ابوالفضل حسن آبادی، مدیر امور اسناد و مطبوعات سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستانقدسرضوی، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري شبستان در مشهد گفت: این مجموعه شامل اسناد مربوط به تشکیلات اداری آستان قدس رضوی در دوره صفویه، افشاریه و قاجاریه است.
حسن آبادی خاطرنشان کرد: کار دیجیتال سازی اسناد از سال 1391 شروع و تاکنون بیش ازسه میلیون و 200 هزار برگ دیجیتال سازی شده است.
وی هدف از دیجیتال سازی اسناد در سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی را حفظ و ماندگارسازی اسناد برای نسل آینده و دسترسی آسان پژوهشگران و محققان به این اسناد عنوان کرد و گفت: این مرکز با حدود 13 میلیون و 500 هزار برگ سند مکتوب از دوره صفویه تاکنون، از غنی ترین و نفیس ترین مراکز اسنادی درکشوربه شمار میرود.
حسن آبادی با بیان اینکه سالانه به طور متوسط حدود 100 هزار برگ سند دیجیتال سازی می شود، افزود: نهضت دیجیتال سازی اسناد تاریخی آستان قدس رضوی تا پایان کلیه سندهای موجود در این مرکز ادامه می یابد.
مدیر امور اسناد و مطبوعات سازمان کتابخانهها در پایان تصریح کرد: سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستانقدس رضوی در راستای حفاظت و نگهداری از میراث مکتوب بشری از اهدا و واگذاری اسناد مکتوب و فایلهای دیجیتال، توسط افراد حقیقی یا حقوقی به مجموعه وسیع و ارزشمند موجود در این سازمان، استقبال میکند.
يادآور مي شود مدیریت امور اسناد و مطبوعات آستان قدس رضوی، در دو محورِ اسناد و مطبوعات، با در اختیار داشتن شمار زیادی از اسناد و مطبوعات نادر، از غنیترین مجموعههای کشور به شمار میآید.
پايان پيام/
نظر شما