رویکرد حوزه بهداشت کاهش مرگ و میر از طریق بیماری های غیرواگیر است

خبرگزاری شبستان: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اظهار داشت: یکی سری برنامه ها در حوزه بهداشت برای سال جاری در نظر گرفتیم که یکی از آنها کاهش ۲۵ درصدی بیماری های غیرواگیر و مرگ و میر ناشی از آن است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر شکرالله سلمان زاده، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، امروز(17 خرداد) در نشست خبری سلامت و رسانه، به تاکیدات مقام معظم رهبری در حوزه سلامت اشاره کرد و گفت:  نقش رسانه ها در جلوگیری از انتشار اخبار نادرست در فضای مجازی و آسیب های جدی به حوزه سلامت مؤثر است.

 

رئیس مرکز بهداشت خوزستان، با بیان اینکه بزرگترین سرمایه ما در حوزه سلامت اطمینان و اعتماد مردم است و رسانه ها نقش مهمی در این راستا ایفا می کنند ادامه داد: نقش مهم رسانه ها ایجاد رفتار سلامت و نگرش و بینش در افراد جامعه است.

 

وی با اشاره به اجرای طرح تحول نظام سلامت از اردیبهشت سال گذشته افزود: این طرح در حوزه درمان با کاهش پرداخت هزینه درمان، آراسته شدن ظاهر بیمارستان ها و کاهش دست واسطه ها از بیمارستان ها اجرا شد و هم اکنون نیز طرح تحول در حوزه بهداشت در حال انجام است.

 

دکتر سلمان زاده، با بیان اینکه در این طرح دورترین نقاط مورد نظر قرار گرفته ولی به حاشیه شهرها کمتر توجه شده اضافه کرد: در طرح تحول در حوزه بهداشت پیگیری به صورت فعال انجام می شود، ارائه خدمات سلامت در قالب نظام ارجاع و از طریق برون سپاری است.

 

وی عنوان کرد: یکی سری برنامه ها در حوزه بهداشت برای سال جاری در نظر گرفتیم که کاهش 25 درصدی بیماری های غیرواگیر و مرگ و میر ناشی از آن، کاهش 30 درصدی مصرف نمک و مواد دخانی، کاهش 10 درصدی در عدم تحرک فیزیکی و قند نوشابه ها، افزایش 15 درصدی سبوس آردها و غنی سازی آرد مصرفی با آهن و فولیک اسید و... از جمله آنهاست.

 

وی با اشاره به اینکه در بحث سلامت خانواده نیز مهمترین هدف ما کاهش مرگ و میر کودکان یک تا 59 ماهه، ترویج تغذیه کودک با شیر مادر و کاهش مرگ مادران و برنامه ریزی برای سالمندان و میانسالان است افزود: در بحث بیماری های واگیر نیز تقویت نظام مراقبتی بیماری ها، واکسیناسیون بالای 98 درصد، افزایش بیماریابی در ایدز و بیماری های پرخطر و... را دنبال می کنیم.

 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اذعان داشت: با توجه به شرایط آب و هوایی در روزهای اخیر بیماری های روده ای همچون اسهال افزایش داشته که این ها از طریق آب و غذای آلوده ایجاد می شود از این رو باید از آب سالم استفاده شود.

 

وی با بیان اینکه آب لوله کشی شهر هیچ مشکل میکروبی ندارد اما به لحاظ سختی و طعم آن بهتر است که از آب شیرین کن استفاده شود ابراز کرد: کسانی که از آب تصویه کن استفاده می کنند باید فیلترها را دائم تعویض نمایند و کسانی که آب خریداری می کنند باید توجه داشته باشند هیچ گاه آب شیرین را از دوره گردها نخرند بلکه از کارگاه های آب شیرین کن تهیه کنند.

 

وی اظهار کرد: همچنین به خاطر گرمای هوا خانواده ها هنگام خروج از منزل حتما آب از منزل با خود بیاورند و یا از بطری های آب معدنی استفاده کنند و از مخازن آبی که در نقاط مختلف شهر نصب شده آب ننوشند چرا که یخی که در این مخازن استفاده می شود ممکن است آلوده به میکروب باشد و این میکروب از طریق آب منتقل شود.

 

رئیس مرکز بهداشت خوزستان، با تاکید بر اینکه روستائیان باید آب را با کلر استفاده کنند و خانه های بهداشت نیز باید آب مخازن روستاها را کلر بزنند خاطر نشان کرد: مصرف سبزیجات نیز نیازمند سالم سازی به روش صحیح و در سه مرحله است.

 

وی با اشاره به اینکه برای شستن سبزیجات ابتدا باید از گل و لای پاک شوند سپس به مدت 5-3 دقیقه در مایع صابونی و بعد در مایع ضدغفونی قرار داده شوند بیان کرد: در رستوران ها نیز باید از خوردن سیزیجات و سالاد کاهو خودداری کرد و بیشتر از لیموترش و پیاز استفاده شود.

 

وی با بیان اینکه در شیرخواران و افراد مسن کم آبی ناشی از اسهال خطرناکترین عارضه جانبی است تاکید کرد: مردم بیماری های اسهالی و روده ای را که در فصل تابستان شایع تر است جدی بگیرند و در صورت مشاهده هر گونه بیماری روده ای به پزشک مراجعه کنند.

 

پایان پیام/

کد خبر 463691

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha