راه اندازی مرکز تخصصی بیماران اوتیسم در کرمانشاه

خبرگزاری شبستان: مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه از راه‌اندازی مرکز تخصصی نگهداری بیماران اوتیسم در کرمانشاه خبر داد و گفت: این مرکز روزانه تیرماه سال‌جاری افتتاح می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از بهزیستی استان کرمانشاه، عبدالرضا میرزاییان اظهار کرد: رسالت مهم سازمان بهزیستی توانمندسازی معلولان در ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، آموزشی و بسترسازی لازم برای حضور فعال آنها در جامعه است.

 

وی تصریح کرد: اعطای تسهیلات اشتغال‌زایی به مددجویان از جمله اقدامات ویژه این سازمان در راستای توانمندسازی معلولان به‌شمار می‌رود.

 

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه، با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره تئاتر استانی معلولان در استان کرمانشاه، افزود: این جشنواره به‌عنوان حرکتی جدید، تحولی خوبی را برای حضور معلولان در عرصه‌های مختلف جامعه به‌وجود آورد.

 

برگزاری جشنواره‌های ورزشی در راستای توانمندسازی معلولان

به گفته میرزاییان، برگزاری جشنواره‌های فرهنگی و ورزشی برای معلولان، نابینایان و ناشنوایان جسمی و حرکتی یکی از شاخصه‌های مهم توانمندسازی مددجویان است که به حضور آنان در فعالیت‌های ورزشی و فرهنگی کمک فراوان می‌کند.

 

وی با بیان اینکه خدمات آموزشی، اجتماعی و حرفه‌ای در حوزه توانبخشی سازمان بهزیستی صورت می‌گیرد، گفت: در مراکز روزانه نگهداری معلولان ذهنی، بیماران اعصاب و روان و سالمندان از سوی این حوزه علاوه بر خدمات رفاهی و تفریحی، خدمات آموزشی نیز ارائه می‌شود.

 

این مقام مسئول، خاطرنشان کرد: ارائه خدمات پزشکی مانند فیزیوتراپی، تست قندخون و فشارخون، شنوایی‌سنجی، گفتاردرمانی، بینایی‌سنجی، کاردرمانی، ارتوپدفنی، تامین وسایل کمک توانبخشی مانند سمعک و ویلچر در مراکز نگهداری زیر نظر سازمان بهزیستی انجام می‌شود.

 

 9 هزار نفر مستمری‌بگیر بهزیستی کرمانشاه هستند

وی با اشاره به اینکه سال گذشته 6 هزار نفر از سازمان بهزیستی استان کرمانشاه مستمری دریافت می‌کردند، عنوان کرد: امسال تعداد مستمری‌بگیران این سازمان با توجه به افزایش اعتبار در نظرگرفته شده به 9 هزار نفر رسیده است.

 

میرزاییان اضافه کرد: سازمان بهزیستی خدمات گسترده‌ای را به جامعه هدف خود از بدو تولد تا سالمندی ارائه می‌دهد که در این میان نیازمند کمک مردم در سطوح و ابعاد مختلف مادی، اجتماعی و فرهنگی است.

 

به گفته مدیرکل بهزیستی استان، معلولان به‌عنوان بزرگ‌ترین اقلیت جامعه دارای حقوق شهروندی هستند که رسیدگی به امور آنها تنها وظیفه سازمان بهزیستی نیست، بلکه سایر دستگاه‌ها و ارگان‌ها نیز می‌توانند در این راستا یاری‌رسان باشند.

 

وی به پرداخت شهریه دانشجویان زیر پوشش این نهاد حمایتی اشاره و اعلام کرد: سازمان بهزیستی مبلغی از شهریه مددجویانی که در دانشگاه آزاد اسلامی و پیام نور تحصیل می‌کنند را می‌پردازد.

 

اجرای طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه در مناطق روستایی و حاشیه‌ای

میرزاییان ادامه داد: تعدادی از معلولان، بیماران اعصاب و روان و سالمندان هستند که به هر دلیلی نمی‌توانند از خدمات بهزیستی بهره‌مند شوند که این سازمان شرایط ویزیت در منزل از طریق کادر پزشکی متخصص شامل پزشک، کاردرمان و روانشناس را فراهم کرده است.

 

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه، با اشاره به اجرای طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه توسط سازمان بهزیستی در مناطق روستایی دورافتاده و حاشیه شهرها، بیان کرد: آن دسته از معلولان که با خدمات این سازمان آشنایی ندارند در قالب این طرح شناسایی شده و از طریق برنامه ارجاع و پشتیبان در صورت لزوم خدمات را در منزل، بخش، شهرستان و استان دریافت می‌کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: نیروهای آموزش دیده‌ای در قالب طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه برای کمک به معلولان در منزل توسط سازمان بهزیستی به‌کار گرفته شده‌اند که خدمات لازم را متناسب با نوع معلولیت به مددجویان ارائه می‌دهند.

 

به گفته میرزاییان، طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه برای نخستین بار در کشور، سال گذشته در استان انجام شد که با توجه به موفق بودن آن به مرحله اجرا درآمد و افراد مناطق روستایی و حاشیه‌نشین در حال حاضر از خدمات سازنده این طرح استفاده کرده و یکی از بهترین برنامه‌های این سازمان به‌شمار می‌رود.

 

این مقام مسئول، اظهار کرد: در حال حاضر 30 هزار مددجو در استان کرمانشاه از خدمات حوزه توانبخشی سازمان بهزیستی بهره‌مند می‌شوند، گفت: امسال اعتبارات خوبی در اختیار سازمان قرار گرفت که بر اساس آن در حال حاضر هیچ پشت نوبتی برای کاشت حلزون توسط مددجویان وجود ندارد.

 

وی با بیان اینکه بخشی از هزینه کاشت حلزون برای مددجویان توسط سازمان بهزیستی پرداخت می‌شود، گفت: بخش دیگری از هزینه توسط هیئت امنا و خانواده خود مددجو پرداخت خواهد شد.

 

میرزاییان از راه‌اندازی مرکز تخصصی برای بیماران اوتیسم در استان خبر داد و اعلام کرد: این مرکز روزانه خدمات لازم را از طریق روانشناسان به‌صورت تخصصی به بیماران کم‌توان ذهنی ارائه می‌کند.

 

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه افزود: این مرکز تخصصی در تیرماه سال‌جاری افتتاح می‌شود و ماهانه مبلغی به‌صورت یارانه برای مددجویان در این مرکز در نظر گرفته خواهد شد.

 

اجرای طرح مراقبین آموزش‌دیده در منزل برای معلولان در کرمانشاه

وی به اجرای طرح توانبخشی مراقبین منزل در استان اشاره و عنوان کرد: این طرح سال 92 به‌صورت پایلوت در استان اجرا شد و در سال گذشته ارتقا پیدا کرد و طی آن 120 نفر آموزش‌های لازم را در راستای کمک به معلولان فراگرفتند.

 

میرزاییان، ابراز کرد: طرح مراقبین آموزش دیده در منزل با هدف موسسه‌زدایی و درمان بیماران در کنار خانواده‌های آنان توسط سازمان بهزیستی به اجرا درآمده و بر این باور است که خدمات توانبخشی با حضور خانواده‌ها می‌تواند برای بیماران موثر باشد.

 

مدیرکل بهزیستی استان تصریح کرد: افراد آموزش‌دیده در این طرح هفته‌ای سه روز و روزی سه ساعت برنامه‌های توانبخشی را متناسب با نوع معلولیت در کنار خانواده‌ها به مددجویان ارائه می‌دهند.

 

وی با بیان اینکه در کنار برنامه‌های توانبخشی از سوی مراقبین در منزل خدمات آموزشی نیز به معلولان داده می‌شود، گفت: این طرح به‌دلیل بازدهی مناسب و بهره‌وری بالا در سال گذشته ارتقا پیدا کرد.

 

میرزاییان یادآور شد: افرادی که به‌عنوان مراقبین در منزل توسط بهزیستی انتخاب شده‌اند از هر لحاظی مورد تایید سازمان بوده و این امر اعتماد کامل خانواده‌های مددجویان را در پی دارد.

 

پرداخت تامین حق پرستاری معلولان ضایع نخاعی توسط بهزیستی

وی به تامین حق پرستاری معلولان ضایع نخاعی از سوی سازمان بهزیستی اشاره و ابراز کرد: پرداخت بخشی از هزینه‌های این بخش یکی از اقدامات مهم سازمان بهزیستی به‌شمار می‌رود.

 

این مقام مسئول، با اشاره به اجرای طرح مناسب‌سازی شهری برای تردد معلولان و حضور آسان آنان در جامعه، اظهار کرد: طی یک سال گذشته اقدامات مناسبی در این زمینه توسط دستگاه‌های اجرایی صورت گرفته و بسیاری از ادارات فضای ساختمان خود را برای سهولت رفت و آمد معلولان به امکانات رفاهی مجهز کرده‌اند.

 

پایان پیام/

کد خبر 463652

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha