به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، روز گذشته(27 خرداد) در دومین اجلاس پلیس مبارزه با مواد مخدر کشورهای حوزه خزر که در هتل سفید کنار بندر انزلی برگزار شد، اظهار داشت: مواد مخدر موضوعی جهانی است و هیچ کشوری نمی تواند خود را مصون از این مشکل بداند.
وی با بیان اینکه ایران در منطقه ای قرار دارد که افغانستان به عنوان بزرگترین تولید کننده مواد مخدر افیونی در منطقه است، تصریح کرد: سیاست های جهانی در دهه اخیر به سمتی حرکت کرده است که کاشت و تولید خشخاش و دیگر مواد مخدر در افغانستان رو به افزایش است.
فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه افزایش تولید مواد مخدر بعد از سال 2000 میلادی رو به افزایش بوده است، خاطرنشان کرد: رسیدن به مرز تولید 10 هزار تن تریاک در طول سال، بیشترین میزان تولید مواد مخدر تاکنون در افغانستان است.
احمدی مقدم با انتقاد از سیاست دولت های غربی در مبارزه با مواد مخدر، تاکید کرد: کشورهای عضو ناتو به بهانه مبارزه با تروریست از مبارزه با مواد مخدر خودداری می کنند.
وی مواد مخدر را تامین کننده هزینه های تروریسم عنوان و بیان کرد: بین تروریسم و مواد مخدر نمی توان جدایی ایجاد کرد.
فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به رشد سالانه مواد مخدر نسبت به سال گذشته، اظهار داشت: تنها در سال گذشته به دلیل خشکسالی و تلاش به نسبت خوب پلیس افغانستان، شاهد کاهش کشت و تولید مواد مخدر بودیم.
احمدی مقدم در ادامه با اشاره به انبار شدن 12 هزار تن تریاک در افغانستان، خاطرنشان کرد: این مسئله موجب کاهش عرضه مصنوعی مواد مخدر و افزایش سه برابری قیمت این محصول شده است.
وی ادامه داد: با آغاز سودآوری مواد مخدر به دلیل افزایش قمیت، زمین های جدیدی برای کشت خشخاش و دیگر مواد مخدر آماده شده است.
فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه در مدت سپری شده از سال 2011 با افزایش شدید کشت و تولید مواد مخدر روبرو هستیم، بیان داشت: با وجود بسته بودن راه های مرزی، کشفیات پلیس در حال افزایش است.
احمدی مقدم با اشاره به اینکه در گذشته واردات قاچاق مواد مخدر از آب های جنوبی کشور وجود نداشت، تاکید کرد: اکنون با بسته شدن مرز افغانستان این خطر برای استان های جنوبی وجود دارد.
وی همچنین از برنامه ریزی برای تکمیل بسته شدن مرز های پاکستان خبر داد و تصریح کرد: در تلاش هستیم تا ورود زمینی مواد مخدر به ایران تا سال 2011، غیر ممکن شود.
فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، آینده تولید مواد مخدر در افغانستان را کاملا مبهم ارزیابی کرد و ادامه داد: تاکنون بیش از یک میلیون افغان مبتلا به مواد مخدر هستند که بیشترین آمار در جهان است.
احمدی مقدم با اشاره به اینکه باید با تلاش مستمر افغانستان را از این خطر نجات داده و آسیب های مواد مخدر را کنترل کنیم، خاطرنشان کرد: باید از ترانزیت مواد مخدر و ورود و توزیع آن در کشور های منطقه جلوگیری شود.
وی بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران از گروه هایی که در حوزه مبارزه و جلوگیری از تولید و توزیع مواد مخدر برنامه دارند، استقبال می کند.
فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه باید همکاری های کشورهای ساحلی خزر در حوزه مبارزه با مواد مخدر تقویت شود، تاکید کرد: در حوزه خزر، دومین اجلاس پلیس مبارزه با مواد مخدر در راستای گسترش فعالیت ها اثرگذار خواهد بود.
احمدی مقدم، با بیان اینکه 408 تن از انواع مواد مخدر در سال 2010 در ایران کشف شده است، اذعان کرد: تنها 7 تن از این میزان در مناطق شمالی و همجوار با دریای خزر کشف شده که نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
در ادامه مراسم، حمیدرضا حسین آبادی، رئیس پلیس مواد مخدر ناجا با اشاره به اینکه گسترش روز افزون مواد مخدر در دهه اخیر پیامدهای زیادی در ساختارهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی به وجود آورده است، تصریح کرد: این مسئله در جوامع بشری موجب نابسامانی های زیادی شده است.
وی با بیان اینکه مواد مخدر در غرب آسیا ناشی از تولید در افغانستان است، بیان داشت: تولید مواد مخدر تبعات قاچاق و ترانزیت را مضاعف کرده است.
حسین آبادی با اشاره به اینکه حضور آمریکا و انگلیس در افغانستان و تبلیغات گسترده آنها در مبارزه با تولید و قاچاق مواد مخدر بی نتیجه است، تاکید کرد: آمارهای موجود در سال 2010 نشان می دهد که تولید تریاک افغانستان بالغ بر سه هزار و 600 تن شده است.
وی به افزایش قیمت تریاک و همچنین افزایش تولید مواد مخدر در مناطق جدید برای کشت این محصول اشاره و خاطرنشان کرد: با تخمین های انجام شده انتظار می رود که در سال جاری هشت هزار تن مواد مخدر در افغانستان تولید شود.
حسین آبادی با بیان اینکه سالانه 700 تن هروئین نیز در افغانستان تولید می شود، بیان داشت: افغانستان همچنین به بزرگ ترین تولید کننده حشیش در جهان تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه ایران پیشتاز مبارزه با مواد مخدر در جهان است، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران نیروی انسانی و منابع مالی گسترده ای برای مبارزه با مواد مخدر هزینه کرده است.
حسین آبادی افزود: امر مبارزه با مواد مخدر در کشور ایران، سه هزار و 700 شهید و 11 هزار مجروح را در بر داشته است.
وی تجلیل از شهدای مبارزه با مواد مخدر را امری ضروری دانست و اذعان کرد: این مراسم باید به عنوان یکی از برنامه های همیشگی در دستور کار اجلاس های بین المللی و منطقه ای مبارزه با مواد مخدر باشد.
همچنین در ادامه مراسم، ویکتور ایوانف، رئیس آژانس فدرال مبارزه با مواد مواد مخدر فدراسیون روسیه با تقدیر از ایران به دلیل میزبانی مطلوب دومین اجلاس پلیس های مبارزه با مواد مخدر حاشیه دریای خزر، تاکید کرد: افزایش قاچاق مواد مخدر صنعتی نگران کننده است و باید تبادل اطلاعات در این خصوص بین کشور های حاشیه خزر مستمر و نظام مند باشد.
وی همچنین بحران مواد مخدر را مشکلی مهم در عرصه بین المللی عنوان و تصریح کرد: باید با همکاری مستمر بین کشورها تهدیدات مواد مخدر را کاهش دهیم.
وی با اشاره به اینکه درآمد چهار میلیارد دلاری مواد مخدر در افغانستان هیچ کمکی به اقتصاد افغانستان نمیکند، خاطرنشان کرد: کشور های حاشیه خزر باید با توجه ویژه به اجرای قانون تحت پیگرد مافیای مواد مخدر را به درستی شناسایی کنند.
گفتنی است، دومین اجلاس پلیس مبارزه با مواد مخدر کشورهای حوزه خزر با حضور رؤسای پلیس کشورهای روسیه، قزاقستان، جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران در بندر انزلی برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما