«دفتر سازمان ملل در هماهنگ سازی امور بشردوستانه» (UNOCHA) روز جمعه (22 خرداد) با اشاره به موج جدید خشونت علیه مسلمانان روهینگیا در ایالت راخین در غرب میانمار که از سه سال قبل آغاز شده است، اعلام کرد بیش از 416 هزار تن از اعضای این اقلیت به شدت نیازمند کمک های بشردوستانه هستند.
استفان دوجاریک، سخنگوی دفتر هماهنگ سازی امور بشردوستانه سازمان ملل، گفت این آمار شامل بیش از 140 هزار آواره و بی خانمانی می شود که همچنان در اردوگاهها در شرایطی وخیم به سر می برند، و همچنین شمار زیادی را در بر می گیرد که بدون برخورداری از حق شهروندی در روستاهای دورافتاده زندگی می کنند.
کودکان پناهجوی روهینگیا در اردوگاه محصور مهاجران در اندونزی، 22 ماه می 2015 (تصویر از AFP)
وی افزود: « دسترسی به مراقبت های بهداشتی و معیشتی کافی، همچنان نگرانی اصلی افراد بی خانمان و جوامع آسیب پذیر در ایالت راخین به شمار می آید.»
این مقام سازمان ملل در ادامه هشدار داد بیش از 40 هزار مسلمان آواره و بی خانمان روهنگیا در 500 متری خط ساحلی و در اردوگاه هایی به سر می برند که انتظار می رود در فصل بارش های موسمی، با مشکلات ناشی از وخامت شرایط جوی و آب و هوایی مواجه شوند.
دوجاریک تصریح کرد: « محدودیتها در آزادی تردد صدها هزار تن از ساکنان ایالت راخین، حقوق اساسی آنان را در برخورداری از مواد غذایی، بهداشتی، آموزشی، معیشتی و استفاده از خدمات اساسی دیگر به شدت تحت تاثیر قرار داده و آنان را به امداد بشردوستانه وابسته کرده است.»
بیش از یک میلیون و سیصد هزار مسلمان روهینگیای ساکن میانمار با سیاست تبعیض آمیز دولت این کشور از آزادی تردد، زاد و ولد و نیز دسترسی به اشتغال محروم مانده اند.
در سال های اخیر، شمار زیادی از مسلمانان روهینگیا، به ویژه در ایالت راخین، در حملات بودایی های تندرو کشته و هزاران تن بی خانمان شده اند.
میانمار از اعطای حق شهروندی به اکثر جمعیت روهینگیای این کشور امتناع کرده و سازمان ملل مسلمانان روهینگیا را یکی از ستمدیده ترین اقلیت های جهان دانسته است.
با ادامه خشونت علیه مسلمانان روهینگیا در میانمار، شمار پناهجویان این منطقه به کشورهای همسایه از جمله تایلند، مالزی و اندونزی افزایش یافته است.
پایان پیام/
نظر شما