«کهن یادگار سرزمین آزر» انتزاعی است

خبرگزاری شبستان: جلیلی فیلم کهن یادگار سرزمین آزر را یک کار حرفه ای و فوق العاده دانست و گفت: کاش کارگردان فیلم به جای ترسیم گذشته آرمانی رویای آینده را ترسیم می کرد.

به گزارش خبرنگار شبستان ، نشست نقد و بررسی فیلم کهن یادگار سرزمین آزر در سومین جلسه از جلسات مشق ایده عصر دیروز در پژوهشکده فرهنگ و هنر و ارتباطات با حضور سمیع الله عطایی و محمدانور پویا کارگردان و تهیه کننده فیلم برگزار شد.

 

هادی جلیلی، پژوهشگر اجتماعی در این نشست با بیان اینکه فیلم کهن یادگار سرزمین آزر کار حرفه ای و فوق العاده است، گفت: من فکر می کردم این فیلم باید از جانب نهادی حمایت شده باشد چون کار بسیار تمیز و شسته رفته است و متعجب هستم که سازندگان فیلم بودجه ای از جایی نگرفته اند و این تحسینم را بیشتر کرد.

 

جلیلی با اشاره به اینکه رنگ ها در فیلم کهن یادگار سرزمین آزر خیره کننده و جذاب است، بیان کرد: نورپردازی و فیلمبرداری عالی است، فیلم با گفتگوی عاشقانه چشمه و ماه شروع می شود و بعد ازدواج، تولد فرزند، تغییر فصول، نگاهی به محرم و مرگ ترسیم می شود.

 

این پژوهشگر اجتماعی تصریح کرد: همه چیز در فیلم کهن یادگار سرزمین آزر در خلا اجتماعی رخ می دهد فضا رمانتیک و انتزاعی است هیچگونه مناسبات اجتماعی دیده نمی شود و اگر کسی با جامعه مردسالار مسلمان آشنا نباشد از این فضا تعجب می کند.

 

وی با بیان اینکه فیلم کهن یادگار سرزمین آزر جهان ایده آل سازندگان آن را نشان می دهد، اظهار داشت: در فیلم یک جور شیفتگی می بینیم رنگ های زیبا و لباس های آراسته بسیار خیره کننده است.

 

جلیلی با اشاره به اینکه کهن یادگار سرزمین آذر فیلمی در مورد هزاره ها است، عنوان کرد: هزاره ها 10 درصد از جمعیت افغانستان هستند و ما در این فیلم هیچ حضوری از اقوام و اقلیت های دینی دیگر افغانستان نمی بینیم شما در جهان انتزاعی جدا شده از اختلافات قومی و دینی فیلم را می بینید.

 

این منتقد با بیان اینکه در فیلم کهن یادگار سرزمین آزر یک جور فرو رفتن در خود وجود دارد، ادامه داد: آدمی که پر از مشکلات است فرو رفتن در خود را به عنوان یکی از واکنش های دفاعی به کار می گیرد و در رویا همه مشکلات خود را حل می کند این فیلم نیز نویع فرورفتن در جامعه پرتنش افغانستان است در واقع فرورفتن در قوم هزاره است.

 

جلیلی خاطرنشان کرد: در فیلم کهن یادگار سرزمین آزر رابطه عاشقانه چشمه و ماه را می بینیم در صورتی که روابط عاشقانه بدون ازدواج در افغانستان مجازات های سنگینی همچون شلاق، زندان و مرگ دارد.

 

این پژوهشگر اجتماعی اظهار داشت: ای کاش کارگردان و تهیه کننده فیلم به جای اینکه به گذشته برگردند و ریشه های آرمانی را پیدا کنند رویای آینده را ترسیم می کردند رویایی که در آن علاوه بر هزاره ها، ازبک ها، تاجیک ها و سایر قوم ها و اقلیت های افغانستان بودند.

 

جلیلی با اشاره به اینکه در فیلم کهن یادگار سرزمین آزر تکریم زنان را می بینیم، اظهار داشت: متاسفانه در افغانستان و کشورم ایران قوانینی تصویب می شود که به ضرر زنان است؛ به عنوان مثال مقدار معین برای مهریه، مبلغ مشخص برای لباس عروس و حتی تعداد میهمانانی که خانواده عروس باید دعوت کنند به صورت قانون در افغانستان مشخص شده است.

 

وی خاطرنشان کرد: جامعه آرمانی ترسیم شده در فیلم کهن یادگار سرزمین آزر قشنگ است ولی من ترجیح می دهم که این در آینده افغانستان باشد یعنی کارگردان افق آرمانی کشورش را ترسیم می کرد؛ امیدواریم که در آینده شاهد چنین فیلمی از این کارگردان باشیم.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 462764

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha