خبرگزاری شبستان// آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی، نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک در آستانه سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و قیام پانزده خرداد، ضمن تسلیت به مناسبت این مصیبت عظمی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اراک گفت: تبیین اندیشه ها و آرمان های بلند امام راحل در جامعه به ویژه در بین نسل جوان و نوجوان جامعه اسلامی ضروری است.
وی با اشاره به اینکه امام خمینی رحمه الله مردی از دیار آفتاب بود، بیان کرد: ایشان برای استان و کشور شاخص بوده، هستند و خواهند بود.
نماینده ولی فقیه افزود: امامی که چشمه آفتاب بود و هست و از شعاع وجودی ایشان جامعه و جوانان در دوران های قبل بهره مند شده و امروز نیز با تبیین اندیشه ایشان بهره مند خواهند شد.
وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطر آن بزرگ مرد تاریخ ایران اسلامی بیان کرد: همه باید تلاش کنیم تا خوشه چین خرمن افکار و اندیشه نورانی امام راحل باشیم و پیام ایشان را درک کرد و آن را به دیگران نیز منتقل کنیم.
آیت الله دری بر برگزاری هر چه با شکوهتر برنامه های سالگرد ارتحال امام خمینی رحمه الله تاکید کرد و گفت: این برنامه باید با حضور گسترده افراد به ویژه نسل جوان و نوجوان برگزار شود.
وی فضا سازی محیطی و برگزاری برنامه های فرهنگی به منظور تبیین اندیشه امام خمینی رحمه الله را ضروری دانست و ادامه داد: مسئولان فرهنگی باید علاوه بر ساماندهی برنامه های، ویژه برنامه های فرهنگی برای شناساندن ابعاد وجودی این بزرگ مرد تاریخ به نسل های جوان که دوران انقلاب را درک نکردند نیز داشته باشند.
امام جمعه اراک، مطالعه در رابطه با سیره و منش امام و دوران زندگی ایشان را ضروری دانست و اظهار کرد: جوانان و نوجوانان باید با تحقیق و پژوهش در زندگانی و دوران تبعید امام بیش از پیش نسبت به اندیشه های این مردم الهی آگاهی یابند.
15 خرداد آغاز نهضتی مقدس و مبارزه با طاغوت است
آیت الله دری نجف آبادی در بخش دیگری از سخنانش ضمن تسلیت به مناسبت قیام 15 خرداد و شهادت بزرگ مردانی در مقابل طاغوت زمان گفت: 15 خرداد آغاز نهضتی مقدس بر علیه طاغوت زمان و آغاز رویارویی مردم با طاغوت است.
وی در ادامه افزود: باید از تاریخ انقلاب درس بگیریم و آن را سرلوحه کار خود و مبارزه با دشمنان کنیم.
این مقام ارشد استان اضافه کرد: قیام 15 خرداد علاوه بر اینکه زمینه ساز جنبش ها و قیام های مردمی دیگر شد، مسیر رسیدن به انقلاب اسلامی را هموار و رژیم وقت را متوجه عظمت جنبش مردمی با اراده و با توکل بر خدا کرد.
امام جمعه اراک با اشاره به اینکه 15 خرداد، نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی است، ادامه داد: این روز، روز قیام خونین مردم جان برکفی است که به نام اسلام و برای اسلام به میدان آمدند تا سلطه طاغوتیان را از کشورشان برچینند و دست مستکبران را از میهن عزیزمان کوتاه کنند.
وی با بیان اینکه 15خرداد سال 42 روز آغاز نهضت مقدس اسلامی، روز عصیان علیه طاغوت و طاغوتیان بود، بیان کرد: در این روز ملت مسلمان و ولایتمدار ایران اسلامی با تجمع در زیر بیرق اسلام ، برای مقابله با دشمنان اسلام و قرآن وارد صحنه شدند و با این حضور آگاهانه خود پشت رژیم ستمشاهی را به لرزه انداختند و از ارزش های خود دفاع کردند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه امام خمینی رحمه الله قیام 15 خرداد 1342 را منشأ، مبدأ و نقطه آغازین انقلاب عنوان کردند، ادامه داد: این روز تاریخ ساز، شروع رویارویی نهضت اسلامی در برابر حکومت استبدادی پهلوی بود.
وی اظهار کرد: قیام خونین 15 خرداد بستری را برای شکل گیری مبانی فکری، سیاسی و اجتماعی انقلاب اسلامی فراهم آورد و تا جایی پیش رفت که این انقلاب به پیروزی رسید.
آیت الله دری نجف آبادی بر حفظ ارزش های انقلاب شکوهمند ایران اسلامی و اندیشه ها و آرمان های امام راحل رحمه الله تاکید کرد و گفت: همه باید با گام نهادن در مسیر ارزش های اسلامی این انقلاب الهی را پاسداری کنیم.
قیام 15 خرداد 42
قیام 15 خرداد، نقطه عطفی در تاریخ مبارزات ملت ایران به رهبری حضرت امام خمینی رحمه الله میباشد.
در سحرگاه 15 خرداد 1342، عوامل رژیم شاه به خانه ساده و بیآلایش حضرت امام در قم یورش بردند و امام خمینی رحمه الله که روز پیش از آن در روز عاشورای حسینی در مدرسه فیضیه قم، طی سخنان کوبندهای پرده از جنایات شاه و اربابان آمریکایی و اسرائیلی او برداشته بودند، دستگیر و به زندانی در تهران منتقل شدند.
هنوز چند ساعتی از این حادثه نگذشته بود که خیابانهای شهر قم زیر پای مردان و زنان مسلمان و انقلابی که به قصد اعتراض از خانههایشان بیرون آمده و به حمایت از رهبرشان فریاد برآورده بودند، به لرزه درآمد.
همین صحنه در تهران و چند شهر دیگر به وجود آمد تظاهرات مردم رژیم را سخت به وحشت افکند و برای سرکوب این قیام تاریخی به اسلحه روی آورد.
در این روز حدود 15 هزار نفر مسلمان انقلابی به خاک و خون کشیده شدند و بدین ترتیب تاریخ ایران اسلامی در روز 15 خرداد ورق خورد و فصل جدیدی در رویارویی مستضعفان با مستکبران گشوده شد.
پس از این واقعه در تهران و قم و سایر شهرها دولت به دستگیری و محاکمه روحانیون و مردم ادامه داد.
زندانها از روحانیون و بازاریها و کسبه پر شد و عدهای نیز محاکمه و اعدام شدند. جریان 15 خرداد هر چند ظاهرا با سرکوب خونین به نفع شاه تمام شد اما در حقیقت ماهیت رژیم ستمشاهی را بیش از پیش برای همگان آشکار کرد و نقطه آغازی برای توفان عظیم انقلاب اسلامی گردید که ظرف 15 سال با مجاهدت و ایثار و جانبازی عده زیادی از حق طلبان و مجاهدان راه خدا به پیروزی رسید و تاروپود رژیمی که اقتدار خود را در وابستگی به ابرقدرتها و نیروی نظامی میدانست مانند تار عنکبوت از هم گسست.
پایان پیام/
نظر شما