به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از ستاد خبری دهه تکریم و غبارروبی مساجد، جواد هاشمی بازیگر، نویسنده و کارگردان سینما و تلویزیون در گفتگو با ستاد خبری دهه تکریم و غبارروبی ضمن اشاره به اینکه مسجد فقط محل عبادت نیست، گفت: مسجد در زمان پیامبر (ص) دارالتبلیغ و بهترین مکان برای تبادل اخبار و اطلاعات بین مسللمانان بود.
وی با بیان اینکه مسجد بهترین مکان برای انجام فعالیتها و برنامههای فرهنگی است، افزود: این مکان مقدس میتواند به عنوان یک نهاد آموزشی و حتی ورزشی در بسیاری از زمینهها فعالیت کند. اما متاسفانه به دلیل کجسلیقگی و عدم مدیریت مناسب، امروزه شاهد این مهم نیستیم.
هاشمی در ادامه با تأکید بر نقش مهم ائمه جماعت و هیأت امنای مساجد در جذب مردم و بخصوص جوانان به مساجد گفت: تنها هنگامی که ائمه جماعت رفتار مناسبی در برخورد با جوانان داشته باشند و هیأت امنای مساجد نیز برای سلیقه و نگاه افراد احترام قائل شوند، میتوان از جوانان انتظار حضور فعال در این حوزه داشت.
وی با بیان اینکه بهترین دوران زندگی من در مسجد سپری شد و کار تئاتر و موسیقی را از مسجد آغاز کردم، بر ضرورت برنامهریزیهای فرهنگی در مساجد تأکید کرد و گفت: نباید به بهانه مقدس بودن حریم مسجد، از برنامههای فرهنگی غافل ماند چراکه این برنامهها نه تنها هیچ آسیبی به جایگاه رفیع مسجد وارد نمیکند بلکه باید دانست انجام هر فعلی که منجر به اشاعه فرهنگ دینی شود قابل تقدیر و ستایش است.
وی ایجاد شبکههای مشاورهای و همچنین برگزاری جلسات روانکاوی برای حل اختلافات خانوادگی را یکی از ظرفیتهای مسجد دانست و اظهار داشت: مسجد باید مأمنی محکم برای خانوادهها باشد؛ این سنت پیامبر و نوعی انتشار مکارم اخلاق است.
هاشمی، وجود کتابخانه غنی را یکی دیگر از ویژگیهای مسجد عنوان کرد و گفت: با استفاده از امکانات و ظرفیتهای خود مساجد میتوان مراکزی را برای پخش فیل و دیگر محصولات فرهنگی در نظر گرفت.
وی با اشاره به اینکه درب مساجد نباید فقط به هنگام اذان باز و پس از اقامه نماز جماعت بسته شود، افزود: با حضور یک معلم پرورشی، یک مشاور و راهاندازی اطاقهای تربیتی میتوان زمینه مناسبی برای جذب بیشتر جوانان به مساجد فراهم کرد.
هاشمی در ادامه با تأکید بر اینکه به دلیل مقدس بودن مسجد، هر فعل مقدسی را میتوان در مسجد انجام داد، به نقش پررنگ مساجد در گرهگشایی از مشکلات مردم اشاره کرد و گفت: با استفاده از پتانسیل مساجد و راهاندازی مراکز درما نی و بهداشتی خیریه و همچنین تأسیس صندوقهای پسانداز خیریه میتوان گامهای بزرگی در رفع مشکلات و مسائل روزمره مردم برداشت.
این پازیگر سینما در پایان اظهار امیدواری کرد در آینده با شناخت بیشتر امکانات و ظرفیتهای مسجد، برنامههای فرهنگی-هنری گستردهای زیر گنبد و گلدسته مساجد برگزار شود.
نظر شما