آمادگی ۱۱۵۰ مسجد برای برگزاری برنامه های دهه تکریم و غبارروبی مساجد

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام آقایی با اشاره به تعامل و همکاری با دستگاه ها و نهادها به منظور فرهنگسازی دهه تکریم و غبارروبی مساجد، از آمادگی ۱۱۵۰ مسجد به منظور برگزاری برنامه های این دهه خبر داد.

به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، نشست خبری تشریح برنامه‌ های دهه تکریم و غبارروبی مساجد صبح امروز 17 خرداد با حضور رسانه های خبری در مرکز آموزش محراب مرکز رسیدگی به امور مساجد برگزار شد.

 

در این نشست، حجت الاسلام حمید آقایی، رییس ستاد دهه تکریم و غبارروبی مساجد گفت: از روز ۱۸ خردادماه مصادف با ۲۰ شعبان دهه تکریم و غبارروبی مساجد آغاز می شود و به مدت ده روز ادامه دارد. بیش از 2 دهه است که دهه آخر ماه شعبان به عنوان دهه غبارروبی مساجد نامگذاری شده است که در این دهه اهل مسجد، کارگزاران، ائمه جماعات و خادمان مساجد برای استقبال شایسته از ماه مبارک رمضان مساجد را غبارروبی می کنند. همانگونه که در آستانه سال نو منازل غبارروبی می شود، در آستانه بهار معنویت هم از مساجد غبارروبی به عمل می آید.

 

وی خاطرنشان کرد: از سال 1390 مرکز رسیدگی به امور مساجد با رویکردی جدید این دهه را به عنوان دهه "تکریم و غبارروبی مساجد" نامگذاری کرد زیرا در روایت های اسلامی نیز در تکریم و بزرگداشت مسجد تاکید شده است. تکریم مسجد یعنی اینکه به همه ابعاد و کارکردهای مسجد توجه شود و تنها غبارروبی فیزیکی مسجد مورد توجه نباشد.

 

حجت الاسلام آقایی اظهار کرد:  در حال حاضر ستاد دایمی دهه تکریم و غبارروبی مساجد در مرکز رسیدگی به امور مساجد در طول سال و به صورت دایمی در حال فعالیت است. این ستاد با ارزیابی فعالیت ها در طول سال و استفاده از نظرات و پیشنهادات ائمه جماعات، مدیران نواحی مرکز رسیدگی به امور مساجد و فعالان مسجد تلاش دارد برنامه های این ستاد سال به سال بهتر انجام شود.

 

وی گفت: هدف مرکز رسیدگی به امور مساجد از تکریم و غبارروبی مساجد این است که بیش از آنکه برنامه های متمرکز را سامان دهد این برنامه های متمرکز را به روز جهانی مساجد منتقل کند و برنامه های دهه تکریم و غبارروبی مساجد را که به منظور بزرگداشت مساجد است با همکاری همه عوامل داخل مسجد و توسط ائمه جماعات، هیئت امنا، خدام، کانون فرهنگی هنری، بسیج و مردم برگزار و این ایام را گرامی بدارد.

 

معاون هماهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد ادامه داد: شعار اصلی مرکز رسیدگی به امور مساجد در سال 94 با عنوان جوان و مسجد است زیرا با توجه به راهبردها و سیاست گذاری ها هر سال مرکز رسیدگی به امور مساجد یک شعار را برای طول سال انتخاب می کند به گونه ای که «مسجد و خانواده»، «مسجد و کودک و نوجوان» شعار سال های گذشته بود و بر این اساس برنامه ها و برنامه ریزی هایی در سال های گذشته صورت گرفت و امسال نیز به تناسب نامگذاری سال از ائمه جماعات و فعالان مساجد خواستیم که این شعار را مورد توجه قرار دهند.  در همین راستا امسال همزمان با ولادت حضرت علی اکبر(ع) برای اولین بار با حضور فعالان کانون های فرهنگی هنری مساجد، پایگاه های بسیج همایشی با عنوان یاران محراب برگزار شد. همانگونه که سال گذشته که با عنوان کودک و نوجوان نامگذاری شده بود هم اندیشی برای کودکان و نوجوانان در مرکز محراب برگزار و در مرکز مطالعات مرکز رسیدگی به امور مساجد نیز نشست بحث و بررسی در رابطه با الگوهای نمونه برای نوجوانان و جوانان برگزار شد.

 

 

تلاش داریم مسجد و جوانان را کنار هم قرار دهیم

 وی تصریح کرد: امسال هدف ما این است که مسجد و جوانان را در کنار همدیگر داشته باشیم و به همین دلیل شعار "آینده را از مساجد بسازیم" جز شعارهای اصلی و راهبردی ما است و هدف ما توجه کردن به اقشار مختلف است که تمامی اقشار باید در مسجد حضور داشته باشند، ما معتقدیم مسجد باید محل رفت و آمد خانواده‌ها باشد بر همین اساس تلاش داریم با همکاری مدارس، دانشگاه ها و حوزه های علمیه و با استفاده از ظرفیت کانون های فرهنگی هنری و پایگاه های بسیج برای جوانان حرکت های خوبی را آغاز کنیم.

 

وی تجلیل از 450 امام جماعت و صدها نفر از خدام مساجد را یکی از اقدامات مرکز رسیدگی به امور مساجد در سال گذشته نام برد و گفت:  امسال هم برای هیئت امنای مساجد جلسات توجیهی و آموزشی و مراسم تقدیر برگزار می کنیم.

تجلیل از ائمه جماعات جوان یاور

رییس ستاد دهه تکریم و غبارروبی مساجد همچنین افزود: با توجه به رویکرد امسال در رابطه با جوانان تلاش داریم از ائمه جماعاتی که برای جوانان فعالیت های برتری داشته اند،( ائمه جماعات جوان یاور) تجلیل به عمل آوریم و ائمه جماعاتی که مساجدشان را محل حضور جوانان کرده اند و بار اصلی فعالیت مسجد را بر عهده جوانان گذاشته اند را تقدیر و حمایت کنیم.

 

وی ابراز کرد: برخی از مساجد مطابق با شئون اسلامی ساخته نمی‌شوند و یکی از برنامه‌های ما این است که اگر قرار است در محل مسجدی ساخته شود، بهتر است که آن مسجد به دور از فضاهایی مثل مغازه‌های مجلل و یا پاساژهای مجلل باشد. یعنی بهتر است با یک فاصله‌ای از این مکان‌ها ساخته شود تا آن جذابیت مساجد حفظ و دیده شود.

 

وی یکی دیگر از رویکردهای مرکز رسیدگی به امور مساجد را تشکیل شورای فرهنگی مساجد نام برد و تصریح کرد: سعی ما بر این اساس است که از آمارها بگذریم و به آرمان ها بپردازیم، بر همین اساس تشکیل شورای فرهنگی مسجد را با مسئولیت امام جماعت، نیروی بسیج، کانون فرهنگی هنری و 2 نفر از فرهیختگان محلی اعم از خواهر و برادر به انتخاب امام جماعت و هیئت امنا مورد توجه قرار دادیم تا برنامه های مسجد ذیل این شورا انجام شود و وحدت و همدلی میان ارکان و فعالان مسجد برقرار شود.

 

حجت الاسلام آقایی استقبال شایسته از مساجد را در دهه تکریم و غبارروبی مساجد به عنوان یکی دیگر از رویکردها نام برد و گفت: لازم است همانگونه که در دیگر کشورها همزمان با ماه مبارک رمضان تغییراتی صورت می گیرد و فضاسازی در شهر انجام می شود ما نیز به این موضوع توجه کنیم و فضای شهر و مسجد را برای ماه مبارک رمضان آماده کنیم. بر همین اساس از 2 سال گذشته با مساجد محوری و مساجدی که آمادگی دارند برنامه های دهه تکریم و غبارروبی مساجد را برگزار کنند ارتباط برقرار می کنیم و برنامه های پیشنهادی مرکز رسیدگی به امور مساجد را به آنها اعلام می کنیم.

 

وی تصریح کرد: سال گذشته 850 مسجد برای برگزاری برنامه های دهه تکریم اعلام آمادگی کردند که امسال این آمار به بیش از 1150 مسجد افزایش یافته است به همین جهت برنامه های پیشنهادی مرکز رسیدگی به امور مساجد به این مساجد ارسال شد تا برنامه های این دهه را طبق عناوین و روزهای نامگذاری برگزار کنند.

 

 وی گفت: ما همزمان با دهه تکریم و غبارروبی مساجد، با همکاری شهرداری تهران فضاسازی محیطی ایجاد کرده‌ایم. همچنین با رسانه‌های ملی و سایر رسانه‌ها هماهنگی‌هایی داشته‌ایم تا به فعالیت‌هایی در راستای تقویت دهه تکریم و غبارروبی مساجد بپردازند. این برنامه سه سال است که اجرا می‌شود و ما هم توقع زیادی نداریم ولی رسانه‌ها در این راستا می‌توانند بسیار تأثیرگذار باشند تا فرهنگ استفاده از ظرفیت مساجد توسط رسانه‌ها برای مردم جا بیفتد.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 463527

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha