کیفیت و کمیت تربیت حفاظ قرآن نامطلوب است/فرهنگ حفظ قرآن در خانواده های ایرانی وجود ندارد

خبرگزاری شبستان: بحرالعلوم گفت: مشکل تربیت حفاظ در ساختار نظام جمهوری اسلامی نیست بلکه فرهنگ قرائت و حفظ قرآن در خانواده های ایرانی وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، محمدمهدی بحرالعلوم، معاون آموزشی و پژوهشی سازمان دارالقرآن الکریم و قاری پیشکسوت امروز دوشنبه 11 خردادماه 94 در اولین همایش حافظان کل قرآن کریم که به همت اداره کل تبلیغات اسلامی استان تهران برگزار شد، با بیان اینکه صرفا جنبه نمادین ندارد بلکه با هدف تکریم و تجلیل از حفاظ و ایجاد فضای هم اندیشی برگزار می شود، خاطرنشان کرد: از سال 1385 که طرح اعطای مدرک به حافظان طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی آغاز شد نزدیک به 40 هزار نفر در آزمون حفظ قرآن شرکت کردند که برخی از آنها تکراری می باشند.

 

وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ اظهار داشت: تعداد حافظان کشور دست کم 200 برابر کمتر از مطالبه مقام معظم رهبری است.

 

بحرالعلوم کیفیت حفظ قرآن کریم را برتر از کمیت آن خواند و گفت: مشکل اصلی ما در زمینه حفظ قرآن مربوط به فرهنگ جمهوری اسلامی نیست بلکه در فرهنگ خانواده های ایرانی قرائت و حفظ قرآن وجود ندارد؛ اگر در خانواده ای فرزندان قران نخوانند کسی ناراحت نمی شود یا اگر در مدرسه ای معلم قرآن وجود نداشته باشد یا خوب نباشد کسی مشکلی ندارد و یا اگر رییس جمهور یا مسئولی طی یک ساعت سخنرانی قران نخواند کسی ایراد نمی گیرد.

 

وی در ادامه به طرح چند سوال پرداخت: ما حفاظ چقدر در ترویج حفظ قرآن موفق بوده ایم و چقدر با حضورمان در خانواده موجب شده ایم فرزندانمان، همسرمان، برادرانمان و ... وارد چرخه حفظ شوند؟

 

معاون آموزشی و پژوهشی سازمان دارالقرآن الکریم با بیان اینکه در حفظ قرآن کریم سه مشکل اساسی در کیفیت داریم، تصریح کرد: اول اینکه قاریان و حافظان ما توجه چندانی به ترجمه و مفاهیم ندارند لذا بخش اول آزمون حفظ قرآن شامل مفاهیم است تا بدین شکل کسانی که در این زمینه مشکل دارند از چرخه امور اجرایی ما خارج شوند، مشکل دوم این است که حفظ به صورت متقن و محکم و دقیق صورت نمی گیرد و مشکل سوم در تلاوت است.

 

وی ادامه داد: موسسات بسیار زیادی وجود دارند که مبادرت به تربیت حفاظ می کنند اما آن حفاظ نمی توانند محفوظات شان را بخوانند. وقتی از مدیران و مسئولان این موسسات می پرسیم که چرا حفاظتان در قرائت محفوظات شان مشکل دارند می گویند ما طی یک سال موفق به تربیت آنها در زمینه حفظ شده ایم و انشاءالله در آینده (که این آینده هیچگاه مشخص نشده است) در زمینه های دیگر آنها را آموزش خواهیم داد.

 

این قاری پیشکسوت با انتقاد از موسساتی که در زمینه تربیت حفاظ آمار دقیقی ارایه نمی کنند، اظهار داشت: یکی از مشکلات در زمینه حفظ شتابزدگی است به طوری که موسسات، اساتید و حتی خانواده ها عجله بسیار زیادی برای حافظ شدن افراد دارند و همین شتاب زمینه ساز ضعف کیفی آنها می شود.

 

وی افزود: زمانی یکی از اساتید به بنده می گفت: در یکی از همایش های قرآنی نوجوانی اصرار داشت که در اتاقی که بنده هستم حضور داشته باشد. از او پرسیدم: چرا در اتاقی که پدرت حضور دارد نمی روی و او چنین پاسخ داد: پدرم همیشه 4 صبح به زور مرا از خواب بیدار می کند و می گوید باید قرآن بخوانی لذا خواستم از این فرصت استفاده کنم تا بتوانم یک شب را به راحتی بخوابم.

 

بحرالعلوم بی ثباتی، عدم تثبیت و بی نظمی در یادآوری را سه مشکل اساسی در حفظ قرآن خواند و گفت: متاسفانه حفاظ دچار نوعی تنبلی هستند و اهتمام جدی به مفاهیم قرآن ندارند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 462664

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha