیشند.
گلزاری از راه اندازی مراکز تخصصی ازدواج و خانواده خبر داد و گفت: این مرکز با همکاری سازمان مشاوره کشور صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه سایت همسان گزینی سایت معرفی دختران و پسران به یکدیگر نیست، افزود: بلکه واسطه ها و افراد خیری هستند که با معرفی افراد مورد اعتماد باعث ازدواج دختران و پسران می شوند.
وی با بیان اینکه کارهای علمی مانند تست شخصیت و بررسی ویژگیهای روانی و شخصیتی نیز در این کار مورد توجه قرار گرفته است، گفت: اگر بر اساس این آزمونها شخصی نیاز به مشاوره داشته باشد باید آنها را انجام دهد و سپس وارد مراحل بعدی شود. چرا که ما معتقد هستیم انسانهای سالم و هماهنگ باید به هم معرفی شوند.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: در مرحله بعد خانوادهها وارد میشوند و تمام مراحل زیر نظر خانوادهها ادامه پیدا میکند.
وی با بیان اینکه 350 سایت همسریابی غیرمجاز در کشور فعالیت می کنند، افزود: دولت باید در کنار رسیدگی به مسایل مربوط به اشتغال و مسکن جوانان به موضوع ازدواج آنها نیز بپردازد، بنابراین وقتی بیش از 11 میلیون جوان مجرد و 350 سایت غیرمجاز همسریابی در کشور فعالیت می کنند و همچنین مسایل اخلاقی نیز روز به روز در حال افزایش است باید سایت هایی مانند سایت همسان گزینی راه اندازی شود.
وی گفت: ما اقدامات حدود 5 کشور را در مورد امر ازدواج بررسی کردیم و پیش بینی می شود که به زودی کشورهای اسلامی از الگوی ما در امر ازدواج استفاده کنند.
وی همچنین از راه اندازی همایش ادیان ابراهیمی خبر داد و گفت: پیش بینی می شود با راه اندازی سایت همسان گزینی سالانه صد هزار ازدواج افزایش پیدا کند.
پایان پیام/
نظر شما