به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ دکتر بهزاد سلطانی، رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی امروز در جلسه آشنایی با سرفصل های حمایتی و نحوه بهره مندی از تسهیلات این صندوق که در محل اتاق بازرگانی خراسان شمالی برگزار شد، تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه را از مهمترین اهداف تشکیل این صندوق برشمرد.
وی سرمایه اولیه این صندوق را سه هزار میلیارد تومان اعلام کرد که ظرف سه سال بعد از تصویب قانون باید پرداخت شود و هرساله نیز نیم درصد از بودجه عمومی دولت به این صندوق واریز می شود.
سلطانی، سهم نیم درصد سال گذشته را 300میلیارد تومان ذکر کرد و اظهارداشت: این درحالی است که در حالت عادی و شرایط خوب اقتصادی این میزان هزار میلیارد تومان خواهد بود.
رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی از جمله مزایای صندوق را معافیت مالیاتی 15 ساله شرکت های عضو اعلام کرد که تاکنون در سال گذشته برای 42 شرکت اعمال شده است و افزود: این میزان در سال جاری به هزار و 500 شرکت می رسد.
وی معافیت گمرکی واردات و صادرات، حضور در شعاع 30 کیلومتری شهر مرکز استان و استفاده از صندوق نوآوری و شکوفایی را از دیگر مزایای آن برشمرد و بیان داشت: این مزایا برای شرکت هایی تعریف می شود که به ثبت اداره ثبت شرکت ها رسیده باشد، خصوصی یا تعاونی بوده و دانش بنیان باشد و نیز طرحی که ارائه می دهد دانش بنیان و اقتصادی باشد.
رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی از جمله خدمات صندوق را پرداخت تسهیلات قرض الحسنه تاسقف 300 میلیون تومان برای شرکت های نوپا بابهره چهار درصد اعلام کرد و گفت: وام با بهره 14 تا 22 درصد نیز برای فعالیت های پیش از تولید به شرکت ها پرداخت می شود.
وی سقف تسهیلات پرداختی را 10 میلیارد تومان اعلام کرد که درصورت داشتن توجیه فنی درطرح ها به مبالغ بالاتر نیز افزایش می یابد.
سلطانی با تاکید براینکه مشارکت و سرمایه گذاری صندوق در طرح ها سقفی ندارد، اظهار داشت: صندوق می تواند سهامدار شرکت ها باشد و درصورتی که سرمایه گذاری خطر پذیر شود از شرکت خارج شده و سهام را به بقیه سهامداران و یا به افراد خارج از مجموعه بفروشد.
رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی یادآور شد: سال گذشته عمده شرکت هایی که به صندوق مراجعه کردند شرکت های کوچک و فارغ التحصیلان دانشگاهی بودند که در ابتدای کار طرح های کوچک و ضعیفی داشتند.
وی تصریح کرد: تاکنون هزار و 503 شرکت در کشور دانش بنیان شده اند که تا پایان سال جاری به 3 هزار شرکت خواهند رسید.
سلطانی افزود: از این تعداد 891 شرکت دانش بینان نوپا، 572 شرکت معمولی تولیدی و 40 شرکت صنعتی دارای فعالیت دانش بنیان هستند.
وی خاطرنشان کرد: از مجموع شرکت ها 8 شرکت که 60درصد آنها نوپا هستند به صندوق طرح داده اند که 572 شرکت تعیین تکلیف شده و 396 طرح مصوب شده است.
وی تسهیلات پرداخت شده به طرح های مصوب را 125 میلیارد تومان اعلام کرد که به صورت میانگین به هر شرکت 318 میلیون تومان پرداخت شده است.
رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: تاکنون 266 طرح قرض الحسنه، 24 طرح قبل از تولید صنعتی، 33 طرح تولید صنعتی، 40 طرح سرمایه در گردش، 17 طرح لیزنیگ و 9 طرح از آن شرکت های خدمات تجاری سازی بوده است.
وی به وضعیت خراسان شمالی نیز اشاره کرد و گفت: در این استان 6 شرکت دانش بنیان به ثبت رسیده که چهار دهم درصد مجموع شرکت های کل کشور است.
وی افزود: از این تعداد سه شرکت طرح داده اند که هر سه مصوب شده و میزان اعتبار تصویب شده آنها 23 صدم درصد مجموع مصوبات صندوق بوده است.
سلطانی در پایان بر فعال شدن بخش خصوصی در استان تاکید کرد و گفت: بخش هایی همچون اتاق بازرگانی که به بلوغ رسیده اند بهتر می توانند در این وادی وارد شده و حرکت های مثبتی داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما