خبرگزاری شبستان؛ پس از برکناری «محمد مرسی» رئیس جمهوری معزول مصر و روی کار آمدن «عبدالفتاح السیسی» به عنوان رئیس جمهوری روابط مصر با آمریکا به سردی گرایید، به خصوص اینکه واشنگتن کمک یک میلیارد و 300 میلیون دلاری سالانه خود و فروش جنگنده های اف 16 به مصر را به حالت تعلیق درآورد و همین امر زمینه نزدیکی بیشتر بین روسیه و مصر را فراهم کرد.
مصر اگرچه با نزدیک شدن به روسیه تلاش دارد تا منافع اقتصادی و تجاری را خود را تقویت بخشد، اما مهمترین مسئله برای دولتمردان مصر، جنبه نظامی است؛ به همین دلیل قاهره با مسکو توافقنامه نظامی امضاء کرد تا جنگنده میگ 29، بالگرد ام 35، سامانه موشکی ساحل به دریا، سامانه های دفاع هوایی، سلاح و مهمات را از روسیه خریداری کند.
همچنین در مارس گذشته نخستین نشست کمیسیون مشترک همکاری فنی نظامی روسیه و مصر در مسکو برگزار شد و براساس آن تصمیم گرفته شد تا همکاری های جدید نظامی و امنیتی بین دو طرف صورت گیرد.
یکی از تصمیم های اتخاذ شده، برگزاری رزمایش دریایی نیروهای دو کشور در دریای مدیترانه و رزمایش ضد تروریستی با شرکت نیروهای واکنش سریع بود که قرار شد این اقدام به خاطر افزایش توان نظامی ارتش انجام شود.
برهمین اساس، از سال 1972 میلادی این برای نخستین بار است که بین روسیه و مصر رزمایش دریایی برگزار می شود. این رزمایش دریایی مشترک با نام « دوستی پل ۲۰۱۵» از ششم تا چهاردهم ژوئن در آبهای مدیترانه درحال برگزاری است.
این رزمایش با هدف تقویت و تحکیم همکاریهای نظامی میان نیروهای دریایی دو کشور و ارتقای سطح ثبات و امنیت منطقه برگزار می شود.
همچنین تمرین های نظامی در این رزمایش برای مقابله تهدیدهای مختلف از جمله تهدیدهای تروریستی انجام می شود.
اگرچه نزدیکی قاهره به کرمیلن نشانه دست رد زدن به آمریکا و غرب نیست، بلکه رخدادهای اخیر در مصر باعث شده تا فاصله ای در این روابط ایجاد شود و از آنجا که قاهره و مسکو در سالهای نه چندان دور روابط خوبی داشتند. مسکو این فرصت را مغتنم دانسته تا روابط خود را در خاورمیانه بار دیگر بهبود و گسترش دهد.
پایان پیام/
نظر شما