نقش محوری کانون‌های فرهنگی هنری  در توسعه کمی و کیفی معارف و هنرهای قرآنی

خبرگزاری شبستان: دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با بیان اینکه قرآن با معارف خود در عقل‌ها و با هنرهای خود در قلب‌ها نفوذ می‌کند، گفت: کانون‌های فرهنگی هنری باید با محوریت قرآن، زمینه توسعه کمی و کیفی معارف و هنرهای قرآنی را فراهم کنند.

حجت الاسلام حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد اظهار داشت: باید با فهم فلسفه وجودی مساجد، شرایط دستیبابی به این فلسفه وجودی را فراهم آوریم.

 

وی با اشاره به برخی از صفت‌های مسجد، گفت: در آیه «فی‏ بُیُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ» از مسجد به عنوان بیت‌الله و مقر فرمانروایی الهی نام برده شده است.

 

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی از انوارلله به عنوان یکی دیگر از صفت‌های مسجد نام برد و افزود: طبق روایت «المساجد مجالس انبیاء انوارالله» نور در مسجد واقع شده است که بی‌شک برترین نور، همانا قرآن کریم است.

 

محمدی با بیان اینکه مسجد محبوب‌ترین مکان در نزد خداوند است، تصریح کرد: ما باید قرآن کریم را به عنوان نورالله بیش از پیش مورد توجه قرار دهیم؛ البته اقامه نماز به عنوان یک رکن الهی هم بسیار مهم است، اما نکته قابل تامل این است که تمام هویت نمازمانند سوره حمد و توحید نیز برگرفته از آیات قرآن کریم است.

 

وی تاکید کرد: باید بتوانیم با اجرای طرح‌هایی همچون طرح تلاوت نور، فلسفه وجودی مساجد را تحقق بخشیده و تمامی سازوکارهای ارتقاء جایگاه قرآن در مساجد را فراهم آوریم.

 

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی خاطرنشان کرد: همانطور که ما برای گفتگو به خانه دوستان و اطرافیان می رویم، در مساجد نیز به عنوان خانه خداوند، بهترین سخن الهی در قالب قرآن کریم باید محور گفتگو باشد.

 

محمدی با بیان اینکه مردم در مساجد علاوه بر اقامه نماز، باید از تلاوت آیات قرآن نیز بهره‌مند شوند، اظهار داشت: تمامی عرصه‌های قرآنی چه در مرحله تلاوت و یا تفسیر و تدبیر و ... قابل تقدیر است.

 

وی تصریح کرد: کانون‌های فرهنگی هنری مساجد نیز باید در راستای توسعه فعالیت‌های قرآنی گام‌های راسخ‌تری برداشته و زمینه بازگشت به فهم کلام‌الله را مورد توجه قرار دهند.

 

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی یادآور شد: اگرچه تلاوت روزانه یک صفحه از قرآن کریم یکی از مصادیق فعالیت‌های قرآنی محسوب می شود، اما با توجه به وجود بیش از 30 موضوع هنر قرآنی، هر یک از این مصادیق می‌تواند در دستور کار کانون های فرهنگی و هنری مساجد قرار بگیرد.

 

محمدی با بیان اینکه قرآن با معارف خود در عقل‌ها و با هنرهای خود در قلب‌ها نفوذ می‌کند، گفت:  ما باید هم ابعاد خردورزی حاضرین در مساجد را مود توجه قرار دهیم و هم ابعاد زیباشناسی و عاطفی مردم را اقناع کنیم.

 

وی افزود: بر این اساس کانون‌های فرهنگی هنری به عنوان یکی از ارکان محوری مساجد، باید با محوریت قرآن، زمینه توسعه کمی و کیفی معارف و هنرهای قرآنی را ایجاد کنند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 463660

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha