پی ریزی پایه های پذیرش ولایت فقیه از خرداد ۴۲/امام(ره)چهره سیاسی محض نبود

خبرگزاری شبستان: امام جمعه موقت کرمان با اشاره به پذیرش رهبری مرجعیت و روحانیت از خرداد ۴۲؛ افزود: پایه های پذیرش ولایت فقیه در همان زمان ریخته شد و مردم تا به امروز از این امر تبعیت کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام مهدی عرب‌پور، خطیب موقت جمعه در خطبه های نماز جمعه این هفته، همه  نمازگران را دعوت و توصیه به رعایت تقوای الهی، پرهیز از گناهان و عمل به واجبات کرد و گفت: این امر میزان و معیار تقوای انسان را بالا می برد و خوف از خدا نسبت به کوتاهی در وظیفه و تکالیف، بر تقوای انسان می افزاید بنابراین باید در این زمینه تلاش کرد.

 

وی با اشاره به حوزه تعامل با دیگران، افزود: اخلاق در چهار حوزه برای هر فردی مطرح است و در حوزه تعامل با دیگران اولین دسته و گروهی که انسان بعد از خود باید با آنها تعامل داشته باشد بستگان خویشان است که در اخلاق اسلامی به عنوان صله رحم مورد تأکید قرار گرفته است.

 

صله رحم؛ برکات انجام و عواقب ترک آن

امام جمعه موقت کرمان با بیان اینکه صله رحم به قدری مهم است که بعضی از فقها با استناد به کتب اربعه، مسئله صله رحم را امری واجب و ترک آن را از گناهان کبیره دانستند؛ گفت: سرمایه های انسان به واسطه صله رحم رشد می کند و حساب او در قیامت آسان می شود که سختی حساب به چند  جهت در روایات بیان شده و ریز اعمال ما در قیامت محاسبه می‌شود که بسیار سخت است.

 

حجت‌الاسلام عرب پور  با اشاره به آثار،  فواید و برکات صله رحم و تصریح به اینکه در روایات  متعددی از زمان پیامبر و ائمه معصومین (سلام الله علیهم اجمعین) بالغ بر 13 برکت برای صله رحم آمده است؛ به یکی از روایات ائمه معصومین (سلام الله علیهم) مبنی براینکه اگر انسان صله رحم را انجام دهد محبوب خداوند می شود؛ اشاره و بیان  کرد: آرزوی هر انسان مومنی محبوب خداوند بودن، است و زیاد شدن رزق و روزی انسان، یکی از آثار و فواید صله رحم است و صله رحم سبب افزایش طول عمر می شود و کسی که صله رحم کند قطعاً به بهشت می رود.

 

وی با اشاره به روایتی از نبی مکرم اسلام مبنی براینکه کسی که برای من یک مسئله را ضمانت کند من برای او چهار مسئله را ضمانت می کنم کسی که صله رحم را تضمین کند و حقوق آنها را رعایت کند و اولین مسئله ای که به او می رسد خداوند او را دوست دارد و دومین آن رزق او توسعه می یابد و عمرش طولانی می شود و او را به بهشتی که وعده داده شده داخل می کند، بیان کرد: یکی دیگر از فواید صله رحم، اجل انسان را به تأخیر می اندازد و سکرات مرگش آسان می شود و صله رحم سبب آبادانی شهرها می شود.

 

وی با اشاره به مسئله ترک صله رحم، گفت: در روایات آمده است؛ کسانی که قطع رحم می کند خداوند آنها را لعنت می کند و در آیات 22 و 23 سوره محمد و 25 سوره رعد در رابطه با قطع رحم نازل شده اند.

 

امام جمعه موقت کرمان با تأکید براینکه در زمینه صله رحم انسان در حد توان سعی کند به خویشاوندان خود سر بزند و در حد مقدورات هدیه ای ببرد؛ تصریح کرد:  صله رحم مراتبی دارد اما در ردیف اول پدر و مادر و فرزندان و به ویژه توجه به مادر و در ردیف دوم عمه، خاله، عمو و دایی  و در ردیف سوم فرزندان آنها است.

 

محدوده صله رحم

وی با بیان اینکه خدمت به ارحام و ذوی الارحام یک حد و مرز دارد؛ مرز آن تا جایی است که گناه نباشد؛ افزود: اگر کسی از اقوام از کفار باشد در حد صله رحم آنها را باید رعایت کنید و اگر اعتقادات ما را تحت تأثیر قرار دهد؛ باید پرهیز کنیم.

 

امام جمعه موقت کرمان خاطرنشان کرد: امروزه گرفتاری هایی ها و مشکلات برای خانواده و مشغولیت ممکن است ما را از این امر مهم غافل کند و نباید این امر مهم و پسندیده به یک دید و بازدید سالانه تبدیل شود.

 

حجت الاسلام عرب پور در خطبه دوم نماز جمعه این هفته، اظهار کرد: تنها کسی نزد خداوند مورد توجه، عزیزو باکرامت است که تقوایش بیشتر باشد و  آن کس که از گناهانش پرهیز کند و مراقب رفتار و گفتار خود باشد از مسیر حق منحرف نشود؛ اهل تقوا است.

 

مروری بر حوادث ۱۵ خرداد ۴۲

وی با گرامیداشت نیمه شعبان سالروز ولادت حضرت  مهدی(عجل الله) و سالروز ارتحال بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی(رحمت الله علیه) و 15 خرداد؛ افزود: امام خمینی (رحمت الله علیه) در رابطه با 15 خرداد این روز را در تاریخ ایران به عنوان عزای عمومی به لحاظ جنایت رژیم پهلوی در سال 42 اعلام کردند.

 

امام جمعه موقت کرمان خاطرنشان کرد: 15 خرداد سال 42 مصادف با 12 محرم بود که امام راحل با مراجع تقلید در آن زمان صحبت کرده بود که به نوعی درایام عزای سیدالشهدا جنایات رژیم هلوی و خیانت های آن به اسلام را برای مردم توسط مراجع و روحانیون بازگو شود.

 

حجت الاسلام عرب پور با اشاره به دستور رژیم پهلوی مبنی بر دستگیری حضرت امام خمینی (رحمت الله علیه)؛ خاطرنشان کرد:  رژیم پهلوی امام را در 12 محرم و 15 خرداد 42 دستگیر کردند و از قم به تهران بردند و آن روز مردم به خیابان ها ریختند و رژیم آنها را گلوله بسدند و بر طبق بعضی از نقل ها در آن روز حدود 15 هزار نفر از مردم به شهادت رسیدند.

 

ویژگی های ۱۵ خرداد

 

وی با تأکید براینکه 15 خرداد دارای  چند ویژگی است که باید در تاریخ ماندگار شود؛ تصریح کرد: ویژگی اول اینکه مردم ایران در خرداد 42 حرکت و تظاهرات و اعتراضات آنها به خاطر اسلام و دین بود و هیچ چیز به غیر از اسلام ودین مطالبه نداشتند و رژیم پهلوی خیلی زیرکانه برای از بین بردن اسلام برنامه ریزی کرده بود  که مردم متوجه شدند و علیه رژیم در دفاع از اسلام حرکت کردند.

 

امام جمعه موقت کرمان در ادامه با اشاره به اینکه مردم در نیمه خرداد سال 42 قیام کردند که مردم ایران از همان زمان رهبری مرجعیت و روحانیت را بپذیرفتند؛ افزود: پایه های پذیرش ولایت فقیه در همان زمان ریخته شد و مردم تا به امروز از این امر تبعیت کردند.

حجت الاسلام عرب پور، سند مخالفت شجاعانه مردم ایران علیه رژیم طاغوت را یکی دیگر از ویژگی های 15 خرداد عنوان کرد و گفت: مردم شجاعانه در برابر استبداد حاکم و استعمار چپ و راست که در دنیا حاکم بودند ایستادند.

 

وی با بیان اینکه آغاز انقلاب ملت جمهوری اسلامی ایرن در نیمه خرداد سال 42 رقم زده شد، افزود: مردم ایران این مسیر را ادامه دادند و بعد از سال ها سختی ها در 22 بهمن سال 57 میوه شیرین این حرکت که پیروزی انقلاب اسلامی بود و به ویژه تبعیت از حضرت امام خمینی (رحمت الله علیه) را که شخصیتی بی بدیل و بی نظیر بود را بپذیرفتند.

 

تذکر به جا و به حق رهبری در مورد خطر تحریف خط امام(ره)

 

امام جمعه موقت کرمان با شاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در مرقد امام راحل، گفت: مقام معظم رهبری  بجا و به حق در جایگاه رهبری، خطر تحریف چهره امام و خط امام را تذکر دادند.

 

حجت الاسلام عرب پور با تأکید براینکه امام یک چهره سیاسی محض نبود که بعد از حکومتش فراموش شود؛ تصریح کرد: امام مبانی فکری اصولی و عمیقی داشت که در تاریخ ماندگار خواهد بود بنابراین امام را امام خطاب می کنیم نه یک رهبر سیاسی.

 

وی با بیان اینکه امام را با مبانی اصولی می شناسیم و نه غیر از این که بعضی بخواهند امام را یک شخصیت لبیرالی عنوان کنند؛ گفت: امام برای اینکه اسلام ناب محمدی را برای مردم تشریح کند به میدان آمدند و دقیقا بعد از انقلاب امام، اسلام آمریکایی در شاخه های مدرنیته بروز کرد وگرنه امام اسلام ناب را معرفی نمی کردند که الان باید اسلام سلاطین عربستان ترویج می شد و امروز امام این گونه شناخته می شود.

 

مبانی فکری امام راحل

 

امام جمعه موقت کرمان با اشاره به اینکه مبنای فکری امام این بود که در برابر هیچ قدرت مستکبر جهانی کوتاه نیاید، اظهار کرد: مگر می شود کسی که خوی استکباری دارد با او کنار آمد و جبهه مستضعفین را کنار گذاشت؟

 

حجت الاسلام عرب پور تصریح کرد: مبنای فکری امام وحدت امت اسلامی بود و دستوراتی که امام به حجاج دادند برای این بود که وحدت اسلامی شکل بگیرد و امروز اسلام آمریکایی است که با پول های عربستان در عراق و عربستان و جاهای دیگر جنگ مذهبی راه انداخته است که امام به شدت مخالف بودند.

 

وی  با تأکید براینکه مبنای فکری امام عدالت گستری و عدالت اجتماعی بود و امام از جنس مردم در کنار مردم و همراه مردم بود؛ بیان کرد: زمانی که در آغاز انقلاب کشور را تحریم کردند و امام خمینی (رحمت الله علیه) فرمودند: ملت ما در سایه تحریم ها خودباور می شود و رشد می کنند.

 

امام جمعه موقت کرمان در ادامه افزود: مردم به امام در 15 خرداد ایمان آوردند  و در 14 خرداد سال 68 دیده شد؛ مردم با امام چگونه وداع کردند که البته اصول فکری حضرت امام امروز با انتخاب به جا و به حق خبرگان رهبری که پس از ارتحال امام انجام شد و شخصیتی چون مقام معظم رهبری انتخاب کردند.

 

وی با بیان اینکه امرروز همه سیاسیون و همه علما، مراجع اذعان می کنند که بهتر از ایشان کسی نیست که در بعد خودسازی، تقوا و ... در مسیری که مردم را هدایت می کند وجود داشته باشد که یک تشر ایشان در بحث هسته ای دشمن را به لرزه انداخت؛ بیان کرد: ملت ایران ملتی نیست که بگذارند؛ امنیت آنها در یک مذاکره هسته ای زیر پا گذاشته شود.

 

حجت الاسلام عرب پور خاطرنشان کرد: امروز همه به خوبی دریافته اند که تنها کسی است که سکاندار این کشتی حتی در سطح بین الملل است.

 

پایان پیام/

کد خبر 463199

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha