غبارروبی مساجد نماد پاکی و پاکیزگی اسلام/همگان در رفع مشکلات مکان توحیدی کوشا باشند

خبرگزاری شبستان: غبارروبی مساجد نماد پاکی و پاکیزگی در دین مبین اسلام محسوب می شود که همگان باید در رفع مشکلات این مکان توحیدی کوشا باشند.

خبرگزاری شبستان- مازندران؛ غباروبی از مساجد، مکان یکتاپرستی در طی سال صورت می گیرد اما این غباروبی قبل از ماه مبارک رمضان، حال و هوایی خاص دارد.

 

همگان در غباروبی مساجد، حضوری مشتاقانه دارند و باصفای دل این آیین دیرین را انجام می دهند که شرکت مسئولین و جوان ها، گواهی بر این ادعاست.

 

در  هر آیینی، مشکلاتی وجود دارد که باید با اهتمام فراوان به رفع آنها پرداخت که  در رفع مشکلات مسجد به ویژه در غباروبی و عطر افشانی این مکان مهم باید اهتمام ویژه صورت گیرد.

 

حجت الاسلام رمضان اکبری، امام جماعت مسجد صبوری شهرستان قائم شهر و یکی از مدرسین دانشگاه امروز (19خرداد) به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: در هیچ مکتب و مذهبی به اندازه اسلام به نظم و نظافت سفارش و تاکید نشده است تا جایی که رسول گرامی اسلام، تمیزی در زندگی را از برنامه های تاکید شده اسلام، اعلام کرد.

 

وی افزود: امروزه در دنیا، وحشتی در رابطه با بیماری های مزمن وجود دارد که اسلام از دوران قدیم تا کنون در مقابل با بی انضباطی و بی نظمی ایستاده است.

 

حجت الاسلام اکبری اظهار کرد: سه وسیله که امروز عامل انتقال بسیاری از بیماری های پوستی و ایدز است، دین اسلام آنها را به عنوان وسیله شخصی می داند نظیر مسواک، حوله و شانه.

 

وی بیان کرد: امیرالمونین(علیه السلام) در وصیت نامه ارزشمند خود به فرزندش امام حسن(علیه السلام) و همه فرزندان دینی فرمود که شما را به تقوی و نظم سفارش می کنم چرا که تقوا و نظم در امور و نظم و نظافت و پاکی، لازم و ملزوم و عجین یکدیگر هستند.

 

حجت الاسلام اکبری ابراز کرد: آنچه که ما در مسئله شخصی، دقت و تاکید داریم همان چیزی است که بازتاب آن در بیرون و جامعه، اتفاق می افتد به معنای اینکه اگر ما، نظم و نظافت را از خانه بیاموزیم همان است که در اجتماع و بیرون عمل می شود.

 

وی گفت: دهه آخر ماه شعبان به عنوان دهه غباروبی مساجد نامگذاری شد که در حقیقت نماد پاکی و پاکیزگی است اما از مکتب و دین خود، آموخته ایم که این نماد همیشه ایام باید به عنوان یک نماد پاکی و پاکیزگی در زندگی جاری باشد.

 

حجت الاسلام اکبری اظهار کرد: منظور از غباروبی مسجد و این فرهنگ اصیل دینی یک تذکر هم به درون و روحانیت خویشتن است به همانگونه که ما به غباروبی ظاهری پایبند هستیم به همان صورت باید به درون خویشتن هم بنگریم و نسبت به آن، کوشا باشیم.

 

آراستگی ظاهر به باطن انسان، تاثیر می گذارد 

 

وی بیان کرد: اهل معنا و سیر و سلوک معتقد هستند که آراستگی ظاهر به باطن انسان، تاثیر می گذارد  و این که «ان الله جمیل و یحب الجمال» یعنی آنچه که در منظر و مرآی انسان ها وجود دارد، زیبا و قشنگ است و این زیبایی هم باطني و هم  ظاهری دارد.

 

حجت الاسلام اکبری تصریح کرد: زیبایی ظاهری یعنی مکان از ظاهر زیبا و دل فریبی برخوردار باشد که کشش و جاذبه آن بیشتر و بهتر خواهد بود و به تعبیر علامه شهید مرتضی مطهری که بیان کرد: بخشی از  تاثیر قرآن به ظاهر زیبای آن است و امیرالمومنین(علیه السلام) همچنین در روایتی فرمودند که قرآن، ظاهر زیبا و باطنی عمیق دارد به این معنا که در حقیقت خدا بواسطه این زیبایی ها ما را به زیبایی درون هم آگاه می کند.

 

مسئله فرهنگ مسئله فراگیر و همگانی است

وی ابراز کرد: مشکلات معمولا بستگی به خود افراد دارد که ایجاد می شود و الا مکان عمومی که محل پرستش است، توجه همگان را می طلبد یعنی مومنان باید در رفع مشکلات امور مساجد، کوشا باشند چرا که مسئله فرهنگ چیزی نیست که مختص به یک فرد و گروه باشد که به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب (حفظه الله) که فرمودند مسئله فرهنگ مسئله فراگیر و همگانی است یعنی عموم مرد و زن و پیر و جوان باید در رفع مشکلات و نیازمندی های مساجد، فعال باشند.

 

حجت الاسلام اکبری تصریح کرد: مسجدی که دریک منطقه ای به عنوان محل عبادت بندگان خدا است همه مردم منطقه موظف به تعمیر و زیبایی و نگهداری آن هستند.

 

وی درباره شرکت در غباروبی مساجد، گفت: به قدری این سمبل وحدت و یکتاپرستی در مقام بالا و ارزشمند قرار دارد که در تعمیر و نگهداری آن، پیغمبران و امامان(علیهم السلام) تلاش نمودند به عنوان مثال قرآن، هدف حضرت ابراهیم(علیه السلام) را تعمیر مسجد الحرام و کعبه می داند.

 

حجت الاسلام اکبری اظهار کرد: حضرت زکریا(علیه السلام)، حضرت مریم(سلام الله علیها) و آنچه که در قرآن آمده این بزرگان، خادمان مسجد بودند و امروزه هم در حرم امام رضا(علیه السلام) وزرا، استانداران و بزرگانی از این نظام، افتخارشان کفش داری و خدمت گزاری به زائران است.

 

همگان عاشق خدمتگزاری به مسجد و محراب هستند

 

وی افزود: در بسیاری از مساجد کشور، علما و شخصیت ها یا به عنوان هیئت امنا و یا به عنوان  خادمین آن مسجد هستند و این مکان به قدری بزرگ و ارزشمند است که هیچ انسان مسلمان در برابر آن، احساس غرور و شخصیت نمی کند یعنی همگان عاشق خدمتگزاری به مسجد و محراب هستند.

 

حجت الاسلام اکبری بیان کرد: در حدیث شریفی از پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) آمده که فردای قیامت چند چیز از انسان شکایت می کند که یکی از آنها، مسجدی است که در نزدیکی فردی باشد و در آن، نماز نخواند یا به جماعت، حاضر نشویم.

 

وی ابراز کرد: در روایت آمده که پیغمبر فرمود کاری نکنید آن کسانی که می توانند در قیامت، شفیع شما شوند بر ضد شما، شهادت دهند.

 

رضا مهر علیزاده، کارشناس امور مساجد اداره کل تبلیغات اسلامی مازندران، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: طبق اطلاعیه ها برای غبارروبی مساجد، نکاتی را ابلاغ می کنیم که برگزاری جلسات ستاد در شهرستان ها با حضور مسئول فرهنگی شهرستان، استفاده از امکانات و داشته های تمام ادارات نظیر شبکه بهداشت، امام جمعه و نهادهای مختلف فرهنگی و تنظیم برنامه های ورود به ماه مبارک رمضان نظیر سفره های کریمانه، تجلیل از خادمان مسجد، جزء خوانی قرآن، اعزام کارشناس، برنامه های پیشگیری از اعتیاد، تفسیر نهج البلاغه، محفل انس با قرآن و ... از این موارد است.

 

وی اظهار  کرد: سه هزار و 450 مسجد در سال گذشته غباروبی و 25 مسجد به عنوان الگو و نمونه معرفی شدند و همچنین 25 جلسه با هیئت امناء برگزار شد و 400 تن از مسئولین در غباروبی مساجد، شرکت کردند.

 

مهر علیزاده با اشاره به اینکه مسجد، خانه خدا است، افزود: این مکان باید میزبان برنامه های فرهنگی و قرآنی در ماه رمضان باشد.

 

وی با تاکید بر اینکه مساجد باید پاک سازی و غباروبی شوند، بیان کرد: کار فرهنگی دلنواز و چشم نواز باید باشد تا رغبت بیشتری برای ورود به این مکان، مهیا شود.

 

سنت غبارروبی باید احیا شود

 

مهر علیزاده ابراز کرد: سنت غبارروبی باید احیا شود مانند عید نوروز که خانه ها، پاک می شود این سنت برای مساجد نیز بکار رود.

 

همدلی و همزبانی با مردم و مسئولین در محیط مساجد فراهم شود

 

وی با اشاره به شعار سال جاری «همدلی و همزبانی، دولت و ملت»، گفت: همدلی و همزبانی با مردم و مسئولین در محیط مساجد فراهم شود که این مهم باید مورد توجه بیشتر در طول سال به ویژه در غباروبی مساجد قبل از ماه رمضان، قرار گیرد.   

 

مهر علیزاده اظهار کرد: تعدادی از مساجد از امکانات سرمایشی و گرمایشی، فرش مناسب، سرویس های بهداشتی و ... بهره مند نیستند که ادارات مربوطه باید تدابیر لازم را در رفع این مشکلات، اتخاذ کنند.

 

وی بیان کرد: نمازگزاران، امام جماعت، هیئت امنا، مسئولین، امام جمعه و فرماندار شهرستان، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره اوقاف و امورخیریه در غبارروبی مساجد شرکت می کنند.

 

پایان پیام/

 

گزارش: معصومه علیزاده

کد خبر 464148

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha