حجت الاسلام والمسلمین محسن غرویان استاد اخلاق حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به دهه نکوداشت و بهداشت مساجد (دهه آخر ماه شعبان)، عنوان کرد: بهداشت مساجد به این معناست که فضا و محیط مسجد هم از نظر مادی و هم از نظر معنوی حفاظت شود، به گونهای که رغبت مردم به شرکت در مساجد بیشتر شود.
توجه به احساس معنوی و مادی در مساجد
عضو هیات علمی جامعة المصطفی العالمیه اظهار داشت: یکی از مسائلی که باید به آن توجه داشت این است که لذت معنوی از لذت مادی جدا نیست و هر چه فضای مسجد چشمنوازتر و گوشنوازتر باشد، احساس معنوی و لذت معنوی در آن بیشتر میشود.
حجت الاسلام و المسلمین غرویان تصریح کرد: از نظر فلسفه اسلامی و حکمت متعالی الهی، دو دستگاه التذاذ مادی و معنوی نمیتواند در تناقض با یکدیگر باشد، به عنوان مثال ما قرآن کریم را به دلیل لذت معنوی میشنویم و در عین حال دوست داریم که قرآن کریم را با صدای قاریان برجسته و با لحن زیبا بشنویم، مساجد نیز هرچه زیباتر و تمیزتر باشند، احساس معنوی و حضور خداوند در آن بیشتر حس میشود.
استفاده در مقوله هنر در جذب جوانان به مساجد
وی عنوان کرد: مساجد نباید تنها محل عبادت افراد مسن باشد، بلکه تلاش مسئولین فرهنگی و مردم باید این باشد که راه نسل جوان به مساجد باز شود و ما برای جذب جوانان به مساجد میتوانیم از مقوله هنر استفاده کنیم، چون هنر جذابیت ویژهای دارد.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم بیان داشت: متأسفانه در مساجد از مقولات و ابزارهای هنری کم استفاده میشود، در حالی که صرف حدیث و آیات قرآن کریم در مساجد کفایت نمیکند و امروز باید از انواع هنرها به صورت جذاب در مساجد بهره بگیریم.
امام جماعت محوریترین شخص نقشآفرین در مسجد است
حجت الاسلام و المسلمین غرویان با اشاره به اهمیت نقش امام جماعت در مساجد، تصریح کرد: امام جماعت محوریترین شخص نقشآفرین در مسجد است و باید عالم، مدیر و آشنا به مسائل روز باشد.
وی افزود: همان طور که مقام معظم رهبری (مدظله) در سخنان خود فرمودند، ائمه جماعات باید شبهات فلسفی، فکری و کلامی روز را بدانند و بتوانند پاسخگوی سوالات جوانان باشند و در دهه نکوداشت و بهداشت مساجد باید به این مسأله توجه شود.
امروز زیباسازی مساجد جایگاه خاص خود را دارد
عضو هیات علمی جامعة المصطفی العالمیه در خصوص زیباسازی مساجد و هزینههایی که برای ساخت و تعمیر مساجد صرف میشود، گفت: ما باید بیشتر به محتوای مساجد بپردازیم و خوراک فکری، فرهنگی، معنوی و اخلاقی مردم در مساجد مسأله بسیار مهمی است، اما اعتدال باید حفظ شود.
حجت الاسلام و المسلمین غرویان اضافه کرد: امروز زیباسازی مساجد جایگاه خاص خود را دارد و مساجد نباید به صورتی باشند که جوانان تمایلی به ورود در مساجد نباشند.
وی با اشاره به این که ظاهر مساجد باید زیبا و نظیف باشد، تصریح کرد: همه مسلمانان زمانی که به عربستان میروند از زیبایی و نظافت مساجد عربستان سخن میگویند و این مسأله نشان میدهد که تحت تأثیر قرار گرفتند، بنابراین باید به این مسأله توجه شود.
پایان پیام/
نظر شما