به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از ستاد خبری دهه تکریم و غبارروبی مساجد، سعید سلطانی را با سریالهای پس از باران، شکرانه و ستایش میشناسیم، کارگردانی که فعالیت هنریاش را از سال 70 آغاز کرد و تاکنون تلاش کرده است، آموزههای دینی را در اکثر کارهای سینمایی و تلویزیونیاش در معرض دید مخاطب قرار دهد، فیلمهای مناسبتی وی در ماه مبارک رمضان از پرمخاطبترین فیلمهای تلویزیون محسوب میشود، در آثار وی نامهایی چون سر به راه، مأمور بدرقه، خانهای در تاریکی، سالهای برف و بنفشه، رسم عاشقی و میعاد در سپیده دم به چشم میخورد با وی درباره اهمیت پرداختن به موضوع مسجد در قاب سینما و تلویزیون گفتوگو کردیم.
سلطانی در پاسخ به اینکه آیا در آثار تولیدیاش سکانسی از مسجد به تصویر کشیده است، به ستاد خبری دهه تکریم و غبارروبی مساجد گفت: سعی کردم در جایی به این موضوع در پلان بپردازم که ضرورت داشته باشد، یعنی فیلم نیازش را احساس کند یا قهرمان داستان با تمامی چند و چونی که در داستان برای او چیده شده است، مسائل اعتقادیاش را مطرح کند که مصداق آن نماز و مسجد میتواند باشد.
وی با اشاره به اینکه سعی میکند به شکل غیر مستقیم به مسجد و نماز در آثارش بپردازد تا مخاطب را جذب کند، افزود: به واسطه اینکه پدرم شغل دولتی داشت، هر چند سال یکبار در یک شهر ساکن میشدیم، یعنی در شهرهای زیادی بودم، قم،تهران، بندرعباس، الیگودرز، بندرلنگه و ... زندگی کردم، با این وجود بیشتر دوران کودکیام در مسجد سپری شد.
کارگردان سریال رسم عاشقی با تأکید بر اینکه مسجد جزو لاینفک زندگی خانوادهاش بوده است، بیان داشت: همراه با خانواده در مراسم اباعبدالله الحسین(ع) شرکت میکردم، پدربزرگ و پدرم جزو خادمان مجالس مذهبی بودند، به تبع آن کل خانواده دوستدار اهل بیت(ع) و در صف اول بودند که در مسجد حضور پیدا میکردند، آن گونه که یادم میآید مسائل اعتقادی به عنوان یک مسلمان روی تمام لحظات خاطرات گذشتهام پررنگ است.
وی درباره اینکه چرا بحث خادمی مسجد در آثار سینمایی و تلویزیونی کمرنگ شده است، ادامه میدهد: تا آنجا که یادم میآید برای خادمی مسجد اغلب افراد داوطلب میشدند و نمازگزاران در مسجد داوطلبانه این کار را بر عهده میگرفتند، در مراسم اعیاد و عزاداری در مسجد نمازگزاران آب و جارو میکردند و غالباً داوطلبانه بود، اما از هنگامی که به عنوان یک شغل به آن نگریسته شد، وضعیت فرق کرد.
سلطانی اظهار داشت: یادم میآید برخی کارگردانها به بحث خادمی مسجد پرداختهاند، اما از آنجایی که به عنوان یک شغل محسوب شد و مزایای یک شغل برای آن در نظر گرفتند، از دایره توجه کارگردانها خارج شد.
وی افزود: نگاه کنید در بحث خادمی امام رضا(ع)، حرمین شریفین افراد باسواد و با حکمت از سر شوق به خادمی مشرف میشوند و اصلاً نیاز مالی ندارند، زیرا برای آنها بحث کیفی و بهره معنوی مهم است، به همین جهت کارگردانها بیشتر به بحث خادمی امام رضا(ع) به عنوان سوژه خود میپردازند.
کارگردان پس از باران با بیان اینکه دوست دارد به عنوان خادم افتخاری در مسجد یک روز حاضر شود، خاطرنشان کرد: حال تصور کنید یک خادم مسجد که به عنوان یک شغل مدنظر است و وظیفهاش را انجام میدهد در یک فیلم یا سریال کار شود، فکر میکنم از جذابیت کمتری برخوردار خواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما