پروژه تامین آب و شبکه آبیاری قطره ای مجتمع کشاروزی روستاهای سمیران و بزیندر به بهره برداری رسید

خبرگزاری شبستان: پروژه تامین آب و شبکه آّبیاری قطره ای مجتمع کشاورزی روستاهای سمیران و بزیندر از توابع سنندج در سومین روز از هفته جهادکشاورزی افتتاح شد که با بهره برداری از این پروژه در فاز نخست ۱۰۰ هکتار از اراضی سمیران به اراضی آبی تبدیل شدند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، شهرستان سنندج در سلسله جبال زاگرس با 200 هزار هکتار مرتع و 38 هزار هکتار جنگل و آب و هوای سرد معتدل دارای شرایط مناسب و مطلوبی برای کشاورزی است.

شهرستان سنندج داری بیش از 70 هزار هکتار اراضی کشاورزی است که از این میزان 60 هزار هکتار آن زراعت و 11 هزار هکتار هم باغ است که این میزان 30 درصد باغات استان را شامل می شود.

در طول سال های گذشته روستاهایی در سطح شهرستان سنندج وجود دارند که جمعیت آنها  به دلیل کمبود منابع آبی و کاهش بارندگی و در نتیجه کاهش تولیدات محصولات کشاورزی کاهش پیدا کرده است و نمونه این روستاها بزیندر است.

بزیندر در 25 کیلومتر شهر سنندج واقع شده است که در دهه های 40 بیش از 30 خانوار جمعیت داشته و امروز این میزان به 3 خانوار رسیده است.

در همسایگی بزیندر روستایی به نام سمیران وجود دارد که این روستا در حال حاضر 40 خانوار جمعیت دارد.

یکی از برنامه های سازمان جهاد کشاوری کردستان تبدیل اراضی دیم به آبی است و در این راستا هم اقدام به احداث ایستگاه های پمپاژ در شهرستان های مختلف استان کرده و می کند.

به گفته رییس سازمان جهادکشاورزی کردستان یکی از مصوبات سفر مقام معظم رهبری به استان احداث 9 ایستگاه پمپاژ آب، تامین و انتقال آب برای توسعه باغات در استان است که تا کنون تعدادی از آنها به بهره برداری رسیده و تعدادی هم در دست اجرا است.

سفر مقام معظم رهبری به کردستان در سال 88 برکات مادی و معنوی فراوانی در بخش های مختلف از جمله کشاورزی داشته است، از محل این اعتبارات ۲۲ میلیارد و ۵۰۱ میلیون تومان برای راه اندازی ایستگاه پمپاژ آب در روستاهای سمیران و بزیندر هزینه شده است.

با بهره برداری از ایستگاه پمپاژ آب مشترک بین روستاهای سمیران و بزنیدر که منجر به توسعه اراضی آبی این دو روستا در سطح 160 هکتار می شود همه امید به مهاجرت معکوس روستاییان در این منطقه را دارند.

در فاز نخست بهره برداری از این پروژه یکصد هکتار از اراضی سمیران به تحت پوشش آبیاری قطره ای قرار گرفتند و در فازدوم نیز قرار شده 60 هکتار از اراضی بزیندر هم به آبی تبدیل شوند.

امروز تعداد زیادی از اهالی این دو روستا برای افتتاح این ایستگاه پمپاژ که عملیات اجرایی آن از سال 88 آغاز شده بود، آمده بودند و قصد داشتند که  گوسفندی را جلوی پای مسئولان به منظور تشکر و قدردانی از آنها قربانی کنند که معاون عمرانی استاندار کردستان، رییس سازمان جهادکشاورزی استان و فرماندار سنندج اجازه  این کار را ندادند و از لطف مردم روستا تشکر کردند و گفتند ما هر کاری را که انجام داده ایم وظیفه امان بوده و لاغیر.

66 هزار هکتار از اراضی کردستان تبدیل به اراضی آبی می شوند

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان در مراسم افتتاحیه این پروژه به دستاوردهای سفر معاون اول رییس جمهور در خردادماه امسال به استان اشاره کرد و گفت: سفر مسئولان کشوری به استان همواره برکات و دستاوردهای ارزشمندی به دنبال داشته است.

امیرقادری بیان داشت: در سفر دکتر جهانگیری به استان 200 میلیارد تومان اختصاص داده شد و علاوه براین هم قول دادند که شرایط تبدیل شدن 66 هزار هکتار از اراضی استان به آبی را فراهم کنند.

وی ادامه داد: سال هاست که مقام معظم رهبری بر اقتصاد بدون نفت تاکید می کنند و خواستار توجه به بخش هایی هم چون بخش کشاورزی و تولیدات داخلی شدند.

وی اظهارداشت: خوشبختانه استان کردستان دارای ظرفیت های بسیار خوبی در بخش کشاورزی است فقط نیاز است که زیرساخت های این بخش اصلاح شود تا شاهد تحول در این عرصه باشیم.

بخش کشاورزی کردستان پتانسیل رفع مشکلات بیکاری در استان را داراست

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در این مراسم گفت: هم اکنون 43 هزار هکتار از اراضی استان را باغات تشکیل داده اند که از این میزان 34 هزار هکتار آن آبی و مابقی دیم است.

کریم ذوالفقاری از اختصاص کم اعتبارات استانی به بخش کشاورزی در طول سالیان گذشته گلایه کرد و گفت: امیدواریم امسال میزان اعتبارات استانی اختصاص داده شده به بخش کشاورزی استان افزایش چشمگیری داشته باشد.

وی با بیان اینکه بخش کشاوری کردستان پتانسیل رفع مشکلات بیکاری در استان را داراست، اظهارداشت: بی شک آمار 29 درصدی از بیکاری زیبنده استان کردستان که در بسیاری از بخش ها در سطح کشور حرف برای گفتن دارد،نیست.

وی با بیان اینکه یکی از معضلات استان مربوط به آب است، خاطرنشان کرد: شرکت آب منطقه ای کردستان تاکنون از لحاظ تخصیص آب سدها به کشاورزی دریغ نکرده است ولی در بخش هایی که در اختیار وزارت نیرو است با کمبودهایی مواجه هستیم که امیدواریم برطرف شود.

پایان پیام/

کد خبر 465100

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha