به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، مراسم پایانی هجدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی شامگاه شنبه(9خرداد)، با حضور جمعی از هنرمندان، مسئولین و تعداد زیادی از دانشجویان در سالن اصلی مجموعه تئاترشهر برگزار شد که طی آن برگزیدگان بخشهای مختلف این دوره از جشنواره معرفی شدند.
در این مراسم نمایندگان تئاتر گیلان با نمایش موضوع موقت به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا علی خباز خوش درخشیدند.
نمایش موضوع موقت به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا علی خباز نمایش برگزیده بخش رادیو تئاتر شد.
همچنین فرید نظری، سپیدنود دلبر حساس برگزیده بازیگر مرد و زن رادیو تئاتر برای نمایش «موضوع موقت» شدند. همچنین در بخش افکت رادیو تئاتر نیز برنا انصاری برای نمایش «موضوع موقت» برگزیده بخش رادیو تاتر هجدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی شد.
نمایش «موضوع موقت» روایتگر داستان یک زن و شوهر است که در زمان خاموشی های شبانه ناشی از اختلال سیم برق رازهای خود را به هم میگویند.
عوامل این نمایش عبارتند از: مشاورین اجرا: مهرداد هنرمند، مهدی شایان، دستیار کارگردان: سعیده فاضلی، مدیر صحنه: سارا حبیب پناه، منشی صحنه: هستی مداح، طراح صحنه و لباس و انتخاب موسیقی: رضا خباز، طراح نور: برنا انصاری، طراح دکور، پوستر و بروشور: فرید نظری، ساخت دکور: امیر دادرس، تدوین صدا: آرمین حکمی، عکاس: مازیار واله، مدیر تولید و روابط عمومی: حسن فتوتی.
همچنین در بخشی از این مراسم، از دو هنرمند هوشنگ قوانلو و یوسف فخرایی به پاس فعالیتهایشان تقدیر شد.
رضا ثروتی کارگردان تئاتر با خوانش یادداشتی از سوی فرهاد مهندس پور و اهدای تندیس و لوح تقدیر جشنواره از یوسف فخرایی تجلیل کرد.
فخرایی نیز با بیان سخنانی خاطرنشان کرد: «به تمام افرادی که برای این سرزمین جنگدیدند و تاب آوردند تا بتوانیم امروز با یکدیگر سخن بگوییم احترام قائلم. اندیشهورزان جوان اگر شاد باشید، رنج و آگاهی را بدانید و خلاق باشید، این سرزمین کهنسال پرواز خواهد کرد.»
یوسف فخرایی متولد 1345 اهواز، دارای مدرک کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی از دانشگاه هنر تهران است. پدر و مادرش اهل رشت بودند و خود او نیز هم از سال 1360 در رشت تحصیل کرده است.
وی تجربه تدریس در دانشگاههای هنر تهران، دانشکده سینما – تئاتر، دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن، دانشگاه جامع علمی – کاربردی رودبار را در کارنامه دارد.
کتابهای «اگزیستانسیالیسم و تئاتر»، «سیاوش؛ کاراکتر دیونیزوسی» و «طرح انسان واره مشوش درآشوب صحنه مدرنیسم و سنت» از جمله کتابهای آماده انتشار فخرایی هستند.
«پژوهشی پیرامون کاراکترشناسی آثار اکبر رادی» به همراه مقالههای «پینتر و جعبه پاندورا . جستارهایی در نقد ادبی»، «طرح به روایت مسیح»، «نقد نشانه شناختی گراکوس شکارچی اثر کافکا»، «تشنگی و گشنگی، کمدی الهی عصر ما، نقدی بر نمایشنامه تشنگی و گشنگی اثر یونسکو»، «روشنایی آغازین، تاریکی واپسین. نقدی بر نمایشنامه آخر بازی اثر بکت»، «نیچه، زندگی، تراژدی و درام دیونیزوسی»، «کلفتها، بازی در بازی انسان معاصر. نقدی بر نمایشنامه کلفتها نوشته ژان ژنه» از جمله فعالیتهای پژوهشی این هنرمند گیلانی محسوب میشود.
فخرایی تا به امروز نمایشنامههای «رزم اسفندیار»، «زمانی برای گفتن»، «سهراب در مه»، «آتش؛ آب؛ باد؛ خاک»، «من و هزار تو»، «کالیگولا؛ باران؛ کبوتر»، «جایی در میان آبها»، «جریره»، «یک تاج و دوسر»، «پهلوان دیو دلقک»، «سیاگالش»، «فقط یک نور تخت»، «یک روز روشن خدا» و... را منتشر کرده است.
پایان پیام/
نظر شما