اتحاديه اروپا در صورت همكاري با ايران مي‌تواند در مبارزه با مواد مخدر نقش ‏تعيين‌كننده‌ داشته باشد

مديركل روابط بين‌الملل ستاد مبارزه با مواد مخدرگفت: اتحاديه اروپا در صورت همكاري با ايران و كشورهاي منطقه مي‌تواند در مبارزه با مساله جهاني مواد مخدر نقش مهم و ‏تعيين‌كننده‌ داشته باشد، چرا كه مقصد نهايي قاچاقچيان، بازارهاي اروپايي است.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، محمود بيات، مديركل روابط بين‌الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ديدار با هيات پارلمان اتحاديه اروپا به وضعيت مواد مخدر در منطقه اشاره كرد و گفت: طبق گزارش سازمان ملل كشت و توليد مواد مخدر در افغانستان در حال افزايش است و اين بدان معناست كه عده بيشتري در ‏آن كشور و كشورهاي مسير وارد جريان اقتصاد ناسالم خواهند شد كه به تبع آن جرايم سازمان‌يافته و ‏فرامرزي از افغانستان تا شمالي‌ترين كشور اروپائي گسترش مي‌يابد. همچنين تروريسم و ‏افراطي‌گري با داشتن درآمد بيشتر فرصت نفوذ گسترده‌تري پيدا مي‌كنند.

 

وي افزود: افزايش كشت و توليد مواد مخدر، جريان قاچاق ديگري را در منطقه و فرامنطقه منتشر كرده است و آن ‏انحراف و قاچاق پيش‌سازهاست كه دو عامل بي‌ثباتي و ‏ناامني در منطقه مثال عراق،‌ سوريه ، افغانستان و پاكستان و ارزش افزوده سود اين مواد براي ‏قاچاقچيان باعث تشديد اين جريان شده است.

مديركل روابط بين‌الملل ستاد بيان داشت: اثر بخشي اقدامات ايران در انسداد مرزهاي شرقي و غربي، بي‌ثباتي‌ در افريقا و بخصوص شمال ‏افريقا، عدم اقتدار و تسلط فني نيروهاي مقابله‌اي در افريقا و تعدد شركت هوايي بين‌المللي فعال در ‏حاشيه كشورهاي خليج فارس باعث شد تا مسير دريايي (درياي عمان) فعال و مسير جديدي ‏براي انتقال كوكائين از امريكاي جنوبي به افريقا و از آن طريق به اروپا و منطقه ايجاد شود.

بيات در ادامه به افزايش مصرف آمفتامين‌ها در منطقه و انحراف NPS از طريق اروپا به منطقه اشاره و اظهار كرد: عوارض منفي ‏سوء مصرف اين مواد كل منطقه را از افغانستان گرفته تا مسكو مورد تهديد قرار داده است.

‏وي با بيان اينكه تهديد مواد مخدر تنها متوجه يك كشور يا منطقه نيست، گفت: مساله اعتياد و سوء مصرف مواد مخدر مثل تومورهاي سرطاني است كه ممكن است با يكسري اقدامات تا ‏حدودي مهار شود ولي بدون هيچ ترديدي از جاي ديگر سر در مي‌آورد. بنابراين بايد با همكاري يكديگر عوامل ريشه‌اي ‏را بر طرف كنيم.

اين مقام مسئول در ستاد ادامه داد: مواد مخدر مساله‌اي جهاني است و هيچ كشوري از اين تهديد و عوارض آن مصون نيست، تجربه انفرادي كشورها هم نشان مي‌دهد كه جز با پايبندي به اصل مسئوليت مشترك و از طريق پتانسيل‌هاي بين‌المللي و روابط دوجانبه و چند جانبه موفقيت حاصل نمي‌شود.

بيات تصريح كرد: اتحاديه اروپا در صورت همكاري با ايران و كشورهاي منطقه مي‌تواند در مبارزه با اين مساله جهاني نقش مهم و تعيين‌كننده‌ داشته باشد، چرا كه مقصد نهايي قاچاقچيان مواد مخدر، بازارهاي اروپايي است. قيمت هروئين در ايران و افغانستان تفاوت اندكي دارد ولي در اروپا قيمت آن ده‌ها برابر ارزش افزوده پيدا مي‌كند و اين درحاليست كه اتحاديه اروپا تاكنون همكاري مناسب و كافي با كشورهاي مبارزه‌كننده با مواد مخدر نداشته است.

وي در پاسخ به موضع برخي از نمايندگان پارلماني اتحاديه اروپا مبني بر بهبود همكاري‌ها با ايران مشروط به لغو اعدام قاچاقچيان گفت: اينگونه مجازات‌ها براي مصونيت كشورهاي اروپايي و در واقع نجات بشريت از بلاي اعتياد است. قاچاقچي كه در ايران اعدام مي‌شود، براي پيشبرد هدفش دست به اسلحه مي‌برد، سرباز مي‌كشد، پاسگاه نظامي منهدم مي‌كند، زن و بچه گروگان مي‌گيرد، بنابراين نبايد نسبت به اعمال اين قانون گله‌مند بود و انتقاد كرد، بلكه بهتر است اين دلسوزي را به جاي قاچاقچي براي معتاد داشت.

بيات با بيان اينكه ايران در مبارزه با مواد مخدر استراتژی متوازن را كه در برگیرنده برنامه‌هاي کاهش تقاضا و کاهش عرضه است، اتخاذ كرده است، گفت: برنامه‌هاي كاهش تقاضا از سنين خردسالي تا بزرگسالي در كشور دنبال مي‌شود. بنابراين استراتژي ايران صرفا مقابله‌اي نيست، چرا كه ما هم معتقد نيستيم فقط مجازات سنگين چاره كار باشد. مواد مخدر با توجه به اينكه مساله‌اي چند بعدي است، راهكارهاي مقابله با آن نيز چند بعدي مي‌باشد. براي لغو مجازات‌هاي سنگين پيشنهاد مي‌كنم، تجهيزات لازم را در اختيار كشورهاي مبارزه كننده قرار دهيد و كمك كنيد كشت و توليد مواد مخدر در افغانستان نباشد، در اين صورت نه مواد مخدري هست و نه قاچاقچي كه مجازات شود.

وي با بيان اينكه آخرين حلقه انتقال درآمدهاي حاصل از قاچاق مواد مخدر به سيستم‌هاي مالي بين‌المللي، عمدتا در بانك‌هاي اروپائي است، گفت: انتظار ما اين است كه از ورود پول مافياي مواد مخدر به بانك‌هاي معتبر بين‌المللي جلوگيري كنيد و همچنين اتحاديه اطلاعات علمي و عملياتي را در اختيار ايران قرار دهيد.

وي در پايان گفت: ما آماده هر گونه همكاري با اتحاديه اروپا هستيم و اميدواريم در آينده شاهد حضور بيشتري از اعضاي هيات پارلماني اتحاديه اروپا باشيم.

پایان پیام/

کد خبر 463969

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha