حجت الاسلام سیدباقر خسروشاهی، مسئول مدرسه علمیه شیخ عبدالحسین تهران در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با تأکید بر اینکه علما، مرزبانان مرزهای عقیدتی مردم در دوران غیبت هستند، اظهار داشت: مردم در نتیجه اعتماد به علما، مطیع کلام آنها هستند زیرا خداوند در قرآن اطاعت از اولی الامر و علما را همردیف اطاعت از پیامبر و اهل بیت دانسته است. به بیان دیگر مردم با عنایت به امر الهی، مطیع علما هستند البته علمای ربانی که قول و فعلشان یکی است.
حضور در مجلس علم بالاتر از تشییع پیکر مسلمان است
وی اضافه کرد: طبق روایات، حضور در مجلس علم و بهره مندی از عالم بسیار اهمیت و فضیلت دارد لذا مردم باید خود را مقید به حضور در چنین مجالسی کنند. فردی از حضرت محمد سلام الله علیه پرسید اگر پیکر مسلمانی را تشییع می کردند و همزمان، مجلس علمی برقرار بود، حضور در کدام الویت دارد؟ رسول الله صلوات الله علیه فرمودند: اگر مردم به اندازه کفایت در تشییع پیکر مرد یا زن مسلمان حضور یافتند، آنگاه حضور در مجلس عالم اجر و ثواب بیشتری دارد.
تولیت مدرسه علمیه شیخ عبدالحسین تهران با بیان اینکه امام صادق (ع) فرمودند: یا عالم باش یا شاگرد عالم و یا اهل علم را دوست داشته و با آنها مراوده داشته باش که در غیر این صورت هلاک می شوی، اظهار داشت: تفسیر این کلام نورانی این است که اگر انسان از محضر علم بهره مند نشده باشد، عاقبت بخیر نمی شود. و اگر صاحب علم باشد اما به ان عمل نکند نیز هلاک می شود. و مراد از علم در اینجا، علم منبعث از کلام وحی و معصومین علیهم السلام است.
تشابه قول و فعل، شاخصه عالم ربانی است
وی با اشاره به اینکه مراد از عالم، شخصی است که رفتارش با گفتارش یکسان بوده و تحت تاثیر حب دنیا قرار نگیرد، گفت: بزرگترین درد انسانی غفلت است و متاسفانه برخی از طلاب در تحصیل علم غفلت می کنند.
وی ادامه داد: طبق روایتی از امام معصوم علیه السلام، علم صرفا دانسته ها و محفوظات نیست بلکه نوری است الهی؛ نوری که حضرات معصومین علیهم السلام، شعبه های آن در زمین هستند.
مدعیان عرفان عملی هرروز بیشتر می شوند
تولیت مدرسه علمیه شیخ عبدالحسین تهران اخلاص را مهمترین عامل محبوبیت و اثرگذاری کلام علما در میان مردم معرفی کرد و هشدار داد: متأسفانه امروزه مدعیان زیاد شده اند و با تجویز فرمول ها و نسخه هایی بی اساس سعی دارند در مقام عالم ربانی جلوس کنند. آیا به فردی که طلاب را توصیه به بلندکردن افراطی محاسن و استفاده از عمامه بزرک می کند می توان عالم گفت؟
استاد حوزه در ادامه با اشاره به اینکه برخی از طلاب مدام از این جلسه اخلاقی به جلسه دیگر می روند تا فرمول های اخلاقی پیدا کنند، تصریح کرد: طلاب متوجه باشند علمای ربانی در نتیجه اعتقاد قلبی و عمل به دانسته هایشان، به توفیقات علمی و معنوی نایل آمده اند. آگاهی نسبت به مسایل سیروسلوک عرفانی و معنوی مهم است اما بدون عمل، چیزی به دست نمی آید؛ قیامت، زمان حسابرسی تمام دانسته ها است.
پایان پیام/
نظر شما