به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، خداکرم جلالی امروز(23 خرداد) در دیدار با استاندار خراسان جنوبی با اشاره به شروع طرح ترسیب کربن در شهرستان سربیشه از ده سال گذشته، اظهار کرد: در این طرح با مشارکت مردم در مناطق روستایی، اقداماتی به منظور افزایش پوشش گیاهی، بیابان زدایی و حفاظت از خاک انجام میشود.
وی با بیان اینکه طرح ترسیب کربن با هدف کمک به حفظ و احیای منابع طبیعی و تقویت معیشت مردم در حال اجرا است، افزود: با اجرای این طرح در خراسان جنوبی 500 فرصت شغلی در راستای توسعه اقتصادی و ملی فراهم شد وهم اکنون این طرح تبدیل به مدل کارآمد و قابل اجرا در سراسر کشور شده است.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: در طرح ترسیب کربن محور اساسی که مورد توجه قرار گرفته جامعنگری است.
جلالی با اشاره به اینکه در حال حاضر پروژه ترسیب کربن در ۲۰ استان کشور در مساحتی به وسعت یک و نیم میلیون هکتار اجرا میشود، تصریح کرد: بحث موفقیت این پروژه بخاطر مشارکت مردم است.
به گفته وی این طرح موفقترین مدل توسعه روستایی است که با توجه به کمبود منابع آبی و خشکسالیهای چندین ساله در خراسان جنوبی، مردم توانستهاند 15 هزار هکتار عملیات بوتهکاری، جنگلکاری و بذرپاشی داشته باشند و بخشی از مشکلات خود را حل کنند.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با تاکید بر اینکه طرح ترسیب کربن جای کار بسیاری دارد، ادامه داد: این طرح گام اولیه را برداشته و میتواند با گام تکمیلی در سایر شهرستانها نیز توسعه یابد.
جلالی ایجاد گروه های توسعه روستایی و صندوق های خرد اعتباری در محدوده پروژه را از دستاوردهای دیگر این طرح دانست و گفت: در این راستا 63 گروه روستایی، تعاونیها و صندوقهای حمایتی شکل گرفته است.
پایان پیام/
نظر شما