جمهوری اسلامی ایران در بستر تحولات تروریسم تکفیری در سطح منقطه

خبرگزاری شبستان: چهارمین نشست علمی دومین کنگره بین المللی ۱۷ هزار شهید ترور با موضوع «جمهوری اسلامی ایران در بستر تحولات تروریسم تکفیری در سطح منقطه» با حضور نخبگان و اساتید حوزه و دانشگاه در سالن اجلاس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، چهارمین نشست از سلسله نشست‌های هم اندیشی نخبگان در خصوص دومین کنگره بین‌المللی هفده هزار شهید ترور با موضوع «جمهوری اسلامی ایران در بستر تحولات تروریسم تکفیری در سطح منطقه» در سالن اجلاس مؤسسه امام خمینی (ره) برگزار شد.

 

آمار شهدای ترور کشور آمار تکان‌دهنده‌ای است/برگزاری دومین کنگره شهدای ترور در شهریور

 

در این نشست سیدمحمد جواد هاشمی نژاد دبیر کنگره بین المللی ۱۷ هزار شهید ترور با بیان این که آمار شهدای ترور کشور آمار تکان‌دهنده‌ای است، گفت: تا کنون ۱۷ هزار و ۱۶۰ شهید ترور در کشور داریم که این آمار نشان می‌دهد که باید به موضوع ترور پرداخته شود.

 

دبیر کنگره بین المللی 17 هزار شهید ترور عنوان کرد: فراخوان مقاله دومین کنگره بین‌المللی 17 هزار شهید ترور از 14 اسفند آغاز شده است و تا 15 تیر ادامه دارد و تا کنون 40 مقاله از کشورهای دیگر به دبیرخانه ارسال شده است.

 

هاشمی نژاد با بیان این که دومین کنگره بین المللی 17 هزار شهید ترور کشور در 9 شهریور سال جاری برگزار می شود، تصریح کرد: خانواده شهدای ترور کشور نگاه ویژه‌ای به حوزه علمیه دارد و امید است بتوانیم از نظرات حوزویان در خصوص مبارزه با ترور و تروریسم بهره برده و راهکارهای جدیدی ارائه شود.

 

استفاده ابزاری از دین مهم ترین عامل قدرت گروه های تروریستی

 

در ادامه حجت‌الاسلام و المسلمین قاسم شبان‌نیا عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی (ره) با اشاره به این که باید علت افزایش و زمینه‌های ایجاد گروه‌های تروریستی در منطقه بررسی شود، عنوان کرد: ایجاد وحشت، استفاده از فقر مردم منطقه و ارضای غریزه شهوانی از جمله علل موفقیت گروه‌های تروریستی در منطقه ایجاد وحشت بوده است.

 

عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی (ره) مهم ترین عامل قدرت گروه های تکفیری را جنبه اعتقادی آنان و استفاده ابزاری از دین معرفی کرد و گفت: گروه‌های تکفیری و تروریستی برداشت متهجرانه و انحرافی از دین و جهاد برای مقاصد خود کرده اند و از جهاد به ترور رسیده‌اند در حالی که اسلام با موضوع ترور مخالف است.

 

حجت‌الاسلام و المسلمین شبان‌نیا اظهار داشت: داعش و القاعده از حیث مبانی جهاد با هم مشترک هستند، اما اختلاف تاکتیکی دارند و این خطر در آینده وجود دارد که القاعده و داعش اختلاف تاکتیکی را کنار بگذارند و بایکدیگر به اشتراک برسند و از این ظرفیت برای حرکت‌های تروریستی در شهرهای مرزی ایران استفاده کنند.

 

 وی با بیان این که متأسفانه زمینه اقدامات تروریستی در ایران وجود دارد، تصریح کرد: رسالت حوزویان در برطرف کردن این دغدغه و مرتفع کردن برداشت‌های متهجرانه از دین و رویکردهای خشن در برخی مناطق کشور اهمیت ویژه‌ای دارد.

