سنت‌های پسندیده سادات شیخ شبان چهارمحال و بختیاری

خبرگزاری شبستان: ایثار، تعاون، کمک به همنوع، پرهیز از اسراف و عمل به سیره معصومین (علیهم‌السلام) از سنت‌های پسندیده سادات روستای شیخ شبان استان چهارمحال و بختیاری است.

خبرگزاری شبستان – چهارمحال و بختیاری:

 

 روستاي شيخ‌شبان؛ از توابع شهرستان بِن در استان چهارمحال و بختياري است كه در فاصله ۳۹ كيلومتري شمال غربي مركز استان (شهركرد) و در حاشيه جنوبي رودخانه زاینده‌رود واقع‌شده كه از طرف شمال به روستاهاي يان‌چشمه و حيدري، از طرف غرب به روستاهاي کليچه و حسين‌آباد، از طرف شرق به روستاي لارك و شهر بن و از طرف جنوب به روستاي بارده منتهي مي‌شود.

 

در استان چهارمحال ‌و بختياري، كمتر كسي است كه نداند شيخ‌شبان کجاست و يا لااقل يكبار مسافر اين سرزمين و زائر حرم مطهر و باصفاي حضرت امامزاده سيد بهاءالدین محمد (علیه السلام) از فرزندان حضرت حمزه بن‌ موسي بن‌ جعفر الكاظم (علیهم السلام) نشده باشد كه در دره‌اي زيبا در جنوب غربي اين روستا در دهانه كوه بلند و سرسبزي واقع شده است.

 

اهالي روستای شیخ شبان كه اكثريت قريب به اتفاق آن‌ها را سادات موسوي تشكيل مي‌دهند؛ مردمي خونگرم، مهمان‌نواز و مهربان هستند كه داراي مذهب شيعه اثني‌عشري بوده و با توجه به اینکه از سلاله امامزاده سيد بهاءالدين محمد (علیهم السلام) هستند؛ مؤمن، معتقد و علاقمند به حضرات اهل بيت عصمت و طهارت و خاندان مکرم وحي (علیهم السلام) بوده و همانطور كه همگان مي‌دانند زماني اين روستا را تحت عنوان «نجف اشرف چهارمحال و بختیاری» خطاب می کردند.

 

 الفت و پیوند دیرینه اهالی روستای شیخ شبان با اسلام، روحانیت، پرورش روحانیون بزرگوار و عالمان در حد اجتهاد این روستا در دوران های مختلف و همچنین قريب بيش از ۵۰ طلبه علوم ديني در حال تحصيل و تدريس در حوزه‌هاي علميه، نشان از علاقه مندی شدید مردم این روستا به سیره اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) است.

 

در بعد از انقلاب و هشت سال دفاع مقدس نیز مردم این روستا با حضور پرشور در عرصه های مختلف و جبهه های نبرد حق علیه باطل و تقدیم بیش از ۸۰ شهید، دین خود را به انقلاب و میهن اسلامی ادا کرده اند.

 

معتمدین و اعضای شورای فرهنگی روستا نقش مهمی در ساماندهی شئون فرهنگی و آداب و رسوم محلی دارند که یکی از رسوم نیکوی این روستا، همیاری در برگزاری مراسم ترحیم نزدیکان و درگذشت بستگان است.

 

به همین منظور گزارش کاملی از شیوه اجرای مراسم ترحیم در شیخ شبان را از برادر سید فرج الله محمدی،‌ کارشناس ارشد قرآن و حدیث و اهل این روستا جویا شدیم که گفت: اهالی روستای شیخ شبان، از روز درگذشت متوفی با اعلام از طریق بلندگوی مسجد، با صاحب عزا طبق سنت نبوی همراهی می کنند و با تشییع باشکوه میت و کفن و دفن وی، مراسم تلاوت قرآن کریم را در مسجد و حسینیه برگزار می کنند.

 

وی افزود: در این روز، نزدیکان صاحب عزا، اقدام به تدارک پذیرایی و ناهار از میهمانان می کنند و اهالی بر اساس نرخ مصوب سالانه از سوی شورای اسلامی، دهیاری و بزرگان روستا که امسال مبلغ یک صد هزار ریال است با اهدای این کمک در مراسم شرکت می کنند تا برای هزینه مراسم، صاحب عزا متحمل سختی نشود.

 

محمدی ادامه داد: از روز درگذشت تا هفتمین روز مراسم متوفی، بستگان نزدیک برای بازماندگان به صورت نوبتی ناهار و شام تهیه کرده و در منزل ایشان می برند و با آنها ابراز همدردی می کنند.

 

وی تصریح کرد: در مراسم چهلمین روز درگذشت متوفی نیز مقررشده است مراسم های مختصر با دعوت از افراد کمتر صورت گیرد تا هزینه های صاحبان عزا با توجه به شرایط اقتصادی جامعه، زیاد نشود و متحمل سختی نگردند.

 

گفتنی است: پخت غذا برای مراسم ترحیم در ۲ آشپزخانه عمومی روستای شیخ شبان و پذیرایی از مهمانان در حسینیه های روستا انجام می شود که نشان از اهتمام اهالی به امر تعاون و کمک به همنوع دارد.

 

شایسته است: رسوم نیکوی اهالی این روستا و دیگر روستاهای استان چهارمحال و بختیاری که نشان دهنده توجه به بستگان و خانواده است در اقصی نقاط میهن اسلامی با روش های نیکو ترویج شود و بیش از پیش به سنت های حسنه برگرفته از سیره معصومین (علیهم السلام) توجه کنیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 465409

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha