به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، حجت الاسلام رحیم جعفری، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان امروز (23 خرداد) در نشست خبری با خبرنگاران رسانه های گروهی استان با تبریک اعیاد شعبانیه و فرارسیدن ماه رمضان به اصول و مبانی کانون های مساجد اشاره کرد و اظهار داشت: تاکید و اهتمام برای تربیت متعالی و انسانی انسان های باورمند، مسجدمحوری به عنوان یکی از مهمترین مظاهر آمیختگی دنیا و آخرت برای سرنوشت بشر و تقویت در جهت کارآمدسازی و توجه به داشتن تفکر مسجدی در راستای دستیابی به سبک زندگی اسلامی از اصول فعالیت کانون های مساجد است.
وی توجه و اهتمام به نامگذاری سال در تمام برنامه ها، تعامل با ائمه جمعه و جماعت به عنوان مهمترین محور کار در مسجد، نظارت مستمر بر فعالیت های کانون های فرهنگی و هنری مساجد و ارزیابی عملکرد، اهتمام جدی به تحقق تکالیف قانونی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، بومی سازی برنامه ها و برون سپاری، توجه به کانون و کتابخانه های مساجد در راستای تحقق عدالت فرهنگی و ترویج معارف اهل بیت از جمله سیاست ای اجرایی ستاد عالی کانون های مساجد برشمرد.
دبیر هیئت نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد کردستان از تدوین 6 ماموریت اساسی و محوری در مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی برای دبیرخانههای استانی و مدیران کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در سطح کشور خبر داد و اذعان کرد: اقتصاد مقاومتی، امر به معروف و نهی از منکر، بصیرت افزایی، جمعیت، خانواده و کارآفرینی 6 مأموریت کانونهای مساجد است که به عنوان تکالیف اصلی کانونها در دستور کار است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان به مهمترین ماموریت های دبیرخانه کانون های مساجد در سال جاری اشاره کرد و افزود: توسعه کانونهای دانشگاهی و مصلی، حذف کانونهای غیرفعال، بازدید و بازرسی های ویژه از تمامی کانون های مساجد سطح استان، توسعه مراکز دیجیتال، حمایت از طرح های استانی و اشتغالزایی، برون سپاری فعالیت ها، توجه به فرهنگ روستا و عشایر، تقویت و توسعه کانون های تخصصی، کمک به راه اندازی کانون های تازه تاسیس، تجهیزات مشارکتی و حمایت از کتابخانه های مخزن دار از جمله برنامههایی که در سال جاری با جدیت دنبال می شود.
حجت الاسلام جعفری، با اشاره به انعقاد تفاهمنامه سالانه با ستاد عالی کانون های مساجد بیان کرد: در راستای اجرایی شدن این تفاهم نامه، یک میلیارد تومان برای توسعه کمی و کیفی کانون های مساجد استان از سوی وزارتخانه اختصاص یافته است که در سال جاری برای اجرای برنامه ها و فعالیت های دبیرخانه در کانون های مساجد تزریق می شود که امیدواریم همین مقدار نیز ار محل اعتبارات استانی جذب شود.
این مقام مسئول با اشاره به فعالیت 413 کانون فرهنگی هنری تا پایان سال 93 در سطح استان، اذعان کرد: بر اساس برنامه پنجم توسعه بایستی یک چهارم مساجد داری کانون فرهنگی هنری مساجد باشند که برای رسیدن به این افق تاسیس 93 کانون جدید در سال جاری در دستور کار دبیرخانه کانون های مساجد کردستان است.
وی بیان کرد: در حال حاضر 301 باب کانون روستایی، 112 باب کانون شهری، 16 باب کانون تخصصی، 6 مرکز دیجیتالی فرهنگی، 5 باب کانون دانشگاهی، 12 باب کانون مصلا، 37 باب کتابخانه مخزن دار، 23 باب خانه نور و 30 هسته پژوهشی در سطح کانون های مساجد استان فعالیت می کنند.
جعفری، به تعداد کتاب های موجود و اعضای فعال کانون ها نیز اشاره کرد و افزود: 309 هزار و 750 عنوان کتاب در کانون های مساجد استان موجود است که بیش از 16 هزار و 800 نفر در کانون های شهری و 15 هزار و 50 نفر در کانون های روستای سطح استان از برنامه ها و فعالیت های کانون های مساجد استان بهره مندند.
دبیر هیئت نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد کردستان با بیان اینکه کلاس های غنی سازی اوقات فراغت تابستان امسال در ۴۱۳ کانون فرهنگی و هنری مساجد استان کردستان دایر میشود، عنوان کرد: در مجموع ۸۲۶ کلاس اوقات فراغت تشکیل و بالغ بر ۲۱ هزار نفر از این کلاس ها بهره مند می شوند.
جعفری اظهار داشت: برگزاری ۴۱ کلاس طرح قرآنی ۱۴۴۹، کلاسهای روخوانی، روانخوانی و تفسیر قرآن از جمله کلاسهای غنی سازی اوقات فراغت در تابستان سال جاری است.
وی گسترش و تعمیق ارزش های اسلامی، گسترش زمینه مشارکت جوانان در برنامه های فرهنگی هنری، زمینه سازی برای حضور فعال جوانان و نیروهای متعهد در عرصه های اجتماعی و شناسایی و تربیت استعدادهای درخشان را از جمله اهداف برگزاری کلاس های اوقات فراغت کانون های مساجد ذکر و خاطر نشان کرد: طرح غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان ودانشجویان از ۲4 خردادماه امسال آغاز و تا ۱۴ شهریور ماه به طول می انجامد.
پایان پیام/
نظر شما