 

جریان تکفیر جریان نوظهور نیست

 

همچنین حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی میرعلی عضو هیأت علمی جامعه المصطفی عنوان کرد: امروز جریان تکفیر یکی از چالش های مهم جهان اسلام است، اما جریان نوظهور نیست و ریشه در صدر اسلام دارد.

 

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی با اشاره به جریان خوارج در صدر اسلام و همچنین جریان سلفی گری در مصر اظهار داشت: در مصر بحث فرقه گرایی در جریان های سلفی وجود ندارد و بحث اتحاد اسلامی در اندیشه آنان وجود دارد و رویکرد انقلابی آنان علیه غرب و استکبار است.

 

حجت الاسلام و المسلمین میرعلی ادامه داد: دیدگاه های انقلابیون مصر عملیاتی نیست و دوگانگی میان تفکر انقلابی شیعه و تفکر انقلابی سیدقطب وجود ندارد، به طوری که انقلابیون مصر تحت تأثیر انقلاب اسلامی قرار گرفتند.

 

 

وی با اشاره به این که جریان سلفی در افغانستان رویکرد وهابیت پیدا می کند، گفت: انقلاب اسلامی به دلیل این که نظریه صدور انقلاب را داشت و مبانی شیعه در آن وجود داشت، خطری برای وهابیت محسوب می شد و دشمنان، خطر تشیع را بیشتر از خطر غرب جلوه دادند و بدین وسیله حرکت‌های تروریستی را گسترش دادند.

 

سرمایه‌گذاری بر نخبگان راهی برای مبارزه با جریان افراطی گری

 

محمدعلی بخشی عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر عنوان کرد: برخی کشورها در اختیار گروه‌های افراطی هستند و بسیار سازماندهی شده مشغول به تعلیم افراد هستند.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر اظهار داشت: افرادی دین را احساسی کردند و دین احساسی آماده پذیرش هر نوع افراطی‌گری است و تنها منطق و عقل است که می‌تواند جلوی احساسی گری آنها را بگیرد و یا حداقل کنترل کند.

 

بخشی با بیان این که متأسفانه در ایران نیز زمینه افراطی گری وجود دارد، تصریح کرد: اگر بخواهیم با جریان افراطی‌گری درست برخورد کنیم باید طرح داشته باشیم و نقطه اصل طرح باید اندیشه باشد، به طوری که حوزه‌های علیمه و دانشگاه‌ها باید با روش‌های هنرمندانه، زمینه افراطی‌گری را در آنان کاهش دهند.

 

بخشی تصریح کرد: یکی از رسالت‌های حوزه علمیه این است که در کاهش زمینه افراطی‌گری در داخل و خارج کشور فعالیت کند و برای این کار نیاز به متخصصان دارد.

 

وی با بیان این که سرمایه‌گذاری بر نخبگان هر جامعه‌ای می‌تواند تأثیرگذار باشد، تأکید کرد: بسیاری از مردم کشورهای مسلمان به صورت قبیله‌ای زندگی می‌کنند و اگر حوزه علمیه و مراکز تبلیغی با افراد خاص و صاحب منصب ارتباط داشته باشند، بسیار تأثیرگذار خواهد بود.

 

برگزاری دومین کنگره بین‌المللی 17 هزار شهید ترور

 

همچنین سید عباس موسوی مسئول میز تکفیر کنگره بین المللی 17 هزار شهید ترور به ارائه راهکارهایی در خصوص مبارزه با پدیده تکفیر در جهان پرداخت و بر لزوم ایجاد مراکز تخصصی در این عرصه تأکید کرد و در پایان اساتید و پژوهشگران به پرسش‌های حاضران در این نشست پاسخ دادند.

 

لازم به ذکر است دومین کنگره بین المللی 17 هزار شهید ترور با موضوع «ایران قربانی تروریسم» با همکاری مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، جامعه المصطفی، بنیاد هابلیان و کنگره بین‌المللی 17 هزار شهید ترور 9 شهریور سال جاری در سالن همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما در تهران برگزار می شود.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 464225

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha