به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، محمداسماعیل مطلق، مدیرکل سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، امروز (17 خرداد) در همایش تبیین سیاست های کلی جمعیت گفت: تغییر و تحول جمعیتی در چند دهه اخیر در کشورهای در حال توسعه با کاهش چشمگیری مواجه بوده است.
وی با اشاره سیاست های مقام معظم رهبری در رابطه با جمعیت، افزود: ارتقای پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی، رفع موانع ازدواج، اختصاص تسهیلات مناسب برای ماداران، تحکیم بنیان و پایداری خانواده با اصلاح آموزشی مهارت های فرزند پروری و تاکید بر آموزه های زندگی از سیاست هایی که به ما ابلاغ شده و برای همه این مطالب بسته های آموزشی و خدماتی تهیه و در 57 دانشگاه در حال اجرا است.
مطلق با اشاره به چالش ها و عوامل تاثیرگذار در جمعیت، اظهارداشت: با توجه به اینکه میزان باروری در کشور باید ۲.۴ باشد اما در حال حاضر 1.8 است.
وی تصریح کرد: متوسط تعداد فرزندانی که یک زن در طول دوران باروری خود به دنیا می آورد برای پیشگیری از منفی شدن رشد جمعیت باید 2.1 باشد.
مدیرکل سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت یادآور شد: بر اساس سرشماری که در سال 90 انجام شده است میزان باروری استان گلستان 2 است که بیش از حد جانشین است.
وی گفت: در حال حاضر سن ازدواج در کشور افزایش پیدا کرده است که این موضوع یکی از چالش های کشور محسوب می شود.
مطلق افزود: اگر میانگین سن ازدواج کاهش یابد نرخ باروری رشد قاطعی خواهد داشت، با روند فعلی رشد جمعیت در سال 1430 صفر می شود.
وی با بیان اینکه بیش از ۱۱میلیون نفر دختر و پسر در آستانه ازدواج در کشور وجود دارند، اظهارداشت: بخش قابل توجهی از آنان در حال پشت سر گذراندن ازدواج و باروری هستند.
مدیرکل سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به اینکه میزان طلاق در سال 90 تا 92 افزایش پیدا کرده است، تصریح کرد: در سال 93 میزان 6.5 درصد نسبت به سال 92 ازدواج کاهش یافته و طلاق 5.3 درصد رشد داشته است.
وی یادآور شد: در سال 91 در هر ساعت حدود 16 طلاق اتفاق می افتاد که این رقم در سال 92 به 18 طلاق در ساعت و در سال 93 به 19 طلاق در ساعت رسیده است.
مطلق با بیان اینکه 80 درصد از مطلقه ها زیر 30 سال سن دارند، اظهارداشت: 14.2 درصد از طلاق مربوط به یک سال اول زندگی و 50 درصد از طلاق ها مربوط به 5 سال اول زندگی است.
وی تصریح کرد: سالانه 440 هزار فرصت فرزندآوری از دست می رود که این موضوع شامل 410 هزار فرصت فرزند آوری در زنان مجرد، 10 هزار فرصت بر اساس فوت همسر، 20 هزار بر اثر طلاق و 6 میلیون و 600 هزار زن 15 تا 49 سال هستند که ازدواج نکردند.
مدیرکل سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در شهر هایی مانند گرگان باید بر روی میزان باروری کار کرد و در شهرهای دیگر باید در زمینه سلامت مادر و نوزاد، کاهش مرگ مادر و نوزاد و باروری منظم گام برداشت.
پایان پیام/
نظر شما