به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ماسال، مهمترین صنایع دستی شهرستان ماسال قالیبافی، شالبافی، صنایع چوب و بافتنیهای سنتی است. قالی بافی از صنایع دستی بومی است که در این شهرستان رواج دارد و این صنعت به طور عموم به زنان اختصاص دارد و در تمام منطقه از شهرت خاصی برخوردار است.اما متاسفانه این قشر از جامعه ماسال با مشکلات عدیدهای مانند فروش قالی و عدم بیمه برخوردارند.
دولت برای قالیبافان انگیزه ایجاد کند تا این هنر پابرجا بماند
مهین کاظمی، رئیس اتحادیه قالیبافان ماسال در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ماسال اظهار کرد: قالیبافی شغل پر مشغلهای است که با توجه به زحمت بافت آن، درآمدش در شهرستانی مانند ماسال زیاد نیست.
وی با بیان اینکه قالیباف زحمت فراوانی برای بافت قالی میکشد اما هنگام فروش، خریدار با قیمت بسیار کم از وی خریداری میکند، افزود: کار صنایع دستی از قالیبافی آسانتر است و در همین راستا انتظار میرود دولت در برابر زحماتی که قالیبافان میکشند از آنها حمایت و پشتیبانی کند.
رئیس اتحادیه قالیبافان ماسال با بیان اینکه باید برای قالیبافان انگیزه ایجاد شود تا این هنر را ادامه دهند، گفت: باید یک مکان خاصی برای قالیبافان مشخص شود تا قالیهای خود را به آنجا با قیمت مناسب عرضه کنند.
کاظمی با بیان اینکه بنابر مصوبه قالیبافان، هر قالیباف برای تحت پوشش قرار گرفتن بیمه باید روزانه چهار هزار گره بزند، تصریح کرد: در این شهرستان قالیباف علاوه بر اینکه باید به کار بافت قالی بپردازد مجبور است بر حسب مقتضیات زندگی خویش در کار دامداری و کشاورزی کمک کار همسرش باشد تا بتواند امرار معاش کند و در این صورت قالیبافان ماسالی نمیتوانند روزانه این میزان گره بزنند.
وی خاطرنشان کرد: از مسئولان خواستارم تا دستورالعمل بیمه قالیبافان بر حسب شرایط منطقه باشد و در شهرستان ماسال تعداد گره کمتر باشد تا بانوان بتوانند در دامداری و کشاورزی به همسران خویش کمک کنند.
رئیس اتحادیه قالیبافان ماسال اظهار کرد: شهرستان ماسال بالغ بر ۳۸۰ قالیباف دارد که ۱۷۰ نفر از این افراد بیمه هستند.
ماسال به عنوان مرکز فرهنگی قوم تالش در سطح دنیا مطرح شود
باقر کاظمی، شهردار ماسال در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ماسال اظهار کرد: میراث فرهنگی با برگزاری جشنواره شالبافی نسبت به شناساندن فرهنگ و قوم تالش نقش بسزایی داشته است.
وی افزود: مردمان ماسال توانستند در سالهای متمادی زبان، فرهنگ، آداب و رسوم این قوم چندین هزارساله تالش را به نحو مطلوبی حفظ کنند.
شهردار ماسال با بیان اینکه این شهر سرشار از مواهب خدادای و طبیعی است، گفت: ماسال بیشترین ظرفیت در صنعت گردشگری و اکوتوریسم دارد.
کاظمی با بیان اینکه صنایع دستی ماسال شال بافی، جوراب بافی، صنایع چوبی از جایگاه ویژهای برخوردار است، تصریح کرد: بر همین اساس شورای شهر ماسال مصوبهای را در راستای این امر داشته تا نمادی که نشان دهنده آداب و رسوم قوم تالش بوده در میادین شهر ماسال نصب کنیم.
وی با بیان اینکه نمونه این امر مجسمه چابک سوار تالشی است که در میدان سردار جنگل نصب شده است، خاطرنشان کرد: در هفته آینده زن نخ ریس تالشی را که نجابت و سخت کوشی زنان تالش را در طی دوران تاریخ نشان میدهد، در یکی از میادین نصب میکنیم.
شهردار ماسال اظهار کرد: زنانی که در دوران دفاع مقدس سردارانی را در دامن خود پرورش دادند که زبانزد عام و خاص بوده و شهیدان بزرگی را تقدیم انقلاب کردند باید به جهانیان معرفی شود.
کاظمی افزود: امیدواریم با چنین نمادهایی شهر ماسال با توجه به اینکه زبان و فرهنگ خود را حفظ کرده، در آینده نزدیک به عنوان مرکز فرهنگی قوم تالش در سطح دنیا مطرح شود.
پایان پیام/
نظر شما