به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ماسال، محمود قاسمنژاد، فرماندار ماسال عصر(22خرداد) در نخستین جشنواره بومی محلی شالبافی ماسال اظهار کرد: صنایع دستی یکی از افتخارات هر کشوری به دلیل اینکه هویت ملی و فرهنگی در آن متجلی است، میباشد.
وی با بیان اینکه هر کشور که در حوزه صنایع دستی قویتر باشد به سابقه تمدنی و میراثی آن کشور اهمیت داده میشود، افزود: امروزه صنایع دستی در اغلب کشورهای در حال توسعه و پیشرفته جهان جز جدایی ناپذیر فعالیتها است.
فرماندار ماسال با بیان اینکه بعد از نفت بیشترین درآمد ملی را صنایع دستی دارد، گفت: این نشان میدهد این صنعت که با هنر آمیخته است به درآمد سرانه ملی کمک کند.
قاسمنژاد با بیان اینکه ماسال یکی از شهرستانهایی است که در زمینه صنایع دستی ید طولایی دارد، تصریح کرد: مردمان این شهرستان میراثدار صنایع دستی از قرنها پیش در این مرز و بوم هستند.
وی با بیان اینکه صنایع دستی دارای ویژگیهای منحصر به فردی است که معمولا در صنایع کوچک و بزرگ این خصوصیات دیده نمیشود، خاطرنشان کرد: نخستین ویژگی این صنعت و هنر استفاده از مواد اولیهای است که در زیست بوم این منطقه و مردم وجود دارد.
فرماندار ماسال اظهار کرد: ویژگی دیگر صنایع دستی، نقش، ذوق و سلیقهای است که خلاق آن هنرمندانه به ساخت آن مبادرت میورزد و این صنعت در کنار صنایع دیگر نظیر ندارد.
قاسمنژاد با بیان اینکه ارزش کار یک هنرمند صنایع دستی بسیار گرانبهاتر از محصولی است که یک کارخانه تولید میکند، افزود: یکی از نقشهای مهم صنایع دستی در کشور بحث درآمد مکمل برای خانوارهای روستایی و عشایری است.
وی با بیان اینکه خواستگاه صنایع دستی بیشتر در حوزه عشایر و بعد در حوزه روستایی است، گفت: اگر کسی ذوق و هنر در این کار داشته باشد به قدری ساده است که میتواند به مناطق شهری هم سوق داده شود.
فرماندار ماسال تصریح کرد: با توجه به وضعیتی که کشاورزی مانند کمبود زمین، خشکسالی، آفت و عدم درآمد مطمئن از فروش محصولات میتواند در نقاط روستایی و عشایری داشته باشد، صنعت دستی مییایست مکمل درآمد کشاورزان و اقتصاد خانوار باشد
وی ادامه داد: توجه به صنایع دستی سبب عدم مهاجرت روستاییان و عشایر به مناطق شهری است.
قاسمنژاد با بیان اینکه زمانی که ما در کنار فعالیتهای کشاورزی از صنایع دستی نیز درآمد داشته باشیم دیگر لزومی به مهاجرت نیست، خاطرنشان کرد: اگر از روستا به شهر مهاجرت شود اولین مسئلهای که برای کشور اتفاق میافتد از بین رفتن تولید و ترک کردن روستاها و مناطق عشایری است که تهدید جدی برای کشور است.
وی اظهار کرد: آسیبهای اجتماعی از دیگر مشکلات مهاجرت است که در حاشیه شهرهای نسبتا بزرگ میبینیم، روستاییان و عشایر بخاطر نداشتن درآمد کافی مهاجرت میکنند و اتفاقات ناگوار و آسیبهای فراوان در حاشیه شهر برای آنها به وجود میآید.
فرماندار ماسال افزود: ما در صدد آن هستیم ضمن اینکه این صنعت بومی و دستی به جای مانده از نسلهای گذشته را به شکلی برای آیندگان بگذاریم درآمدی هم برای خانوارها در نظر گرفته شود.
قاسمنژاد گفت: افرادی که از کشورهای خارجی به ایران به عنوان گردشگر میآیند به دنبال اینگونه غذاها و صنایع هستند که در محیطهای روستایی به آن مبادرت میورزند.
وی تصریح کرد: هدف اباید شناسایی صنایع دستی باشد تا درآمدی برای خانوادهها در نظر گرفته شود و مطمئنا با بازخوردی که از این جشنوارهها دیدهایم مردم و گردشگران با صنایع و غذاها آشنا شدند و برایشان جذابیت خاصی داشت.
فرماندار ماسال خاطرنشان کرد: باید با برگزاری اینگونه همایشها و جشنوارهها ضمن ایجاد روحیه نشاط و شادابی و اینکه جامعه ما بتواند از این جشنوارهها بهرههای کافی ببرد، زمینه ایجاد رونق اقتصادی و اجتماعی در این صنعت در استان فراهم شود.
پایان پیام/
نظر شما