فرج الله سلحشور کارگردان سینما و تلویزیون در گفت و گویی با خبرنگار شبستان به مناسبت سالروز وفات حضرت زینب کبری(س)،در مورد دلیل نپرداختن سینما و تلویزیون ایران به زندگی این بانوی جلیل القدر گفت: وقتی حضرت زینب(س)را پیام آور عاشورا می نامیم، صرفا جهت زنده نگاه داشتن یک حادثه یا واقعه در گوشه ای از جهان نیست، بلکه به این خاطر است که این واقعه، اسلام را بیمه و احیا کرد.
کارگردان «یوسف پیامبر(ع)» بااشاره به حدیث نبوی «حسین منی و انا من حسین» گفت: بخش اول این حدیث رسول اکرم(ص) برای همه قابل فهم است، فهمیدن بخش دوم آن کار ساده ای نیست. حضرت محمد (ص) در این بخش از حدیث به این موضوع اشاره می کند که اگر امام حسین(ع) نبود، دین، مکتب و اندیشه ای که ایشان به جهانیان ارائه کرده از بین می رفت.
وی افزود: اگر این موضوع را در نظر بگیریم که واقعه عاشورا، اسلام را که در معرض نابودی توسط امویان قرار داشت،احیا کرد؛ اینجا جایگاه پیام آور این واقعه مشخص می شود و ما می فهمیم که فی الواقع اگر حضرت زینب(س) نبود، چیزی از واقعه عاشورا باقی نمی ماند.
سلحشور در ادامه با اشاره به ظرفیتهای اندک سینما و تلویزیون ایران در شناخت جایگاه حضرت زینب(س)گفت: این سوال مطرح است که آیا سینما و تلویزیون ما ظرفیت درک و مصور کردن کردن جایگاه این بانوی بزرگ را دارد یا خیر؟ متاسفانه سینما و تلویزیون ما حضرت زینب(س) را درک نمی کند و رابطه ای با ایشان ندارد. دلیل آن هم این است که کار هنری باید برآمده از درون و احساسات و عواطف یک هنرمند باشد و وقتی هنرمندی عواطفش متوجه این حضرت نباشد، نمی تواند در مورد ایشان فیلمی بسازد.
سازنده «ایوب پیامبر (ع)»با تاکید بر لزوم درک عظمت فعالیتهای حضرت زینب(س)توسط هنرمندان افزود: اکثر هنرمندان ما یاد گرفته اند هنر چیزی است که به چشم می آید و بنابر این چاره ای ندارند جز این که تنها به بازسازی ظاهر واقعه عظیم عاشورا در آثار خود بپردازند چون جز این کاری بلد نیستند. اما عظمت حضرت زینب(س) در بخشی از او است که دیده نمی شود.
سلحشور در پایان اظهار داشت: عشق و روحی که این حضرت در واقعه عاشورا دمید و دلاورمردی هایی که ایشان در راه زنده نگاه داشتن این واقعه داشت، چیزی است که جز با چشم سر دیده نمی شود و سینماگر مسلمان و بی غرض ما در نهایت تنها می تواند ظاهر واقعه عاشورا را درک و مصور کند. حال اگر سینماگری اهل عناد باشد و بی اعتنا به اسلام و ارزشهای مکتبی آن، مشخص نیست که چه روایتی از واقعه عاشورا خواهد داشت.
پایان پیام/
نظر شما