به گزارش خبرگزاری شبستان ازمشهد، آیت الله واعظ طبسی، نماینده ولی فقیه در خراسان و تولیت آستان قدس رضوی روز گذشته (26 خرداد) در دیدار اساتید و فضلای حوزه علمیه خراسان ضمن تبریک میلاد حضرت علی(ع) گفت : امروز نظام اسلامی نظامی است که در قضاوت افکار عمومی دنیا از یک جذابیت فوقالعاده برخوردار است.
وی تصریح کرد: اینها واقعیاتی است که تحلیلگران سیاسی غرب هم بدان اذعان دارند و لذا ایستادن در چنین جایگاهی باعث شده یک سری انتظارات هم دنیای اسلام از نظام و انقلاب اسلامی داشته باشد که ما باید بتوانیم به آن انتظارات پاسخ بدهیم.
مدیر عالی حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه حوزه علمیه کانون درخشش تفکر و اندیشه شیعی و اسلامی است، گفت: حوزه چند کار میتواند انجام دهد؛ ما باید بتوانیم در زمینه مسائل دینی متناسب با نیاز و زبان روز حرفی برای گفتن داشته باشیم که البته کم حرف نداریم.
وی ادامه داد: اولین وظیفه حوزه مسائل علمی، فکری و معارف دینی است، اما باید بدانیم که استمرار حوزه ای با این خصوصیات، امکانات، زمینه ها و ظرفیتهای مناسبی که در اختیار دارد، در گرو پرداختن به مسائل سیاسی و تقویت مبانی نظام اسلامی است تا خدای ناکرده نظام آسیبی نبیند و تضعیف نشود.
وی با تأکید بر حضور فعال حوزههای علمیه در عرصههای مختلف علمی، سیاسی، اجتماعی وغیره طلاب را به تلاش در جهت معرفی دستاوردهای نظام فرا خواند و گفت: اگر بخواهیم حوزه علمیه ماندگار، روبه رشد و مستحکم داشته باشیم، لازمهاش این است که نظام را تقویت کنیم و تقویت نظام یعنی اینکه سکوت نکنیم. باید برجستگیها و فرآوردههای نظام اسلامی را در این 32 سال بیان نمود.
نماینده ولی فقیه در خراسان افزود: این سکوت درست نیست و اگر بناست در این زمینهها سکوت کنیم، منطقاً نباید انتقاد هم بکنیم. کسی میتواند نقاط ضعف را بگوید که رابطه عاطفی و فکری او با نظام کاملاً اصولی و منطقی است؛ مثبتها را میبیند و نقاط ضعف را هم میگوید.
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: اگر در برابر مسائل سکوت کنیم، باید بدانیم نسبت به آنها که در میدان مبارزات سیاسی و گفتمان سیاسی حضور دارند و در برابر دنیا صحبت میکنند، بیشتر در معرض آسیب و صدمه خواهیم بود.
مدیر عالی حوزه علمیه خراسان در ادامه با تأکید بر لزوم تقویت حوزههای علمیه گفت: نمیخواهم قضاوت کنم که سطح حوزه نسبت به قبل از انقلاب یا اوایل انقلاب اسلامی از نظر عمق در مسائل فقهی جلوتر و یا عقبتر است و این که خروجی حوزه با امکاناتی که در اختیار دارد، متناسب با نیاز امروز هست یا خیر، ولی عرضم این است که واقعاً در همان حدی که در زمینههای علمی فعالیت میکنیم، باید در کنار آن به دیگر مسائل سیاسی و اجتماعی نیز بپردازیم.
آیت الله واعظ طبسی در ادامه به وضعیت حوزه علمیه خراسان اشاره کرد و گفت: بحمدالله حوزه علمیه خراسان یک حوزه بسیار منسجم و برخوردار از روابط صمیمی و گرم اساتید و مدیریت است و در واقع خود اساتید هستند که آن را اداره میکنند.
وی تصریح کرد: در این تعاملات بین اساتید و مدیران حوزه علمیه، اشکالات موجود بهصورت مؤدبانه منتقل میشود و سعی بر این است که از این فضای آرام، به دور از هرگونه التهاب و تنشی حداکثر استفاده را هم در فعالیتهای علمی و هم معرفتی و اعتقادی داشته باشیم.
وی با اشاره به ابراز نگرانی بعضی از اساتید از فعالیت جریانهای سلفیگری در شرق کشور گفت: نکات خاصی یادآوری شده که بسیاری از آنها مورد توجه ما بوده و بیاطلاع هم نبودهایم. باید در اجرای سیاستها بهگونهای برخورد شود که جلوی تهاجم قدرتهای مستکبر گرفته شود.
در این نشست که جمعی از اساتید برجسته و فضلای حوزه علمیه از جمله آیت الله سید احمد علمالهدی امام جمعه مشهد نیز حضور داشتند، حجت الاسلام و المسلمین فرجام مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان ضمن ارائه گزارشی با بیان اینکه در تقویم تحصیلی امسال در حوزه علمیه خراسان، 25 خرداد پایان سال تحصیلی است، گفت: بنا به پیشنهاد اساتید، شروع سال تحصیلی آینده 15 شوال مصادف با 23 شهریور است.
پایان پیام/
نظر شما