به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، حجت الاسلام محمدرضا سعادت، مسئول کانون مطالعات شیعه شناسی تبریز، شب گذشته (27 خرداد) در دیداری صمیمی با معتکفان تبریزی با اشاره به برکات معنوی اعتکاف برای انسان امروزی، اظهار کرد: اعتکاف امروز بیشتر از هر زمان دیگری به نیاز جامعه تبدیل شده است و اصل خلوت و دوری از جامعه در مواقعی محدود، می تواند ضامن سلامت بخش روح و جان باشد.
مسئول کانون مطالعات شیعه شناسی تبریز تصریح کرد: در طول اعتکاف به طور ارادی خود را از دنیا و تعلقات دنیوی رها می سازیم و در حقیقت اعتکاف بهانه ای برای گریختن از دنیا محسوب می شود، بهانه ای که برکات زیادی برای ما به ارمغان دارد که با نگاهی متفاوت وارد دنیای خود می شویم.
وی افزود: در مسیر کمال، عبودیت سریع ترین و به عبارتی تنها راه بشری است و هیچ بشری بدون عبودتی و به جا آوردن شرط بندگی نمی تواند مسیر کمال معنوی را بپیماید.
مسئول کانون مطالعات شیعه شناسی تبریز یادآور شد: مکاتبی که بدون عبادت و بندگی مدعی کمال بشریت هستند درحقیت سرابی وحشتناک را ترسیم کرده اند.
سعادت با تاکید بر ثمرات معنوی اعتکاف، آن را فرصتی برای رشد معنوی سریع دانست و ادامه داد: جوانان باید مراقب این عمل زیبا و معنوی بوده و دامن آن را با برخی اعمال هر چند مکروه و یا حتی مباح که شایسته معتکف نیست، آلوده نسازند.
رضا جوراب باف، استاد حوزه و دانشگاه نیز در جمع معتکفان تبریزی، اعتکاف را زیباترین ایستگاه معنوی دنیا دانست.
وی با بیان اینکه اعتکاف سفر به عوالم معنویت و عرفان است، گفت: در اعتکاف اگر چه در یک جا ساکن هستی اما به عوالم مختلف سفر می کنی و طعم حضور در عالی ترین عبادتگاه ها و خلوتگاه ها را می یابی.
جوراب باف زمزمه های اعتکاف را بهترین آهنگ ها و موسیقی ها دانست و افزود: اگر کسی یکبار، توفیق اعتکاف یافت و طعم شیرین آن را چشید امکان ندارد در سال های بعدی حضور نداشته باشد، مگر اینکه مشکلی برای او پیش آید یا توفیق این عمل از وی سلب شود.
وی بیان کرد: اعتکاف تمرینی برای حضور در میهمانی خدا و ضیافت الهی است و معتکف پس از پایان اعتکاف در سفرهای ارزشمند از معنویت حضور می یابد تا سفره اصلی معنویت در ماه رمضان بر او گشوده شود و در حقیقت اعتکاف و ماه های رجب و شعبان برای این است که فرد آمادگی تغذیه از سفره با برکت رمضان را داشته باشد.
جوراب باف با تقدیر از فعالیت خادمان معتکفان اظهار کرد: این افراد که خود معتکف و روزه دار هستند با سعه صدر در خدمت معتکفین هستند و خود این عمل توفیقی است که اکثر اوقات نصیب جوانان می شود.
پایان پیام/
نظر شما