به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر معصومه ابتكار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، ظهر امروز(19 خرداد) در کارگروه ريزگردها و احیاء تالاب ها که در استانداری خوزستان برگزار شد گفت: سال گذشته مصوبه دولت در زمینه مقابله با پدیده ریزگردها به تصویب رسید و طی بازدیدهای هوایی که در این خصوص صورت گرفت راهکارهای استانی در نظر گرفته شد.
وی با بیان اینکه خوزستان یکی از کانون های ایجاد گرد و غبار است که دلیل شدت یافتن این کانون کاهش بارندگی و زمین های دیم رها شده بود افزود: مسئله گرد و غبار در دولت یازدهم از اهمیت ویژه ای برخوردار است و با تمام توان برای مقابله با این پدید تلاش می کنیم.
وی با اشاره به اینکه سازمان جنگل ها و مراتع در سال های گذشته اقداماتی را با وجود خشکسالی انجام داده که این امور در تثبیت ریزگردها مؤثر بوده است اضافه کرد: مقابله با گرد و غبار نیازمند مشارکت مردم است و باید یک جریان اجتماعی در این زمینه شکل بگیرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، با بیان اینکه برای مقابله با ریزگردها باید به سرعت عمل کنیم چرا که تاخیر در این امر ممکن است نتایج مطلوبی در بر نداشته باشد تصریح کرد: همه مناطق کشور برای ما مهم است؛ همه تالاب ها و رودخانه ها نیز باید حفاظت احیا شوند.
وی ابراز کرد: تالاب هورالعظیم با جاذبه های گردشگری بسیار، ارزش های زیادی در زمینه کشاورزی، آبزیان، گاومیش داری، وجود پرندگان مهاجر دارد که چنین ظرفیتی در جنوب خلیج فارس بسیار کم است از این رو این تالاب اهمتی ویژه ای برخوردار است.
وی بر رعایت مدیریت آب کارون، کرخه و حق آبه تالاب ها تاکید کرد و اذعان داشت: اگر بخواهیم با همین روند به مصرف آب های زیرزمینی و رودخانه ای ادامه دهیم دیگر ادامه کشاورزی امکان پذیر نیست چرا که پدیده گرم شدن زمین اثرات نامطلوبی در کشور دارد.
دکتر ابتکار، با تاکید بر اینکه به واسطه محدودیت آب باید در این زمینه مدیریت صحیح داشته و در کنار آن اصلاح الگوی مصرف آب در بخش کشاورزی صورت بگیرد عنوان کرد: باید برنامه های ملی خود را در مدیریت منابع و مصارف آب با وضعیت موجود تطبیق دهیم.
وی از تدوین سند بحران استان خوزستان تا پایان ماه جاری خبر داد و اظهار کرد: باید در این سند نظرات تمام دستگاه ها و ستادهای اجرایی به ویژه اساتید دانشگاه چمران اهواز گنجانده شود و بعد به سراغ تدوین سند ستاد ملی بحران برویم چرا که در آستانه تدوین برنامه ششم توسعه هستیم.
وی به برگزاری کنفرانس بین المللی گرد و غبار در دانشگاه شهید چمران اهواز اشاره کرد و با بیان اینکه این کنفرانس 12 تا 14 اسفند سال جاری برگزار می شود بیان کرد:در این سمینار طبق دستورالعمل دولت در سال جاری باید از تشریفات اضافی اجتناب کرد.
همچنین دکتر عبدالحسن مقتدايی استاندار خوزستان، با بیان اینکه برای اجرای مصوبات دولت در زمینه ریزگردها تاکنون اعتباری داده نشده است گفت: مشكل اصلی استان خوزستان عدم عملياتی شدن تعهدات دستگاه های اجرایی داخل استان است.
وی نگه داشتن جمعیت خورستان را مهمتر از هر ثروتی و مقدم بر نفت و پتروشیمی دانست و افزود: تامین آب تالاب ها، رهاسازی آب در حوضچه های خشک شده هورالعظیم و محقق شدن تعهدات سایر دستگاه ها اعم از وزارت نفت و نیرو و منابع طبیعی کارهایی است که باید برای خوزستان انجام شود.
پایان پیام/
نظر شما