هنر ایران برای جهانی شدن از پوسته اش خارج می شود

خبرگزاری شبستان: بهزاد شیشه گران معتقد است هنر ایران جهانی می شود آن گاه که برای درک سنت عظیم ایرانی عبور آگاهانه از سنت را در دستور کار خود قرار دهیم و در میان مردم زندگی می کنیم ولی فکر عالی تری داشته باشیم و کارهای بهتری انجام دهیم.

به گزارش خبرنگار تجسمی شبستان، انقلاب ها اصولا بر ساختارهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و شئونات جامعه تاثیر می گذارند و هنر هم متاثر از تحولات انقلاب است فرقی نمی کند که  انقلاب در کدام گوشه دنیا اتفاق افتاده باشد دگرگونی در پس انقلاب تمامی مفاهیم را در برمی گیرد، انقلاب اسلامی ایران هم همانند دیگر انقلاب ها توانست بر تمامی شئون جامعه و بر نوع نگاه هنرمندان  در خلق آثار هنری اثر بگذارد  به گونه ای که آثار خلق شده رنگ و بوی از هنر انقلابی به خود گرفتند، هنر انقلاب  و مباحث مربوط به آن موضوع گفتگوی خبرگزاری شبستان با هنرمند نقاش  بهزاد شیشه گران است، این نقاش و گرافیست بیش از 70 نمایشگاه جمعی داخلی و خارجی در کارنامه هنری خود دارد و تاکنون ده ها طراحی و نقاشی از مشاهیر ایران و جهان و چهره های ادبیات ایران از وی به نمایش درآمده است. 

 

آیا انقلاب ها موفق می شوند در مفاهیم و ساختارهای هنری تحول بوجود بیاورند؟

جامع ترین وظیفه انقلاب تحول فرهنگی و اجتماعی، نوآوری، ابداع و حفظ کیفیت متعالی زندگی است، در صورتی که سیاست حاکم، این امکانات را به وجود آورد یا بستر شکوفایی را فراهم کند اما بعضی از هنرمندان از درگیری با مسائل جامعه پیرامون خود سر باز می زنند یا به گذشته رو می آورند یا به آینده موهوم می گریزند تا بازتاب وقایع روزگارشان را در کارهایشان نبینیم. این نوعی گریز از واقعیت و حقیقت است که در انقلاب ما هم مشاهده شده است.

 

انقلاب ایران چه مفاهیمی را وارد هنر معاصر ایران کرد؟

مفاهیم و مؤلفه ها عبارتند از هنر اسلامی، هنر دینی با موضوعاتی درباره اخلاقیات با نگاه انسان مدارانه که به اعتقاد نگارنده هویت ایرانی و مفهوم میهن پرستی تأثیرگذار و ماندگار شد.

 

آیا انقلاب ایران در زمینه هنر ساختار ساز بوده و توانسته سبک تازه ای را ایجاد کند که مثلا بگوییم نقاشی انقلاب این مولفه را دارد؟

تا مدت کوتاهی در ساختار هنر تأثیر هنر اسلامی یا دینی و انقلابی به وجود آمد اما ماندگار نشد بلکه برای بسیاری از نقاشان پوسته ای شد برای یافتن هویتی جدید به همین دلیل همان ها پس از مدتی پوسته جدید را رها کردند و به وضعیت متعارف روی آوردند بر این اساس به فاصله ای کمتر از ده سال پس از انقلاب شور هنر انقلاب به تدریج کاهش یافت و نظم پذیر، ساختار گرا و عقل مدار شد اما سبک تازه ای را ایجاد نکرد.

 

 هنر ایران چه قابلیتی برای حضور جهانی دارد؟

اگر هنرمندان برای درک سنت ایرانی راهی و شیوه ای را جستجو کنند به نوآوری منجر خواهد شد. اگر سازمان های حامی نقاشی که در آن گالری دار، منتقد، مدیر هنری، کلکسیونر و موزه دار با هماهنگی کار کنند راحت تر و روشن تر می توانیم قابلیت حضور نقاشی خودمان را نشان دهیم.

 

فکر می کنم نقاشی ایران خواهی نخواهی پوسته اش را خواهد درید و جهانی خواهد شد و ارزش های خودش را نشان خواهد داد اما به دشواری. این پوست اندازی صورت خواهد گرفت اگر به عناد بامدرنیته بر نمی خواستیم امروز شرایط دیگری داشتیم. نقاشی یک رسانه ملی است که اقتصاد خود را می طلبد.

 

کدامیک از مضامین و سبک های هنری ایران قابلیت بیشتری برای عرضه در فضای بین المللی دارد؟

آن جایی که تلاش می کنیم با حفظ سنت های ایرانی هنرمندی نوآور باشیم. آن جایی که برای درک سنت عظیم ایرانی عبور آگاهانه از سنت را در دستور کار خود قرار می دهیم. آن جایی که در میان مردم زندگی می کنیم ولی فکر عالی تری داریم و کارهای بهتری انجام می دهیم. آن جایی که قومی می اندیشیم و جهانی عمل می کنیم.

 

در صورتی که امکان حضور بیشتر هنر سایر ملل در ایران فراهم شود آیا هنر ایرانی توان رقابت برای جذب مخاطب را دارد؟

با ایمان راسخ نظرم در این باره مثبت است.

 

پایان پیام/

کد خبر 464161

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha