به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجتالاسلام و المسلمین قاسم شباننیا عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی (ره) امروز (19 خرداد) در چهارمین نشست از سلسله نشستهای هماندیشی نخبگان در خصوص دومین کنگره بینالمللی هفده هزار شهید ترور که با موضوع «جمهوری اسلامی ایران در بستر تحولات تروریسم تکفیری در سطح منطقه» در سالن اجلاس مؤسسه امام خمینی (ره) برگزار شد، عنوان کرد: گروههای تکفیری در سطح منطقه افزایش یافته است که باید علت افزایش و زمینههای ایجاد این گروهها بررسی شود.
عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی (ره) اظهار داشت: یکی از نظریههایی که وجود دارد این است که اگر گروههای تروریستی در عراق و سوریه سرکوب هم شوند، این مناطق هیچ گاه به حالت ثبات نمیرسد و خطر گروههای تروریستی در عراق، افغانستان، سوریه، لبنان و حتی ایران همچنان وجود دارد.
حجتالاسلام و المسلمین شباننیا تصریح کرد: گروههای تکفیری به صورت علنی مطرح کردند که هدف آنان ایجاد وحشت در ایران است و در واقع یکی از علل موفقیت گروههای تروریستی در منطقه ایجاد وحشت بوده است، به همین دلیل در برخی مناطق مقاومت کمی در مقابل گروههای تروریستی صورت میگیرد.
وی با بیان این که یکی از عوامل سوء استفاده گروههای تروریستی در منطقه، استفاده از فقر افراد است، گفت: کوفی عنان معتقد است که مهم ترین عامل حرکتهای تروریستی در سطح جهان فقر است و اگر بتوان فقر را ریشه کن کرد، تروریست نیز ریشه کن میشود.
عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی (ره) افزود: گروههای تروریستی در منطقه از ظرفیت فقر به خوبی استفاده میکنند و برخی منابع مالی آنها برای جذب مردم از طریق برخی کشورهای جهان تأمین میشود.
حجتالاسلام و المسلمین شباننیا با اشاره به این که برخی افراد برای ارضای غریزه شهوانی به این گروه میپیوندند، تصریح کرد: یکی از عوامل قدرت تروریستها این است که برخی افراد که به این گروهها ملحق میشوند، فیلمهای خشونت آمیز میبینند و علاقمند به انجام حرکتهای خشونت آمیز هستند که گروههای تکفیری این زمینه را برای این گونه افراد فراهم میکند.
وی تأکید کرد: آنچه که مهمترین عامل قدرت گروههای تکفیری در منطقه شده است، جنبه اعتقادی گروههای تروریستی و استفاده از ابزار دین است، در کتاب محوری و کلیدی گروههای تکفیری از جمله داعش برداشت متهجرانه و انحرافی از دین و جهاد برای مقاصد خود دارند.
عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی (ره) عنوان کرد: گروههای تکفیری از جهاد به ترور رسیدهاند در حالی که اسلام با موضوع ترور مخالف است.
حجتالاسلام و المسلمین شباننیا اظهار داشت: داعش و القاعده از حیث مبانی جهاد با هم مشترک هستند و یک برداشت دارند، یعنی اختلاف عمیق دینی ندارند، اما اختلاف تاکتیکی دارند.
وی افزود: القاعده به دشمن دور میاندیشید و به مبارزه با غیرمسلمانان و کفار و مشرکین میپرداخت در صورتی که داعش اعتقاد داشت که ابتدا باید به مبارزه با دشمن نزدیک بپردازد و سپس با کفار مبارزه کند.
عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی (ره) تصریح کرد: این خطر در آینده وجود دارد که القاعده و داعش اختلاف تاکتیکی را کنار بگذارند و بایکدیگر به اشتراک برسند و از این ظرفیت برای حرکتهای تروریستی در شهرهای مرزی ایران استفاده کنند.
حجتالاسلام و المسلمین شباننیا بیان داشت: متأسفانه زمینه اقدامات تروریستی در ایران وجود دارد و رسالت حوزویان در برطرف کردن این دغدغه و مرتفع کردن برداشتهای متهجرانه از دین و رویکردهای خشن در برخی مناطق کشور اهمیت ویژه ای دارد.
وی یادآور شد: هدف القاعده و داعش مقابله با یهود است، منتها از آنجا که خطر قدرت تشیع را در منطقه دیده اند، تمام سعی آنها مبارزه با تشیع است و برای تضعیف جایگاه شیعه، اتحاد استراتژیک با یهود ایجاد کرده است.
پایان پیام/
نظر شما