به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و معاون رئیس جمهور، عصر امروز(19 خرداد) در جلسه مشترک شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون و آلودگی هوا که در سالن شهید رجایی استانداری خوزستان برگزار شد، گفت: گزارشات خوبی در خصوص اقدامات انجام شده توسط مسئولان استانی ارائه شد، رودخانه کارون برای کشور یک شاهرگ حیاتی است و حفاظت از آن و احیای آن یکی از اولویت های دولت یازدهم بوده و آن را در دستور کارهای لازم الاجرا خود قرار داده است.
وی افزود: توجه ویژه ای که استاندار خوزستان برای رفع معظلات رودخانه کارون داشتند بسیار مفید و ارزنده بوده و خوشبختانه شاهد گام هایی هستیم که نتیجه بخش بوده و در این راستا نیز منابع آلایندگی رودخانه کارون باید نقطه به نقطه مشخص شوند و در این زمینه نیز مطالعاتی در حال انجام است.
وی اضافه کرد: کارون خدمات بی نظیری برای استان و به طبع آن کشور دارد و اکنون شرایطی برای آن پیش آمده که در وضعیت سابق نبوده و برداشت هایی که از این رودخانه انجام می شود اگر به صورت کارشناسی نباشد، به این رودخانه آسیب رسیده و برای این مورد نیز باید برنامه ریزی هایی صورت گیرد.
ابتکار، تصریح کرد: در بخش فاضلاب نیز با کمبود هایی مواجه بوده ایم اعتبارات دولت در این مسائل قطره چکانی بوده و در سال های گذشته طرح های آبفا عقب افتاده و قادر نبوده به تعهدات خود عمل کند و راهکارهایی نیز در این زمینه پیش بینی شده که لزوم مشارکت مردم و شهرداری ها را می طلبد.
وی ادامه داد: رئیس جمهور در مسائل مربوط به محیط زیست بسیار جدی است و در سفرهای خود به استان های مختلف کشور و به خصوص خوزستان همواره بر احیای رودخانه های تأکید کرده و نیز دستور داده راه حلی برای مشکلات کارون پیدا شده و به سرعت این رودخانه را از این وضعیت خارج کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، خاطر نشان کرد: حفاظت از کمیت و مدیریت آب از اولویت های دولت بوده و این دولت به بازنگری بسیاری از موارد فراموش شده، پرداخته و رسما حق آبه طبیعت را به رسمیت شناخته است.
وی با اشاره به عدم دخل و تصرف منابع در موارد محیط زیستی بیان کرد: خوشبختانه مطالعه زیست محیطی همه طرح ها در حال انجام است و در این زمینه گام های مهمی برداشته شده تا همه فعالیت های اقتصادی با حداقل آسیب های زیست محیطی انجام شود و این موارد را نیز در شورای عالی آب پیگیری خواهیم کرد.
وی ابراز کرد: موضوع آلودگی هوای اهواز دارای اهمیت بسیاری است و ما نیز برای مقابله با این مورد باید در طرح و برنامه های خود به روز باشیم و آثار و نتایج برنامه های مختلف را در طرح خود مدنظر قرار دهیم، قطعا هوای اهواز در 22 ماه گذشته بهتر شده و شاهد بهبود کیفیت نسبی بوده است.
ابتکار، با بیان اینکه برای مقابله با آلودگی هوای اهواز دستگاه های متعدد باید با یکدیگرهمکاری کنند و در خوزستان، نفت و صنایع نقش کلیدی دارند اظهار کرد: این مورد نیز، نیاز به یک مدیریت منسجم دارد و ما در این 22 ماه به این نتیجه رسیده ایم که چنانچه همدلی و هماهنگی وجود داشته باشد به نتایج بهتری خواهیم رسید.
وی تاکید کرد: در سال 93 در شهری مانند تهران نسبت به سال گذشته 44 روز بیشتر شاهد هوای پاک بوده ایم و طبعا نیز این مورد در شهرهای مختلف رخ داده که البته این امر به مفهوم رفع تمامی مشکلات و آلودگی ها نیست اما نشان می دهد اگر منسجم و با یک نگاه علمی رویکرد های خود را دنبال کنیم در زمینه هوا به نتیجه بهتر و ملموس تری خواهیم رسید.
معاون رئیس جمهور، اذعان داشت: باید در زمینه های زیست محیطی هزینه و تلاش بیشتری شود تا به نتایج بهتری دست یابیم و در این زمینه نیز نقش تشکل ها و گروه های مردم بسیار کلیدی است چرا که الگوی رفتار مصرف ما درست نبوده و باید اصلاح شود.
پایان پیام/
نظر شما