به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، امام خمینی (ره) رهبر کبیر انقلاب اسلامی با مبارزات ماندگاری که انجام دادند از نگاه سبک زندگی و سیاست مردی متفاوت در افکار عمومی جهان ثبت شده است.
ویژگی های بارز امام خمینی (ره) که ایشان را از همه سیاستمداران جهان متفاوت ساخته از نگاه مسئولین کشورمان بارها مورد تاکید قرار گرفته است.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در تشریح ویژگی های خاص امام خمینی (ره) فرموده اند: او اهل خلوت، اهل عبادت، اهل گریه نیمه شب، اهل دعا، تفریح، ارتباط با خدا، شعر و معنویت و عرفان و ذوق و حال بود.
از سوی دیگر آیت الله جوادی آملی مرجع عالیقدر در خصوص ویژگی های بارز رهبر کبیر انقلاب اسلامی می گوید: خصوصیت ممتاز امام این بود که اولاً ایشان در سیره و سنتشان بین «اخلاق» و «عرفان» کاملاً فرق گذاشتند.خصوصیت بارز امام(س) این بود که از مرگ نمیترسید؛ چون مرگ ارادی را تجربه کرده بود. وقتی مرگ ارادی را تجربه کرده بود، وقتی که ترس از مرگ نباشد، انسان چیزی کم نمیآورد و بقیه مسائل برای او حل است. از این رو در مورد تبعیدشان بعد از واقعه 15 خرداد میفرمودند: اینها میترسیدند، من نمیترسیدم. همچنین در واقعه 25 شوال که عوامل رژیم پهلوی بعضی از طلاب را مجروح کردند و بعضی را به شهادت رساندند و بسیاری از آقایان ترسیدند و گفتند: «وقت تقیه است» و ساکت شدند، اعلامیه امام در فردای آن روز که در آن خطاب به رژیم فرمودند: «شما روی مغول را سفید کردید!» کسی که از مرگ نترسد، چنین آثاری دارد و کسی از مرگ طبیعی نمیترسد که بالاترش را تجربه کرده باشد و آن مرگ ارادی است.امام عاقلانه عمل میکرد و عقلی که ذات اقدس اله به او داده بوده به حول و قوه عقل الهی، کان یقوم و یقعد،..
علاوه بر این آیت الله نوری همدانی مرجع گرانقدر دیگر کشورمان تقوا ،تدبیر دانش و شجاعت را از ویژگی های بارز رهبر کبیر انقلاب اسلامی بیان می کنند.
از نگاه سیاسی نیز می توان ویژگی های بارز امام خمینی (ره) را در اظهارات علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی مورد توجه قرار داد. رئیس مجلس شورای اسلامی ویژگی بارز و ممتاز امام راحل را دخالت دادن اخلاق و معنویت در سیاست دانست.
علی لاریجانی افزود : فکر می کنم تفکر امام در دخالت دادن اخلاق و معنویت در سیاست یک موضوع بسیار مهم است که در گذشته آنرا نمی دیدیم و کمتر شاهد بودیم.
وی در پاسخ به سؤالی درباره برخورد امام با افراطیون نیز گفت: در دوران اولیه انقلاب اصولاً سبک فکری امام راحل که منبعث از حرکت اصیل اسلامی بود همیشه بر اساس اعتدال و داشتن مبنای عقلانی در فعالیت های سیاسی بود و به همین دلیل یکی از عوامل پیشرفت امام، توجه به همین مشی بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: به همین دلیل در همان دوران و به فراخور زمان گرایش های افراطی هم وجود داشت مثل جریان منافقین که خیلی علاقه مند بودند توجه امام را به خود جلب کنند، اما امام راحل آنها را طرد کرد و حتی قبل از انقلاب هم آنها را نپذیرفت و هیچ گاه آنها را تأیید نکرد.
وی افزود: گروه های سیاسی دیگری هم همان دوران بودند که گرایش افراطی داشتند و تحت تأثیر تفکرات مارکسیستی بودند و اقدامات آنها سنجیده نبود و امام آنها را هم تأیید نمی کردند.
آقای لاریجانی تصریح کرد: امام درباره رفتارهای تند که ریشه در تفکر اصیل اسلامی نداشت همواره نهیب می زدند.
از سوی دیگر برای بیان یکی دیگر از ویژگی های امام خمینی از نگاه سیاستمداران می توان به اظهارات یکی از دولتمردان یعنی سید محمود علوی وزیر اطلاعات دولت یازدهم اشاره کرد. وزیر اطلاعات معتقد است یکی از ویژگیهای حضرت امام(ره) در تمام سالهای مبارزه و انقلاب و پس از پیروزی انقلاب، تکیه بر قدرت مردم بود، این ویژگی در سایر انقلابها و رهبران بارز نبوده است.
یکی دیگر از منابعی که در میان مسئولین کشور می توان در تشریح ویژگی های بارز رهبر کبیر اشاره کرد نگاه فعالین حزبی به این موضوع است. در این رابطه حجتالاسلام حسین ابراهیمی عضو جامعه روحانیت مبارز با تأکید بر اینکه امام خمینی(ره) شخصیت ممتازی بودند که این امتیازات را از راه عمل به دستورات اسلامی به دست آورند، اظهارداشت: روش زندگی امام خمینی (ره) و سیره ایشان به نحوی است که مرحوم گلپایگانی وقتی بر پیکر امام(ره) نماز خواندند، به دلیل اینکه ایشان را جزو کسانی میدانستند که گناهی نکردهاند و همه دستورات الهی را انجام داده است، این فراز نماز میت را که «اگر گنهکار است از گناهانش صرفنظر کن» را نخواندند.
این نماینده سابق مجلس با بیان اینکه کسانی که در تاریخ زندگی امام(ره) به هر دلیلی با ایشان ارتباط داشتند جز تقوا، سلامت نفس و عمل به دستورات الهی از ایشان چیزی ندیدند، یادآور شد: مقید بودن به تقیدات دینی از ویژگیهای بارز امام(ره) به شمار میرود.
وی تأکید کرد: امام خمینی (ره) عارفی واصل، عابدی در مسیر تعبد و حکیمی در حد اعلا بودند و از ایشان جز بندگی خداوند چیزی ندیدیم.
حجتالاسلام ابراهیمی در ادامه سخنان خود به سخنان حجتالاسلام سیدحسن خمینی مبنی بر اینکه همه باید مراقب باشند که خدای نکرده امام(ره) را به گونهای تحلیل نکنند که بعد عنایت ایشان به فقه و احکام فقهی کمرنگ جلوه داده شود، اشاره و تأکید کرد: چطور میشود کسی در رابطه با امام(ره) بخواهد خاطرهای نقل کند و آن مقام، منزلت، زهد، تقوا،تعهد، بندگی و اطاعت الهی را نادیده بگیرد.
وی با بیان اینکه امام خمینی(ره) در قرن ما اسلام مجسم بودند، خاطرنشان کرد: امام (ره) یک الگوی به تمام معنا کامل با همه خصوصیات انسان پاک و متعبد را در خود جمع کرده بودند و چنین شخصیتی همواره مورد عنایات ذات حضرت خداوند است.
پایان پیام/
نظر شما