امام خمینی، خدا را دید و دلها را غارت کرد

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام قرنی گفت: امام خمینی (ره)، خدا را دید و دلها را غارت کرد و این غارتگری که محصولش پیروزی انقلاب و برقراری نظام اسلامی بود، هنر می خواهد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام محمدحسین قرنی، استاد حوزه، جمعه 19 خردادماه ۱۳۹۴ در مراسم بزرگداشت امام خمینی و شهدای قیام 15 خرداد که در مدرسه علمیه سفیران ابوطالب (ع) تهران برگزار شد با اشاره به اینکه یکی از ابعاد شخصیتی امام خمینی، بعد عرفانی ایشان است، گفت: متاسفانه مسئله عرفان و سخنرانی عرفانی دچار بازی با کلمات شده به طوری که اگر بنده در یک سخنرانی 40 بار اصطلاحاتی مانند عرفان، عارف و ... را به کار ببرم آنگاه سخنم عرفانی و درباره عرفان است در حالی که اینچنین نیست.

 

وی با بیان اینکه عرفان یک مقام دارایی و دانایی است، خاطرنشان کرد: در قرآن درباره ماجرای بلعم باعورا می خوانیم که او وقتی نتوانست در برابر حضرت موسی از طریق نظامی قرار گیرد با تحریک اطرافیان تصمیم گرفت از اسم اعظم برای نفرین پیامبر الهی استفاده کند و چون خواست این کار را بکند اسم اعظم فراموشش شد. در عمده سخنرانی ها ماجرا را به این گونه نقل می کنند در حالی که او اسم اعظم را فراموش نکرد او اسم اعظم را می دانست (دارای بعد دانایی بود) اما این اسم جزء دارایی اش نشده بود لذا نتوانست آن را بیان کند.

 

حجت الاسلام قرنی با اشاره به اینکه در عرفان فقه، فلسفه و ... دارای اساتید فوق تخصصی هستیم، اظهار داشت: استاد فوق تخصص امام در عرفان و حکمت عملی مرحوم میرزا جواد آقای ملکی تبریزی، در عرفان و حکمت نظری آیت الله شاه آبادی و در فقه و اصول شیخ عبدالکریم حائری بودند.

 

وی یکی از مباحث مطرح در عرفان نظری را بحث فاعلیت حضرت حق تبارک و تعالی دانست و گفت: در مسلک های مختلف تعبیر، تاویل و تفسیرهای بسیاری در این زمینه مطرح شده است: برای مثال پیروان مکتب مشایی مانند ابوعلی سینا، فاعلیت را بالعنایه تعبیر می کنند و یا فلاسفه اشراقی درباره فاعلیت حق می فرمایند فاعلیت بالتجلی است.

 

سخنران مراسم بزرگداشت امام و شهدای 15 خرداد 42 در مدرسه سفیران ابوطالب (ع) تصریح کرد: عرفای شامخین در تفسیر فاعلیت حضرت حق می فرماید این فعالیت بالحب است و بعد از منظر فاعلیت بالحب این فاعلیت را توجیه و تفسیر می کنند.

 

وی با بیان اینکه منظور از فاعلیت یعنی کارهایی که خدا در متن هستی انجام داده، انجام می دهد و انجام خواهد داد، تصریح کرد: در مذهب شیعه اثنی عشری تعبیری به نام خلق نداریم زیرا تنها خداوند، خالق است و باقی اکتشاف است و اکتشاف یعنی قلم آفرینش بر آنچه آفرینش داشت خشکیده باشد (به بیان دیگر بحث چیزی وجود نداشت و بعد ایجاد شد یا توانی برای ایجادش نبود یا بخل یا جهدی وجود داشت ) از این منظر خداوند خالق است زیرا هیچگاه ناتوان، بخیل و یا جاهل نیست.

 

این استاد حوزه اضافه کرد: هنر یک دانشمند هسته ای آفرینش اتم نیست بلکه قوانین و نظم موجود در هسته های اتم را کشف می کند.

 

وی با اشاره به اینکه 40 سال در دعای سحرم از خدا علم نفوذی خواستیم اما 40 دقیقه و یا حتی 4 دقیقه درباره این علم فکر نکرده ایم، گفت: یک دانشمند هسته ای کمونیست که به خدا و قرآن نیز معتقد نیست موقعی دانشمند می شود که به علم عنایی حضرت ربوبی که در اتم وجود دارد پی ببرد. از این منظر چنین دانشمندی نیز بر سر سفره رزق خداوند قرار دارد.

 

حجت الاسلام قرنی با بیان اینکه همه این علوم و دانش ها اکتشاف است و خداوند همه چیز را در طبیعت آفریده است، خاطرنشان کرد: خالقیت و رزاقیت از مصادیق فاعلیت خداوند متعال است؛ البته رزاقیت به معنای گسترده آن و نه صرفا بساط شکم که ما مدنظر داریم.

 

وی ادامه داد: هم وقتی سر سفره غذای تن و هم زمانی که سر سفره علم امام صادق نشسته ایم بر سر سفره رزاقیت خداوند نشسته ایم لذا یک کمونیستی که خدا را قبول ندارد نیز بر سر چنین سفره ای نشسته است.

 

استاد حوزه ادامه داد: تعبیر بالحب در فاعلیت بالحب یعنی در نگاه عارف جاذبه زمین، خورشید و میل ترکیبی بین عناصر یک جذبه و کشش حبی است و اینکه مولای رومی می فرماید از محبت خارها گل می شود به همین جذبه اشاره دارد.

 

وی با انتقاد از کسانی که اشعار عرفانی امام مانند من به خال لبت ای دوست گرفتار شدم چشم بیمار تو را دیدم و بیمار شدم صرفا مونتاژ کلمات می دانند، تصریح کرد: چنین اشعاری شرح آفرینش و معارف الهی است همچنان که مصرع اول شعر برخی از شعرا حاوی عرفان نظری و مصرع دیگر شامل عرفان عملی است.

 

خطیب مراسم بزرگداشت امام خمینی (ره) و شهدای 15 خرداد که در مدرسه علمیه سفیران ابوطالب (ع) برگزار شد با تاکید بر اینکه عرفا خداوند را عارف بالحب است و محبتش اکسیر آفرینش است، اظهار داشت: همین حضرات می گویند خداوند فاعل بالحب است و اوج بندگی نیز عبادت بالحب است؛ یعنی همان عبادتی که علی (ع) می ف رماید: خدایا تو را نه از ترس عذاب و نه به شوق بهشت بلکه تنها برای خودت عبادت می کنم.

 

وی با انتقاد از کسانی که فکر می کنند با گیس بلند کردن، اطوار درآوردن، تلوکردن و ... می توانند عارف شوند و متاسفانه دانشگاه ما مبتلا به چنین عرفان هایی می باشند، گفت: بحث های عرفانی در قم نیز بدیع است و زمانی که در قم در پیامشان خطاب به گورباچف اشاراتی به ابن عربی و ... داشتند برخی در همین بازار تهران علیه این پیام شب نامه توزیع کردند.

 

حجت الاسلام قرنی با اشاره به اینکه عارف یعنی علامه حسن زاده آملی، سیدحسن کربلایی، آیت الله بهجت، آیت الله کشمیری، سیدبن طاووس و علامه طباطبایی خاطرنشان کرد: شیخ مرتضی انصاری می فرمایند عبادت بالحب از من برنمی آید و برای من عبادت از خوف عالی است همچنان که وقتی به محفل و گناه می رسم از ترس خدا ترمز کنم.

 

وی عبادت از روی طمع عبادت بالایی خواند و اظهار داشت: عبادت از روی خوف یا طمع ارزش خود را دارد اما بالاترین عبادت ها، عبادت بالحب است و اگر تمام این محبت و عشق باشد کارها اصلاح می شود.

 

استاد حوزه با تاکید بر اینکه امام تحت تاثیر چنین عرفانی خدا را دید و دلها را غارت کرد و این غارتگری برخلاف غارتگری دزدان که قافله ها و کاروان ها را غارت می کنند، هنر می خواهد، تصریح کرد: محصول چنین عرفان هایی انقلاب، 15 خرداد، اداره 8 سال جنگ تحمیلی و ... است.

وی در پایان گفت: خدا با عشق خدایی می کند و اوج بلند بندگی با عشق محقق می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 463291

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha