«فاطمه مادر تمام خوبی ها» کتاب شد

خبرگزاری شبستان:کتاب «فاطمه مادرتمام خوبی ها» اثر سید علی اصغر موسوی توسط انتشارات «ها و ژین»روانه کتابفروشی ها شد.

به گزارش خبرنگار کتاب شبستان ، در مقدمه این اثر آمده است:«حضرت فاطمه(س) یگانه دختر پیامبر اعظم(ص) و حضرت خدیجه(س)، در سال پنجم بعثت در شهر مکه به دنیا آمد. ایشان ـ با توجه به کوتاهی عمر ـ در زندگی شخصی و اجتماعی چنان درخشان زیست که در طول صدها سال و با وجود هزاران کتاب، هنوز هم نمی‌توان منزلت و شکوه مادر تمام خوبی‌ها را به طور کامل نگاشت.

 این اثر نگرشی تازه به زندگی حضرت فاطمه(س)، «مادر تمام خوبی‌ها» و «الگوی بی‌بدیل» زن مسلمان دارد تا بانوان امروز به شکل بهتری بتوانند از زندگی و رفتارهای فردی و اجتماعی ایشان الگوبرداری کنند.

 یکی از بخش‌های مهم این کتاب، تبیین موضوع ولایت با بهره‌گیری از خطبۀ مشهور و برخورد سیاسی ایشان با سلطه‌گران وقت است. با توجه به اینکه حضرت فاطمه(س) و امام علی(ع)، نخستین زوج نمونۀ اسلام، در شمار نخستین نسل اسلام و مکتب‌آموختۀ قرآن و نبی اکرم(ص) هستند ـ جدای از بحث قدسی‌بودن منزلت آنها ـ سبک زندگی، نحوه اجرای فقه، عقاید و احکام اسلامی در زندگی فردی و اجتماعی‌ ایشان از اهمیت بسزایی برخوردار است.»

در بخشی از این کتاب می خوانیم:« وقتی از الگویی در رابطه با همسرداری و خانه‌داری نوشته می‌شود، ذهن مخاطب شاید به دنبال یک بعد از شخصیت آن الگو باشد؛ اما در مورد آیین همسرداری و خانه‌داری حضرت فاطمه (س)موضوع فرق می‌کند و ابعاد مختلف شخصیت فردی و اجتماعی ایشان فراتر از حدس و گمان‌های معمول برای انسان‌های معمولی است. از بدو ازدواج حضرت زهرا(س) با حضرت علی(ع) نوع روابط خانوداگی و شرایط آسان ازدواج؛ اهمیت دادن به موضوع اعتقاد به جای ثروت و حکومت؛ شروع یک زندگی با ساده زیستی؛ داشتن توکل و توسل به جای حرص و آز و تکاپو برای بهتر زندگی کردن و رفاه، خود از یک خانوادۀ آرمانی برای تمام تاریخ بشریت حکایت می‌کند.

زوج (زن و شوهر) فوق العاده‌ای که در زندگی با همدیگر، با نزدیکان و خویشاوندان، با همسایگان و دیگر افراد جامعه، با مستمندان و اهل ادیان دیگر، به مدارا و مروت رفتار می‌کردند.

ازدواج: در کمال سادگی؛ مهریه: در کمال تعادل و انصاف؛ جهیزیه: در کمال استغنا و کفاف زندگی؛ انتظارات: در کمال شئون شرعی و عرفی!

چنین خانواده‌ا‌ی باید هم در کل تاریخ نمونه باشد. تمام خیرات جهان در یک خانواده خلاصه شود: همسایه‌ها از ایشان خیر ببینند، نه شر و آزار و اذیت؛ نزدیکان از آن مهر و انصاف ببینند و بس؛ مستمندان و نیازمندان از آنان سخاوت ببینند و کرامت؛ نه خدمتکاران از آنان ناراضی باشند نه همسایه؛ نه قدرتشان به کسی تحمیل شود نه ثروتشان؛ نه کسی را تحقیر کنند و نه در سرنوشت کسی تقصیر کنند؛ تدبیرشان الهی باشد و تقدیرشان مقدس؛ جز به نکویی با کسی سخن نگویند و جز به نیکی با کسی رفتار نکنند!

 شوهر، فرماندۀ قوای جنگی باشد و همسر، دخت فرمانروای ملک؛ شوهری که امید مجاهدان مکه است و همسری که خاتون زنان مدینه؛ اما نه به کسی ستم کنند و نه از کسی بیگاری بکشند! سخت‌ترین زندگی را تجربه نمایند تا به کمال مقام قرب برسند. بدترین و تلخ‌ترین ستم‌ها را برای احقاق حق ببینند و برای رضای «حق تعالی» خم به ابرو نیاورند. بهترین امکانات حکومتی و دولتی در اختیارشان باشد و آنان برای همراهی مستضعفان امت و پرهیز از دنیاپرستی و تجمل با مشقت زندگی کنند. »

 این اثر در شمارگان یک هزار نسخه راهی بازار نشر شده است .

 پایان پیام/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 464123

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha